Ποιότητες Ζωδίων και Αστρολογία – Τα Μεταβλητά

ASTROTEAM GUEST
26/03/2021

Μετά την «Μαγική» Σύνδεση των τεσσάρων Στοιχείων της Φύσης: Αέρας, Φωτιά, Γη, Νερό, με της τέσσερεις αντίστοιχες κατηγορίες Ζωδιακών τύπων, ανάλογα με τα στοιχεία της Φύσης, υπάρχει και ένας άλλος διαχωρισμός σε τρεις ομάδες: Παρορμητικά, Μεταβλητά, Σταθερά, κάθε μια από τις οποίες, δείχνει έναν ξεχωριστό τύπο Ποιότητα, που περιλαμβάνει τέσσερα Ζώδια από όλα τα Στοιχεία, που Μετασχηματίζονται και λειτουργούν, ανάλογα με τον τύπο της ομάδας. Κάθε Ζώδιο επηρεάζεται από μία από τις τρεις ιδιότητες: Παρορμητική-(Θεμελιώδη), Σταθερή ή Μεταβλητή( Ευμετάβλητη). Κάθε μία από αυτές καθορίζεται, από την θέση τους στις εποχές. Τα Παρορμητικά Ζώδια ξεκινούν μία νέα εποχή, τα Σταθερά κουβαλούν το βάρος της εποχής, ενώ τα Μεταβλητά έχουν να κάνουν με το τέλος εποχής.

Η Μεταβλητή Ποιότητα εκφράζει το τέλος εποχής και προϊδεάζει, για τη νέα εποχή που θα έρθει. Βέβαια σε νοητικό πλαίσιο, γιατί σε πρακτικό την αλλαγή την κάνουν οι Παρορμητικοί. Εμπεριέχει Στοιχεία τόσο από τον Παρορμητική Ποιότητα, όσο και από τον Σταθερή. Για το λόγο αυτό, τα Μεταβλητά Ζώδια (Δίδυμοι- Παρθένοι -Τοξότες- Ιχθύες), έχουν την άνεση και την ευκολία, να μπαίνουν στη θέση του άλλου. Ξέρουν να προσαρμόζονται (ευμετάβλητα), σε όλες τις συνθήκες και να αλλάζουν εύκολα πορεία. Είναι ευέλικτα και μεταλλάσσουν την συμπεριφορά τους ανάλογα με τις συνθήκες και γίνονται ένα με το περιβάλλον. Δεν τους αρέσει η Μονιμότητα, Είναι Εξωστρεφή, εκφράζονται Ελεύθερα και βλέπουν τα πράγματα από περισσότερες οπτικές. Το προτέρημα τους είναι το Εύστροφο μυαλό τους, που δουλεύει Ασταμάτητα. Το βασικό χαρακτηριστικό της Μεταβλητής ομάδας είναι η Νόηση και η Επικοινωνία. Είναι οι άνθρωποι που αισθάνονται πολύ την ανάγκη της επικοινωνίας με τους άλλους. Γι’ αυτό και μπορούν εύκολα, να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον, ή σε μια νέα, για αυτούς κατάσταση. Πείθουν τους άλλους και η Διαλλακτικότητα τους είναι το μεγάλο τους όπλο, στις πιθανές ατυχείς στιγμές τους. Οι πράξεις τους, οι Αποφάσεις τους, οι Ενέργειες τους, δεν γίνονται γιατί τις έχουν οι ίδιοι τόσο ανάγκη αλλά, γιατί με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να κερδίσουν την Σύγκριση, τον Θαυμασμό και την Κατανόηση ακόμα, κάποιου η κάποιων, που τους ενδιαφέρουν. Αναζητούν πάντα μια Ηθική η μια Συναισθηματική υποστήριξη. Αναζητούν κάποιον ή κάτι, που θα τους βοηθά, σε αποφάσεις και λύσεις. Θέλουν κάπου να βασίζονται, να νιώθουν την παρότρυνση, ή την ενθάρρυνση. Διδάσκονται συχνά, από της εμπειρίες τους και τις σχέσεις τους με τους άλλους και αναζητούν την σιγουριά και την κατανόηση και όχι την καταπίεση. Δεν θέτουν μακροχρόνιους στόχους, γιατί τους αλλάζουν με ιδιαίτερη ευκολία. Πειραματίζονται και Αυτοσχεδιάζουν. Διασκορπίζονται και Αποπροσανατολίζονται. Δεν είναι Σταθεροί και κατηγορούνται συχνά για Απροσεξία, Αμέλεια, ή Ασυνέπεια. Αντιπροσωπεύουν την Αλλαγή, την Επικοινωνία, το Μέλλον και την Εξέλιξη. Οι νέες συνθήκες είναι μια πρόκληση γι’ αυτά. Έχουν ανήσυχο πνεύμα, δεν ασχολούνται τόσο με την εξουσία αλλά περισσότερο με τις ιδέες. Επίσης με τις Πληροφορίες, τη Φιλοσοφία, την Πίστη, θέλουν να εξερευνήσουν τα μυστήρια της Ζωής. Έχουν την ικανότητα να συνυπάρχουν με τους άλλους και να δέχονται εύκολα, νέες πραγματικότητες.

