Ποσειδώνας και θυσία

ΕΛΕΝΑ ΜΕΝΕΓΟΥ
08/07/2017

Ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της θυσίας, είναι ο “κρυφός ήρωας” των πλανητών, και όπου τον έχουμε στο ωροσκόπιό μας μας καλεί να κάνουμε θυσίες στα κρυφά, για το καλό των άλλων, χωρίς κανείς να το ξέρει – άλλωστε μια θυσία παύει να είναι θυσία αν ομολογείται. Συνήθως αυτό γίνεται αυτομάτως – εκεί που έχουμε τον Ποσειδώνα όντως θυσιαζόμαστε χωρίς να το λέμε και χωρίς να γίνεται γνωστό. Όμως ο κίνδυνος είναι να γίνονται αυτές οι θυσίες με θυματοποίηση, να νιώθει δηλαδή το άτομο ότι θυσιάζεται και, ή χάνει τη ζωή του, ή νιώθει κακόμοιρο, ή κρατά άλλα αρνητικά συναισθήματα. Ωστόσο οι θυσίες του Ποσειδώνα πρέπει να γίνονται με πλήρη αυταπάρνηση – γιατί η ίδια η ζωή είναι μια θυσία. Και μια θυσία που γίνεται με πλήρη αυταπάρνηση, γίνεται ένας φορέας λύτρωσης για εμάς και για τους άλλους. Και τελικά, αυτό που θυσιάζουμε, το βρίσκουμε σε ανώτερο επίπεδο.

Τι θυσίες καλούμαστε να κάνουμε στη ζωή μας για το καλό των άλλων βάσει της θέσης του Ποσειδώνα στο ωροσκόπιό μας από ζώδιο και οίκο;

Σημ.: ο Ποσειδώνας μάς ζητά θυσίες για κάτι, ή θυσία του ίδιου του αντικειμένου. Πάντα όμως υγιείς θυσίες, και χωρίς πικρίες.

Στον 1ο οίκο ή στον Κριό, ο Ποσειδώνας μάς καλεί να θυσιάσουμε τα θέλω μας, τον εγωισμό μας, την ανεξαρτησία μας, την ενέργειά μας, ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό και το σώμα. Θυσίες για τον πόλεμο και την διεκδίκηση της ανεξαρτησίας.

Στον 2ο οίκο ή στον Ταύρο, ο Ποσειδώνας μάς καλεί να κάνουμε θυσίες χρημάτων, αποκτημάτων, της υλικής και συναισθηματικής μας ασφάλειας. Θυσίες για τις αξίες, την εκτίμηση και την αυτοεκτίμησή μας.

Στον 3ο οίκο ή στους Διδύμους, ο Ποσειδώνας μάς καλεί να κάνουμε θυσίες για τα αδέρφια ή τους συγγενείς, τους συμμαθητές και τους γείτονες. Θυσίες για τις πληροφορίες ή τη μάθηση. Θυσίες στις μετακινήσεις. Θυσίες ιδεών και σκέψης.

Στον 4ο οίκο ή στον Καρκίνο, ο Ποσειδώνας μάς ζητά θυσίες για την οικογένεια, τη μητέρα (Καρκίνος), τον πατέρα (4ος οίκος) το σπίτι, την πατρίδα. Θυσία ακινήτων ή για τα ακίνητα. Θυσία για το παρελθόν, τις ρίζες, την ιστορία.

Στον 5ο οίκο ή στον Λέοντα, ο Ποσειδώνας μάς ζητά θυσίες για τα παιδιά, την δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητα. Θυσιάζουμε τη διασκέδαση και την ανεμελιά. Θυσία της προσωπικής λάμψης. Θυσίες για τον έρωτα.

Στον 6ο οίκο ή στην Παρθένο, ο Ποσειδώνας ζητά θυσίες για τη δουλειά, την καθημερινότητα, για συναδέλφους αλλά και για τα κατοικίδια. Θυσίες για την υγεία. Θυσία μέσα από προσφορά πρακτικής υπηρεσίας. Θυσία του προγράμματος και της τάξης.

Στον 7ο οίκο ή στον Ζυγό, ο Ποσειδώνας ζητά θυσίες για τις σχέσεις, τις συνεργασίες, τους άλλους γενικά. Θυσία της κοινωνικής ζωής. Θυσία της ισορροπίας και αρμονίας.

Στον 8ο οίκο ή στον Σκορπιό, ο Ποσειδώνας ζητά θυσίες χρημάτων, κληρονομικών. Ή θυσίες σε θέματα εφορίας, συντάξεων, διατροφής, ασφαλειών, κλπ. Θυσίες σεξουαλικές. Θυσία του ελέγχου. Θυσίες για την εσωτερική ανάπτυξη. Θυσία των παθών.

Στον 9ο οίκο ή στον Τοξότη, ο Ποσειδώνας ζητά θυσίες για τη γνώση ή τις σπουδές, ή θυσία των σπουδών. Θυσίες για τα ταξίδια. Θυσία του πλούτου και της αφθονίας. Θυσία των ευκολιών. Θυσίες για αλλοδαπούς.

Στον 10ο οίκο ή στον Αιγόκερω, ο Ποσειδώνας ζητά θυσίες για την καριέρα, ή θυσία της ίδιας της καριέρας. Θυσίες για ανωτέρους. Θυσία της οργάνωσης της ζωής. Θυσία του κοινωνικού στάτους. Θυσίες για να γίνει πρότυπο για το κοινωνικό σύνολο.

Στον 11ο οίκο ή στον Υδροχόο, ο Ποσειδώνας ζητά θυσίες για τους φίλους ή θυσία φίλων. Θυσίες για ομάδες, συλλόγους, κόμματα. Θυσίες πολιτικές, ιδεολογικές. Θυσίες για το μέλλον. Θυσίες για ό,τι εναλλακτικό και προχωρημένο.

Στον 12ο οίκο ή στους Ιχθύς, ο Ποσειδώνας ζητά θυσίες για την πνευματικότητα, την υπέρβαση. Θυσίες για την τέχνη, την φιλανθρωπία και για ιδρύματα. Θυσίες που τις επιτάσσει η συνείδησή μας. Θυσία του ύπνου. Θυσία της φυγής.

Σχετικά άρθρα