Πλούτωνας – Ο Θάνατος που είναι υπέρ της ζωής

ΕΛΕΝΑ ΜΕΝΕΓΟΥ
10/01/2018

Ο Πλούτωνας είναι ένας απ’ τους πιο δυσνόητους και σκοτεινούς σε νοήματα πλανήτες. Το άκουσμα και μόνο του ονόματός του προκαλεί δέος και φόβο, καθώς είναι ο πλανήτης του Θανάτου. Όμως, πρέπει να γίνει σαφές ότι ο θάνατος του Πλούτωνα έχει πάντα σαν στόχο την ίδια τη Ζωή!

Ο Πλούτωνας σκοτώνει – σκοτώνει όμως όσα δεν εξυπηρετούν την εξέλιξη, όσα εμποδίζουν την ελεύθερη ροή της ενέργειας, σκοτώνει τους εγωισμούς και τα “κελύφη” που αποκόβουν τον άνθρωπο απ’ την αυθεντική ζωή και την αλήθεια. Σκοτώνει τις ματαιοδοξίες και τις επιφανειακότητες.

Οι επιφανειακοί άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ να αντιμετωπίσουν τον πλανήτη αυτόν, γιατί ο Πλούτωνας είναι ενάντια σε κάθε επιφανειακότητα! Έχει σα στόχο να μας ενώσει με τον Πυρήνα μας και να μας ευθυγραμμίσει με τον Σκοπό της ζωής. Γι’ αυτό όσο πιο ανυποψίαστος για τις βαθύτερες εκδηλώσεις της ζωής είναι κάποιος, τόσο με περισσότερο φόβο και απόγνωση θα βιώνει τις επιρροές του Πλούτωνα, είτε από διέλευση ή στο προσωπικό του ωροσκόπιο.

Συχνά σε σημαντικές διελεύσεις του Πλούτωνα από προσωπικούς πλανήτες, ο άνθρωπος ξεκινά ψυχανάλυση ή αρχίζει μια βαθύτερη έρευνα του εαυτού και των κινήτρων του. Στόχος του Πλούτωνα είναι επίσης να αποκαλύψει ό,τι κρυφό, αλλά και να ωθήσει τον άνθρωπο να έχει μεγαλύτερο έλεγχο του εαυτού του – κι έτσι αποφεύγεται σε μεγάλο βαθμό η απόγνωση.

Φυσικά με τις επιρροές του Πλούτωνα αντιμετωπίζουμε το θέμα του θανάτου: είτε βιώνουμε κάποια απώλεια, ή έρχεται ένα τελείωμα και κλείσιμο κεφαλαίου στη ζωή μας, πράγματα που τα βιώνουμε ως θάνατο. Η απόγνωση ξεκινά όταν νιώθουμε ότι χάνουμε μια πηγή που μας έδινε ενέργεια και ζωή. Και τότε ο άνθρωπος θα πρέπει να ξεκινήσει να βρει την πραγματική και μόνη πηγή ενέργειας, τον Εαυτό του, τον Πυρήνα του. Με αυτό το τέχνασμα λοιπόν του θανάτου, ο Πλούτωνας μας εξαναγκάζει να έρθουμε κοντύτερα στην Πηγή της Ζωής.

Τέλος λοιπόν με τους βαμπιρισμούς ζητά ο Πλούτωνας, κι επιστροφή στην πραγματική Πηγή της Ζωής. Εάν δεν το κάνουμε μόνοι μας, η Φύση αργά ή γρήγορα θα φέρει γεγονότα που θα μας εξαναγκάσουν… Εκτός αν θέλει κάποιος να ζει σε συνεχή απόγνωση, εμμονή και φόβο. Δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός του Πλούτωνα! Ο σκοπός του είναι να μας κάνει ακατάλυτους και αθάνατους!

Σχετικά άρθρα