Το πρώτο Ζώδιο της Μεταβλητής Ποιότητας. Ο Αέρινος Δίδυμος–Αντίληψη. Με Στοιχείο του τον Αέρα που τον κρατά σε διαρκή κίνηση, δεν περιορίζεται εύκολα, Είναι Προσαρμοστικός, Ευμετάβλητος και συνεχώς Μετασχηματίζεται. Εξελίσσεται, μέσα από τη Γνώση, μέσα από τον Διάλογο και από τους άλλους, με την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, γι’ αυτό είναι και καλός συζητητής. Επιδιώκει τις Αλλαγές, αναζητά τις Εμπειρίες. Συλλέγει πληροφορίες, Πειραματίζεται εύκολα σε κάτι καινούργιο και λειτουργεί σε ένα Διανοητικό επίπεδο. Είναι αυτός που Πειραματίζεται σε Σχέσεις και σε Καταστάσεις. Συμβολίζει την Επικοινωνία, την Δικτύωση. Έχει μια Σοφιστική συμπεριφορά και Σκοπιμότητα περισσότερο από ότι φαίνεται.

Η Γήινη εκπρόσωπος του Μεταβλητού η Παρθένος – Κρίση. Με φυσικό Στοιχείο την Γη είναι το πιο Πρακτικό Ζώδιο αυτής της ομάδας και λειτουργεί πάντα πάνω σε ένα παραγωγικό επίπεδο. Διακρίνεται από την Λογική και Ρεαλιστική του Κρίση, καθώς και από την Ανάγκη του, να προσφέρει τις Υπηρεσίες του. Φροντίζει πάντα να αποκτά νέες γνώσεις, τις οποίες και εφαρμόζει στη Ζωή του, με Πίστη και Εργατικότητα. Δουλεύει σκληρά μέχρι να πετύχει. Διαθέτει Προγραμματισμό και Οργάνωση, Συνέπεια και Λογική. Δεν ρισκάρει απερίσκεπτα, μελετάει με ακρίβεια και λεπτομέρεια με στόχο την τελειοποίηση.

Εκπροσωπώντας την Μεταβλητή ομάδα ο Τοξότης-Διάδοση και Στοιχείο του την Φωτιά είναι αυτός ο οποίος, Στοχεύει σε Πνευματικά επίπεδα και η επικοινωνία του αφορά Ανώτερες Γνώσεις, η μεγάλα Ιδεώδη και Ιδανικά. Φιλοσοφεί τις καταστάσεις και φροντίζει να εξελίσσει τις γνώσεις του. Αναζητά συνεχώς την αλήθεια και μετακινείται με σκοπό, να διευρύνει τους ορίζοντές του. Δεν γνωρίζει Σύνορα. Είναι Ανήσυχος και Επεκτατικός, ακόμα είναι εκπληκτικός συμβουλάτορας και έχει το ταλέντο, να μεταδίδει (Διάδοση) και να μεταλαμπαδεύει την Γνώση.

Το τελευταίο Ζώδιο του Μεταβλητής Ποιότητας οι Ιχθύες – Εξιδανίκευση με το Νερό σαν στοιχείο του το οποίο και εκπροσωπεί, είναι ο άνθρωπος που Προσαρμόζεται εύκολα, Εξιδανικεύει καταστάσεις, Διακατέχεται από πλούσια Φαντασία και έχει ιδιαίτερα Ταλέντα και Γνωρίσματα. Η ζωή του αποτελεί ένα ταξίδι μόνιμης αναζήτησης, φθάνουν συχνά πέρα από το φυσικό επίπεδο. Είναι το Ζώδιο που έχει τη μεγαλύτερη διαίσθηση. Διαίσθηση Καλλιτεχνική γιατί είναι οι καλλιτέχνες που Αντιλαμβάνονται, Συλλαμβάνουν τη Μεταφυσική, με την Τέχνη τους. Οι Ιχθύες έχουν δώσει τους πιο εμπνευσμένους Προφήτες.

Ο Μεταβλητός άνθρωπος χαρακτηρίζεται από πνευματική δραστηριότητα και από πολυμορφία χαρακτήρων. Είναι ο Διανοούμενος, ο Δάσκαλος, ο Μελετητής, ο Διπλωμάτης.

Χάρης Κίτσιος

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα