Πανσέληνος Μαρτίου στον Ζυγό: Εγώ κι Εσύ

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
24/03/2021
H Πανσέληνος του φετινού Μαρτίου, στις 28 του μήνα και στις 08°18′ του Ζυγού, έρχεται να ρίξει φως στις σημαντικές σχέσεις της ζωής μας. Όχι απαραίτητα τις ερωτικές – αν και οι τελευταίες είναι οι σημαντικότερες σε ό,τι αφορά το ζώδιο του Ζυγού.
Ο Ζυγός, είναι το ζώδιο της ισορροπίας: Αυτή ψάχνει, δεν σημαίνει ότι την έχει πάντα! Παράλληλα, η λέξη “ισορροπία” είναι και η λέξη – ζητούμενο των Πανσελήνων. Δύο εντελώς αντίθετες ενέργειες έρχονται αντιμέτωπες η μία απέναντι στην άλλη κι εμείς καλούμαστε να βρούμε τη χρυσή τομή πάνω στην αντίθεση που φωτίζουν. Δεν είναι εύκολο, δύο αντίθετα παλεύουν, γι’ αυτό και στις Πανσελήνους παραμονεύουν πάντα εντάσεις. Το αίμα ρέει γρηγορότερα, η ενέργεια είναι εκρηκτική και πολλές φορές, ολοκληρώνουν καταστάσεις με έντονο τρόπο.
Ο άξονας Κριού – Ζυγού, μιλάει για σχέσεις συντροφικότητα αλλά και για πόλεμο. Πόλεμο και ειρήνη. Κι εδώ, η μάχη έχει να κάνει με το πώς στεκόμαστε απέναντι στους άλλους, εμείς και οι ανάγκες μας, κάτι που υπό το φως της Πανσελήνου μεγεθύνεται. Όσα νιώθουμε, ο,τι συμβαίνει, πολλαπλασιάζεται, ενισχύεται η δυναμική του προκειμένου να το δούμε καθαρότερα.
Υπάρχει ένα ενδιαφέρον και αντιφατικό στοιχείο σε αυτή τη Πανσέληνο.  Ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο του Ζυγού, η Αφροδίτη – το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη δηλαδή – έχει… αλλάξει στρατόπεδο κι έχει συνταχθεί με τον Ήλιο, σε σύνοδο ιδιομοιρίας μάλιστα. Το ζήτημα είναι ότι και οι δυό τους, Ήλιος και Αφροδίτη, είναι “πληγωμένοι”. Αγκαλιασμένοι μεν, πληγωμένοι δε, με τον Χείρωνα να στέκεται ανάμεσα τους, επίσης σε σύνοδο ιδιομοιρίας και να τους υπενθυμίζει το τραύμα και την ανάγκη θεραπείας του. Να τους υπενθυμίζει ότι η αγάπη πονάει αλλά και θεραπεύει. Ότι οι εγωιστικές εκφράσεις, πληγώνουν όχι μόνο τον απέναντι αλλά και εμάς τους ίδιους. Και πως όσο κι αν νομίζουμε ότι μπορούμε και μόνοι, οχυρώνοντας τον εαυτό μας πίσω από αυτά τα “Εγώ”, μία μαύρη τρύπα, ένα κενό μέσα μας, θα επιβεβαιώνουν ότι δεν είμαστε φτιαγμένοι να περπατάμε μόνοι. Σε αυτή τη Πανσέληνο, θα μπορούσε να συνειδητοποιηθεί το ότι οι ανάγκες και τα συναισθήματα του μικρού παιδιού μέσα μας, είναι πληγωμένα. Και αυτά είναι που καθρεφτίζουμε και στις  ενήλικες σχέσεις μας.
Κάθε φορά που συνειδητοποιούμε και κάτι τέτοιο όμως, ανοίγει η πόρτα για τη θεραπεία του. Η Πανσέληνος αυτή λοιπόν, μας καλεί να θεραπεύσουμε το κομμάτι εκείνο που θα βγει στην επιφάνεια, εφόσον το αποδεχτούμε και το αναγνωρίσουμε. Άλλωστε, το θέμα του Χείρωνα δεν είναι το τραύμα. Είναι η αναγνώριση του τραύματος και το ποιος δρόμος πρέπει να περπατηθεί, για να αποσυνδεθούμε από αυτό.
Ο τρόπος που θα γίνει αυτό, μπορεί να μας ταρακουνήσει, να μας αφυπνίσει, ακόμα και να μας σοκάρει, μέσω ξαφνικών εντάσεων και συναισθηματικών εκρήξεων, λόγω της όψης χιαστί της Σελήνης – Ουρανού. Μπορεί να ειπωθούν αλήθειες, να γίνουν συνειδητοποιήσεις που θα ταράξουν τα νερά αλλά και που θα λειτουργήσουν απελευθερωτικά σε κάποιο επίπεδο, δείχνοντάς μας πώς θα λειτουργήσουμε αυθεντικότερα μέσα σε σχέσεις και συνεργασίες και πώς θα έρθει η αποκατάσταση τους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα προηγηθεί μία κρίση. Άλλωστε, έρχεται να βοηθήσει σε αυτό και η θετική όψη του Κρόνου με τα Φώτα, που στηρίζει ό,τι είναι να διαπραγματευτούμε με ψυχραιμία και σοβαρότητα, συνυπολογίζοντας με ωριμότητα και τα ζητούμενα της απέναντι πλευράς, ώστε όλα να γίνουν καλύτερα.
Κι ενώ οι Πανσέληνοι μας επηρεάζουν όλους ανεξαιρέτως σε κάποιο βαθμό, την τιμητική τους έχουν οι Κριοί που έχουν γεννηθεί από 26 έως 31 Μαρτίου περίπου, οι Ζυγοί που έχουν γεννηθεί από 28/9 έως και 4/10 περίπου αλλά και οι Καρκίνοι που γεννήθηκαν από 27/6 έως και 3/7 και οι Αιγόκεροι από 27/12 έως και 2/1 περίπου.
Κριοί και Ζυγοί, θα δείτε να παίρνουν καθαρότερο σχήμα όσα σας απασχολούν σε σχέσεις και συνεργασίες ή ακόμα και την ολοκλήρωση μίας κατάστασης που αναμένατε καιρό. Για τους Καρκίνους και Αιγόκερους, η ενέργεια μεταφέρεται στο δίπολο καριέρα – οικογένεια, και φυσικά τις σχέσεις με τα άτομα των παραπάνω τομέων.
Αναλυτικότερα:
Κριοί και Ωροσκόποι Κριοί:
Γίνονται καθαρότερα τα όσα σας απασχολούν πάνω σε μία σχέση, έναν γάμο, μία συνεργασία, ακόμα και κάποια αντιδικία, ώστε να προχωρήσετε με πιο σίγουρο βηματισμό στο εξής. Χωρίς να σημαίνει πώς είναι ανάγκη να γίνουν όλα με τον δύσκολο τρόπο, η ενέργεια θα έχει να κάνει με με το πως τοποθετείτε τον εαυτό σας μέσα σε σχέσεις και συνεργασίες κι αυτό μπορεί να είναι απελευθερωτικό για εσάς σε κάποιο επίπεδο. Επειδή όμως για Πανσέληνο πρόκειται και κάλλιστα μπορεί να προκύψει ένταση, προσπαθήστε να μη χάσετε το παιχνίδι λόγω θυμού και “παιδικών” εγωισμών. Για τους τυχερούς ανάμεσα σας, κάλλιστα μπορεί να αποδειχθεί και ερωτική η Πανσέληνος αυτή, ακόμα κι αν ο έρωτας έρθει μετά τον πόλεμο…
Ταύροι και Ωροσκόποι Ταύροι:
Η επίδραση της Πανσελήνου σχετίζεται με έναν ευαίσθητο για εσάς τομέα, εκείνον της υγείας και της καθημερινότητας. Εδώ, θα έχετε μία καθαρότερη εικόνα για το πώς θα πρέπει να κινηθείτε διατροφικά και τι πρέπει να κάνετε για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Ίσως προκύψουν διλήμματα σε σχέση με τις επαγγελματικές επιλογές για κάποιους ή εντάσεις με συναδέλφους και υπαλλήλους, ιδιαίτερα αν ως τώρα έχει καλλιεργηθεί ένα τέτοιο κλίμα που δεν έχει ακόμα εκτονωθεί. Οι Ταύροι να προσέχετε και τα ζωάκια σας προληπτικά. Η Πανσέληνος θα μπορούσε επίσης να σας επηρεάσει ψυχολογικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να θελήσετε να κλειστείτε στον εαυτό σας για λίγο.
Δίδυμοι και Ωροσκόποι Δίδυμοι:
Θετικότερη η Πανσέληνος για εσάς, ιδιαίτερα αν βρίσκεστε σε αναμονή εξελίξεων πάνω στα θέματα της προσωπικής σας ζωής. Η εκτόνωση εδώ θα μπορούσε να είναι και ερωτική λοιπόν! Αν πάλι δεν σας αφορά κάτι τέτοιο, θα ρίξει φως σε ό,τι δημιουργικό προετοιμάζατε εδώ και καιρό, είτε αφορά κάτι καλλιτεχνικό, είτε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, είτε τα παιδιά σας,  είτε μία νέα ενασχόληση για την ευχαρίστηση σας. Καλό θα είναι σε κάθε περίπτωση να αποφύγετε εντάσεις με παιδιά ή τα φλερτ σας αλλά και κάποιο φιλικό σας πρόσωπο ή άτομα με τα οποία συμπράττετε σε ομάδες. Αν προκύψουν ξεκαθαρίσματα, θα είναι για καλό σας!
Καρκίνοι και Ωροσκόποι Καρκίνοι:
Η Πανσέληνος “δείχνει” τον τομέα της οικογένειας, τους οικείους σας και την ακίνητη περιουσία σας. Δεν θα υποκριθούμε ότι δεν ανήκετε σε εκείνους που επηρεάζονται με έναν δυσκολότερο τρόπο και είναι λογικό να υπάρξει μία ένταση στους παραπάνω τομείς, αλλά και στον επαγγελματικό χώρο, ειδικά αν όλα τα παραπάνω συνδέονται κάπως. Άλλωστε είστε το ζώδιο που επηρεάζεται από όλες τις Πανσελήνους, πόσο μάλλον από τη συγκεκριμένη που έχει “ζόρικες” διαθέσεις απέναντι σας. Αν λοιπόν τα πράγματα βρίσκονται στο “κόκκινο” σε κάτι από τα παραπάνω, μη προβείτε σε κινήσεις που θα ρίξουν λάδι στη φωτιά και φερθείτε με ωριμότητα και κατανόηση.
Λέοντες και Ωροσκόποι Λέοντες:
Σε πρακτικό επίπεδο, θα μπορούσατε να έχετε την ολοκλήρωση κάποιων συμβολαίων, αγορών ή και προφορικών συμφωνιών. Προσέξτε με το τελευταίο γιατί δεν παύει να υπάρχει ασάφεια εκείνες τις μέρες και να βρεθείτε εκτεθειμένοι λόγω παρανοήσεων κι εσείς καλείστε να στέκεστε με αλήθεια, σαφήνεια και προσοχή απέναντι στους άλλους. Προκύπτουν κάποιες μετακινήσεις ή ταξίδια ή και η οργάνωση τους για το επόμενο διάστημα. Αν και φιλική σε γενικές γραμμές η Πανσέληνος για εσάς, δεν είναι απίθανο να φέρει κάποια σοκαριστικά νέα ή εντάσεις στην διαδικτυακή επικοινωνία. Θέματα που αφορούν τα αδέρφια ή και άλλους συγγενείς, έχουν καθαρότερη εικόνα.
Παρθένοι και Ωροσκόποι Παρθένοι:
Μπορείτε να αναμένετε γεγονότα που σχετίζονται με τα οικονομικά σας σε αυτή τη Πανσέληνο: Θα υπάρξουν εξελίξεις σε κάτι που περιμένατε εδώ και καιρό, ακόμα κι αν αυτό γίνει μέσω εντάσεων που θα φέρουν αμφιβολίες ή διλήμματα. Κυρίως όμως, η Πανσέληνος αυτή θα σας φέρει απέναντι στις ανασφάλειες σας και το πώς θα τις διαχειριστείτε – όχι μόνο τις οικονομικές αλλά και τις συναισθηματικές. Καιρός να μετρήσετε πράγματα και να δείτε την προσωπική σας αξία και το τι θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Τι σας καλύπτει περισσότερο, οικονομικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά.
Ζυγοί και Ωροσκόποι Ζυγοί:
Είστε τα τιμώμενα πρόσωπα της Πανσελήνου. Το φεγγάρι έρχεται να ρίξει φως σε έναν ολοκαίνουργιο κύκλο και τον καινούργιο δρόμο που ανοίγεται μπροστά σας – και που φυσικά, συμπεριλαμβάνει τις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας. Θα εκδηλωθούν κάποιες διαφοροποιήσεις και ανάλογα με το προσωπικό σας ωροσκόπιο, μία σχέση ή συνεργασία αναβαθμίζεται ή ολοκληρώνει μία φάση για να περάσει στην επόμενη. Αυτή τη φορά όμως, θα σας δείξει καθαρότερα προς τα που πηγαίνετε, με τους άλλους να λειτουργούν ως καθρέφτης και να σας αποκαλύπτουν το πώς θα επέλθει με τον καλύτερο τρόπο, κάποιου είδους κάθαρση. Προσοχή σε ανοιχτές αντιδικίες νομικής φύσεως.
Σκορπιοί και Ωροσκόποι Σκορπιοί:
Εκείνο που θα φωτίσει η Πανσέληνος, είναι πιο βαθύ, πιο κρυφό. Θα είναι μία συνομιλία με τον ίδιο σας τον εαυτό και τις ανάγκες του, που θα οδηγήσει σε διαδικασίες κάθαρσης και ολοκλήρωσης πάνω σε κάτι. Όσα σας απασχολούν ψυχολογικά, ψάχνουν να βρουν διέξοδο, λύσεις, κι αυτή η Πανσέληνος ζητά να σας δείξει το δρόμο προς αυτές, έστω κι αν σας φαίνεται δύσβατος κι απαιτεί ριζικές αλλαγές. Θα δείξει τι πρέπει να ολοκληρωθεί και τι να αλλάξει, πάνω σε σχέσεις και συνεργασίες, την αλήθεια που ως τώρα έμενε κρυφή, μέσω ψυχολογικών συνειδητοποιήσεων. Προσοχή και σε παρασκήνια ή κρυφούς εχθρούς (διόλου απίθανο να μάθετε και πράγματα) ή θεματάκια υγείας.
Τοξότες και Ωροσκόποι Τοξότες:
Η Πανσέληνος έρχεται για να σας δείξει εικόνες από το μέλλον και να δείτε καθαρότερα τους νέους σας στόχους. Διανύετε ένα έτος αλλαγών κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υιοθετήσετε μία πιο ανοιχτή και καθαρή οπτική. Οι εντάσεις με φιλικά πρόσωπα ή συλλογικότητες (ή και κάποια γεγονότα που αφορούν τα παραπάνω) είναι πιθανές και μπορεί να σας αναστατώσουν. Κρατήστε χαμηλούς τόνους με τα παιδιά σας, δεν αποκλείονται οι συγκρούσεις. Ακόμα κι αν αυτή η Πανσέληνος σας “ξεβολέψει” σε κάποιο επίπεδο και δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις, φέρνει αλήθειες που θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν και να αποδεχτείτε.
Αιγόκεροι και Ωροσκόποι Αιγόκεροι:
Η Πανσέληνος “δείχνει” τον επαγγελματικό χώρο, τον τομέα της καριέρας  και την κοινωνική σας εικόνα και σας ζητά να βρείτε ισορροπίες ανάμεσα σε εκείνα και τους οικείους σας. Δεν θα λέγαμε ότι είναι και η ιδανικότερη συγκυρία για εσάς διότι ο εκνευρισμός των ημερών θα είναι έντονος. Οι τυχεροί, θα δείτε να ολοκληρώνεται κάτι που προετοιμάζατε από πέρσι στο επαγγελματικό κομμάτι. Ψυχραιμία με συναδέλφους και ανωτέρους αλλά και τα πρόσωπα της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων και των γονέων, δεν είναι απίθανο το στρες και οι απαιτήσεις των ημερών να δημιουργήσουν εντάσεις.
Υδροχόοι και Ωροσκόποι Υδροχόοι:
Ενώ η Πανσέληνος δεν έχει αρνητική χροιά για εσάς, διανύετε μία απαιτητική φάση αλλαγών και αυτό γίνεται υπό καθεστώς πίεσης, που εκείνες τις ημέρες ενδέχεται να αυξηθεί. Όμως θα σας βοηθήσει να δείτε καθαρότερα το νόημα όσων αναζητάτε και όσων αλλάζουν γύρω σας και μέσα σας. Σε πρακτικό επίπεδο, ενδέχεται να προκύψουν εξελίξεις σε σχέση με το εξωτερικό, τις σπουδές ή κάποιο πτυχίο. Ιδανικά, προσέξτε την επικοινωνία μέσω διαδικτύου γιατί εύκολα μπορεί να προκύψει ένταση ή αποκαλύψεις που θα σας οδηγήσουν σε δεύτερες σκέψεις. Το ίδιο και στην επικοινωνία με συγγενείς. Για όσους από εσάς αναμένατε εδώ και καιρό ένα ταξίδι, μία μετακίνηση, φέρνει εξελίξεις.
Ιχθύες και Ωροσκόποι Ιχθύες:
Η Πανσέληνος του μήνα αποτελεί για εσάς μία καλή ευκαιρία να δείτε τελικά, τι είναι εκείνο που φοβάστε αλλά αντί να το αντιμετωπίσετε, το κρύβετε στη ντουλάπα με τους υπόλοιπους σκελετούς. Μπορεί να σχετίζετε με τις προσλαμβάνουσες που έχετε  – ή θα θέλατε να έχετε – από τους άλλους, τη σεξουαλική σας ζωή ή και πιο πρακτικά, οικονομικά θέματα. Σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο, φέρνει στην επιφάνεια θέματα δανείων, διατροφών, εφορίας, κληρονομικών ζητημάτων, διακανονισμών  κλπ. Να θυμάστε πως έχετε πολλά στηρίγματα, ακόμα κι αν δημιουργηθούν διλήμματα στο πώς να διαχειριστείτε τους ψυχολογικούς ή οικονομικούς σας φόβους κι ότι η Πανσέληνος μπορεί να αποτελέσει στήριγμα ώστε να έρθετε πιο κοντά στην προσωπική σας αλήθεια.

Από τη Νόνα Βουδούρη

Επεξεργασία εικόνας Κατερίνα Κασσίου

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα