Όχι μόνο Σεξ… αλλά και φίλοι!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
29/10/2021

Η ερωτική επιθυμία και η σεξουαλικότητα αναπτύσσονται σε ποιότητα και ποσότητα, όταν οι σχέσεις δεν εμπεριέχουν μόνο σεξ… αλλά και εμπιστοσύνη!

Απόλαυση είναι μια λέξη κλειδί για τον 2ο οίκο του ωροσκοπίου μας, σεξ είναι μια λέξη, επίσης, κλειδί για τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου μας. Πώς λέτε να συνδέονται μεταξύ τους και πώς εύκολα μπορούμε να αποκαλύψουμε τη σεξουαλική ταυτότητα κάποιου, ερμηνεύοντας απλά τον άξονα 2ου – 8ου, σαν άξονα των πιο απόκρυφων, βαθιών επιθυμιών μας…
Τι μας κάνει εφέ στο κρεβάτι; Ποιο είναι το κλικ του εγκεφάλου, για να εκκρίνει τεστοστερόνη για τους άντρες, οιστρογόνα για τις γυναίκες;

Ασφάλειες και ανασφάλειες

Οι οίκοι 2 και 8 παραδοσιακά αναφέρονται σαν οίκοι που αφορούν οικονομικές υποθέσεις. Ο 2ος αφορά τα δικά μας εισοδήματα, από δικές μας προσωπικές πηγές, ενώ ο 8ος από πηγές τρίτων προσώπων, όπως π.χ. του συζύγου μας ή από κληροδοτήματα. Στην πραγματικότητα όμως, αν πάμε λίγο πιο βαθιά, η μελέτη μας θα έπρεπε να έχει μια πιο πλατιά έννοια πέραν των οικονομικών, η οποία πρέπει να αποδίδεται περισσότερο σε επιθυμίες απόκτησης πραγμάτων, υλικά ή συναισθηματικά, ανάλογα κάθε φορά με την προσδοκία του ατόμου για να τα αποκτήσει.

Άξονας επιθυμιών θα ήταν πιο σωστή η έκφραση που του ταιριάζει, αν αναλογιστούμε και τη στενή σύνδεση του 8ου με τη σεξουαλικότητα και σαφέστατα με το ζώδιο του Σκορπιού! Η ακμή του 8ου οίκου ψυχολογικά δηλώνει ποιες είναι οι ανάγκες του συγκεκριμένου ατόμου από τον οίκο του σκορπιού, τί επιθυμεί να πάρει από το ταίρι του μέσα από αυτό, προκειμένου να εισπράξει «ασφάλειες» που εκφράζονται μέσα από το 2ο οίκο του και το ζώδιο του Ταύρου!

Επίσης, ο 8ος οίκος, σαν ερωτική πράξη μεμονωμένα, αποτελεί και μια πράξη εμπιστοσύνης και αντικατοπτρίζεται στο 2ο οίκο των ασφαλειών μας και του πώς ακριβώς επιθυμούμε να «εισπράττουμε» απ’ τα συναισθήματα (μέσω του 8ου). Παρατηρώντας, λοιπόν, και μελετώντας αφενός το δικό σας προσωπικό χάρτη αλλά και του προσώπου που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να σχηματίσετε άποψη για το τί είναι αυτό που πραγματικά αποκαλύπτει σαν επιθυμία (σεξουαλική) ο 8ος σας και τί αντικατοπτρίζει στον αντίστοιχο οίκο του ενδεχόμενου ερωτικού σας συντρόφου!

 

Που βρίσκεται ο 8ος οίκος σας;

8ος οίκος στον Κριό – 2ος στο Ζυγό

Παίρνει ρίσκα, ανταποκρίνεται στις προκλήσεις, μάχεται για την ειλικρίνεια, αλλά δεν είναι το κατάλληλο άτομο για να του εμπιστευτούν μυστικά. Εκφράζεται παρορμητικά και επιθετικά, για να εισπράξει αποδοχή και εκτίμηση για το δυναμισμό του.
Προφίλ εραστή/ερωμένης: Επιθετικός και αθλητικός

8ος οίκος στον Ταύρο – 2ος στο Σκορπιό

Δίνει μεγάλη σημασία στις αισθήσεις. Όσφρηση, γεύση, αφή πρέπει να συμφωνούν, για να αφεθεί και να δημιουργήσει στενή σχέση. Δεν εμπιστεύεται καθόλου, δηλώνει ζηλοτυπία και μοιράζεται μυστικά μόνο αν πάρει αποδείξεις πίστης και νομιμότητας.
Προφίλ εραστή/ερωμένης: Ηθικός και να εμπνέει ασφάλεια

8ος οίκος στους Διδύμους – 2ος στον Τοξότη

Για να εμπιστευθεί πρέπει να επικοινωνήσει. Απαιτεί να του καλύπτουν όλες τις απορίες αλλά και τη φυσική περιέργεια που τον διακατέχει, προκειμένου να νιώσει ότι διευρύνεται και προάγεται μέσα από μια πολύ στενή σχέση. Για μυστικά ούτε λόγος!
Προφίλ εραστή/ερωμένης: Νεανικός και ομιλητικός

8ος οίκος στον Καρκίνο – 2ος στον Αιγόκερω

Βαθιά συναισθηματική σύνδεση, πραγματικά στενή και αποκλειστική σχέση αφοσίωσης, προκειμένου να αισθανθεί ασφάλεια και καταξίωση. Τα μυστικά εδώ κρατιούνται καλά φυλαγμένα, μια και υπάρχει έντονος φόβος συναισθηματικής εγκατάλειψης.
Προφίλ εραστή/ερωμένης: Ντροπαλός και συναισθηματικός

8ος οίκος στον Λέοντα – 2ος στον Υδροχόο

Γενναιοδωρία και λάμψη για να νιώσει ότι εισπράττει μοναδική αποδοχή από τον 2ο οίκο του Υδροχόου. Θέλουν να ξέρουν αν αγαπιούνται με πάθος, για να μοιραστούν προσωπικά τους πράγματα και εμπειρίες. Μοιράζονται μυστικά και εμπιστεύονται, αλλά αλίμονο αν υποστούν προδοσία.
Προφίλ εραστή/ερωμένης: Λαμπερός και δυνατός

8ος οίκος στην Παρθένο – 2ος στους Ιχθύες

Βλέπουν τις πολύ στενές σχέσεις του 8ου τους θεραπευτικά για την ψυχή και το πνεύμα τους. Δίνουν πρακτική εφαρμογή στα ζητούμενα του συντρόφου τους, για να πάρουν ρομαντισμό, όραμα και ειδύλλιο!
Προφίλ εραστή/ερωμένης: Καθαρός και με αίσθηση αγνότητας

8ος οίκος στο Ζυγό – 2ος στον Κριό

Προϋποθέτει ισότητα, για να εισπράξει δυναμισμό. Εκφράζεται με χάρη, μοιράζεται μυστικά που ξέρει, όμως ό,τι θέλει ο άλλος να ακούσει. Επίσης, εκφράζεται ρομαντικά και αισθησιακά, θυσιάζοντας τις προσωπικές του ανάγκες, χάριν της σύμπνοιας και της ειρήνης των δύο φύλων.
Προφίλ εραστή/ερωμένης: Όμορφος και αισθησιακός

8ος οίκος στον Σκορπιό – 2ος οίκος στον Ταύρο

Απαιτεί εμπιστοσύνη για να εισπράξει ασφάλεια. Δεν εμπιστεύεται με τίποτα, εκτός κι αν έχει πολλές έμπρακτες αποδείξεις! Θέλει να ξέρει τα μυστικά των άλλων και τα φυλάει με πάθος, ενώ εκφράζεται άκρως σεξουαλικά όταν νιώσει βαθιά συναισθήματα.
Προφίλ εραστή/ερωμένης: Διεκδικητικός και παθιασμένος

8ος οίκος στον Τοξότη – 2ος οίκος στους Διδύμους

Φιλοσοφεί ερωτικά, για να εισπράξει επικοινωνιακά. Χρειάζεται κίνηση, ενέργεια, αλλαγή και εμπειρίες, αλλά μιλάει ειλικρινά και χωρίς περιστροφές τη γλώσσα της αληθείας. Δηλώνεται με υπερβολή στις προσωπικές του σχέσεις και συνδέονται προπάντων εγκεφαλικά.
Προφίλ εραστή/ερωμένης: Παιχνιδιάρικο και φευγάτο

8ος οίκος στον Αιγόκερω – 2ος στον Καρκίνο

Επιλεκτικές καταστάσεις και αυστηρότητα στις επιλογές, προκειμένου να εισπράξει συναισθηματική κάλυψη από τον απέναντι οίκο του Καρκίνου. Δεν εμπιστεύεται εύκολα, άρα δεν αποκαλύπτει μυστικά, ενώ προσπαθεί να έχει τον έλεγχο ακόμα και στην ερωτική έκφραση και αν δεν τον έχει απομονώνεται.
Προφίλ εραστή/ερωμένης: Θεαματικός με κινήσεις που αποπνέουν σιγουριά

8ος οίκος στον Υδροχόο – 2ος οίκος στον Λέοντα

Απαιτεί ελεύθερη ένωση και κάπως εκκεντρική, για να εισπράξει μια διαφορετική λάμψη. Εμπιστεύεται και ανοίγει την καρδιά του, προκειμένου να κερδίσει με τη σειρά του την εμπιστοσύνη του άλλου προσώπου, στα πλαίσια της ελευθερίας, της σκέψης και της συνειδήσεως.
Προφίλ εραστή/ερωμένης: Επινοητικός και εγκεφαλικός

8ος οίκος στους Ιχθύες – 2ος οίκος στην Παρθένο

Ψάχνει το ιδεατό και το απολύτως ρομαντικό, προκειμένου να λύσει και τις πρακτικές μορφές της κάθε στενής του σχέσης. Εμπιστεύεται υπερβολικά εύκολα και απογοητεύεται αν διαπιστώσει ότι οι άλλοι είναι επιφυλακτικοί μαζί του. Κρατάει μυστικά μόνο αν του το ζητήσουν.
Προφίλ εραστή/ερωμένης: Ρομαντικός και ονειροπόλος

Η απελευθέρωση που προσφέρει η αποδοχή της σεξουαλικότητάς μας είναι σημαντική…

Η βαθιά γνώση του αστρολογικού μας χάρτη δεικνύει πολλές «προσωπικές» λεπτομέρειες της ιδιοσυγκρασίας μας και του ψυχολογικού μας προφίλ. Ανιχνεύοντας τον 8ο οίκο της έκφρασης της σεξουαλικότητας, αναγνωρίζουμε όχι μόνο τον εαυτό μας και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λαμβάνουμε συναισθηματική ασφάλεια από το σύντροφό μας αλλά και τις δικές του ανάγκες κι επιθυμίες, ώστε να νιώσει ότι εκφράζεται επαρκώς απέναντί μας. Οι φοβίες και οι ενοχές αποκαθίστανται με το σωστό σύντροφο που καλύπτει τα ζητούμενα του 2ου/8ου οίκου μας και η απελευθέρωση που προσφέρει η αποδοχή της σεξουαλικότητάς μας είναι σημαντική για την ψυχική αλλά και οργανική υγεία μας.

Η προσφορά της αστρολογίας, ως αυτογνωστικό εργαλείο ποιότητας, γίνεται διαρκώς όλο και πιο αποδεκτή από τους ειδικούς της ψυχικής υγείας.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα