ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ 2021 ΚΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ – Β’ ΜΕΡΟΣ

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
10/02/2021
Τρεις από τις εκλείψεις του 2021 θα γίνουν στον άξονα Διδύμων – Τοξότη (συνεχίζοντας να ενεργοποιούν από την προηγούμενη χρονιά τα θέματα των ζωδίων αυτών ) και μία στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, εγκαινιάζοντας μία σειρά εκλείψεων στον συγκεκριμένο άξονα, που θα συνεχιστούν το 2022. Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος του 2021 θα λειτουργούν και οι εκλείψεις που έγιναν το 2020 στον άξονα Διδύμων – Τοξότη, πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξουν τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες) που καλούνται να αφήσουν πίσω κομμάτια της ζωής τους και να περάσουν σε μία νέα πραγματικότητα.

Ο άξονας Διδύμων – Τοξότη, σχετίζεται με τη γνώση, την εκπαίδευση (βασική και ανώτερη), την πληροφορία, τα Μ.Μ.Ε, ΤΑ Μ.Μ.Μ, τις νεαρές ηλικίες, τα ζώα, τη θρησκεία και τους ιερωμένους αλλά και τον τρόπο σκέψης μας, τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω μας. Ως μεταβλητά ζώδια, σχετίζονται με τη διττότητα (που είναι φλέγον θέμα της εποχής), ενώ το ζώδιο του Τοξότη είναι γνωστό για τον φανατισμό του… Τα παραπάνω, είναι τομείς που θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, με πολλαπλούς τρόπους. Κι εμείς, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως είναι ζητούμενο να αλλάξει η οπτική  μας και ο τρόπος σκέψης μας σε κάποιο  επίπεδο και να κατανοήσουμε πως δεν κατέχουμε τη μοναδική αλήθεια, κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτό αν δεν αναγνωρίσουμε και την αντίθετη οπτική, το αντιδιαμετρικό σημείο απέναντι μας, της θέσης που “στεκόμαστε” στη παρούσα φάση.
Είναι σαφές ότι αλλαγές θα υπάρξουν και στον τρόπο που επικοινωνούμε και εργαζόμαστε μέσω διαδικτύου, κάτι που ήδη έχει γίνει αντιληπτό με τις εκλείψεις στον συγκεκριμένο άξονα, από το προηγούμενο έτος ήδη αλλά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Να περιμένουμε έξαρση του θρησκευτικού και ιδεολογικού φανατισμού, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, ενώ δεν θα λείψουν σκάνδαλα που θα τον πυροδοτήσουν. Οι απώλειες του 2021 θα αφορούν συχνά κληρικούς, αθλητές, διανοούμενους, ατυχήματα με μέσα μεταφοράς. Δυστυχώς, και νεαρά άτομα.
Όπως προαναφέρθηκε, η πρώτη έκλειψη στον  άξονα Ταύρου – Σκορπιού, θα λάβει χώρα φέτος και συγκεκριμένα στις 19.11.2021, δείχνοντας μας ότι μετατίθενται τα κοσμικά ζητούμενα σε όσα αφορούν ασφάλειες, οικονομικά θέματα, την ύλη γενικώς, τη τέχνη, κρίσεις αξιών αλλά και υπαρξιακές κρίσεις, μέσα από τις οποίες θα κληθούμε να δομήσουμε νέες αξίες. Υπάρχει πολύς καιρός ΄μπροστά όμως, για να αναλυθούν λεπτομερώς αυτά και πολλά άλλα που αφορούν τον συγκεκριμένο άξονα.
Οι εκλείψεις για το 2021:
Ολική Σελήνης στις 5°25′ του Τοξότη, στις 26 Μαΐου
Δακτυλιοειδής Ηλίου στις 19°47′ των Διδύμων, στις 10 Ιουνίου
Μερική Σελήνης στις 27°14′ του Ταύρου, στις 19 Νοεμβρίου
Ολική Ηλίου στις 12°22′ του Τοξότη, στις 4 Δεκεμβρίου
Οι εκλείψεις, πάντα μας αφορούν όλους κοσμικά, αλλά ΔΕΝ είναι ίδιες για όλους. Το πώς ακριβώς θα επηρεάσει μία έκλειψη, σχετίζεται πάντα με το προσωπικό ωροσκόπιο. Επίσης, δεν λειτουργούν “καταστροφικά” όπως νομίζουμε διότι σε αυτή τη περίπτωση, θα καταστρεφόμασταν πολλάκις κάθε χρόνο. Όλοι όμως επηρεαζόμαστε σε κάποιο βαθμό, μάλιστα αυτή η επιρροή είναι και προωθητική σε πολλές περιπτώσεις ακόμα κι αν μας τοποθετεί έξω από εκείνα που ως τότε γνωρίζαμε.
Σε γενικές γραμμές, οι εκλείψεις στον μεταβλητό σταυρό, θα είναι ευκολότερες για Ζυγούς και Υδροχόους και για Κριούς και Λέοντες. Η έκλειψη στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, θα εκφραστεί ηπιότερα για Παρθένους και Αιγόκερους και Καρκίνους, Ιχθύες. Οι Δίδυμοι κι οι Τοξότες, να γνωρίζετε ότι παρά τις επερχόμενες αλλαγές, θα έχετε παράλληλα και σημαντική υποστήριξη κάποιου είδους, παρά το ότι θα διανύσετε ένα έτος κατά το οποίο θα πρέπει να κατανοήσετε ότι τα δεδομένα σας σε κάποιον τομέα, είναι αδύνατον να παραμείνουν ως έχουν. Δείτε τις αλλαγές αυτές όχι ως “ξεβόλεμα” αλλά ως απελευθέρωση που σκοπό έχει να σας δείξει μία άλλη  εικόνα των πραγμάτων.
Οι εκλείψεις στον μεταβλητό σταυρό, θα είναι πιο προκλητικές για Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ η έκλειψη στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. Παρότι η ανάλυση της κάθε έκλειψης είναι θέμα άλλων άρθρων, ας σημειωθεί ότι εκείνες της 10ης Ιουνίου και της 19ης Νοεμβρίου, θα παράγουν δύσκολα γεγονότα σε κοσμικό επίπεδο.

Πως θα επηρεάσουν όμως τα 12 ζώδια σε γενικές γραμμές;

ΛΕΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΩΡΟΣΚΟΠΟΙ ΛΕΟΝΤΕΣ
Σε ο,τι αφορά τις 3 από τις 4 εκλείψεις του έτους, ανήκετε στους τυχερούς. Οι Λέοντες που έχετε γεννηθεί από τις 25 έως τις 25 έως τις 31 Ιουλίου, θα δείτε καταρχάς ν’ αλλάζουν τα δεδομένα της ζωής σας, σε ό,τι αφορά ένα παιδί στο περιβάλλον σας. Τουλάχιστον 2 από τις 4 εκλείψεις της χρονιάς, έχουν σκοπό να σας ωθήσουν να αναπτύξετε τη δημιουργικότητα σας, να αναζητήσετε νέα ενδιαφέροντα και τρόπους διασκέδασης, να δείτε υπό άλλη οπτική τι σας φέρνει χαρά. Μέσα σ’ όλα, αλλάζουν πολλά από τα δεδομένα που ως τώρα γνωρίζατε στον ερωτικό τομέα. Πολλοί θα απαλλαγείτε από φθαρμένες καταστάσεις και θα αποδεχτείτε νέους ανθρώπους στη ζωή σας και θα ξαναβρείτε τον έρωτα! Χρειάζεται προσοχή με τα μεγάλα ρίσκα και τα τυχερά παιχνίδια. Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Οι Λέοντες που έχετε γεννηθεί από τις 8 έως και τις 14 Αυγούστου περίπου, “στρίβετε” το τιμόνι! Αλλάζουν πολλά από τα σχέδια που ως τώρα κάνατε και καθόλου απίθανο, πολλές και από τις πεποιθήσεις σας. Νέοι άνθρωποι έρχονται για να σας δείξουν διαφορετικές οπτικές και θα σας ωθήσουν να αναπτύξετε (ή να δουλέψετε) το ομαδικό πνεύμα, αφού πρώτα  προηγηθεί ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στο περιβάλλον σας. Πολλοί Λέοντες θα έχετε μία πρώτη επαφή (άλλοι, μία βαθύτερη και ουσιαστικότερη) με κάποια ενασχόληση σχετική με τα εναλλακτικά.
Η έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου, είναι πιο “ζόρικη”, ιδιαίτερα  για όσους έχετε γεννηθεί από τις 16 Αυγούστου ως το τέλος του ζωδίου σας ή όσους έχετε ωροσκόπο στο τρίτο δεκαήμερο του Λέοντα. Ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, παίρνει διαφορετική κατεύθυνση κι ίσως αρκετοί αποφασίσετε να ρίξετε τίτλους τέλους σε μία δουλειά ή συνεργασία. Άλλοι πάλι, θα αλλάξετε με κάποιο τρόπο την κοινωνική σας εικόνα, το πώς σας βλέπει το σύνολο, μέσω μίας επαγγελματικής ή και οικογενειακής αλλαγής ακόμα (ένας γάμος ή ένα διαζύγιο π.χ, θα μπορούσε να  οδηγήσει σε κάτι τέτοιο). Να θυμάστε ότι μπορεί να σας απασχολήσει η φήμη σας αλλά το αν θα είναι θετική ή αρνητική, εξαρτάται από το προσωπικό σας ωροσκόπιο. Φροντίστε τη σχέση σας με τους γονείς σας, με τους ανωτέρους σας αλλά και την υγεία σας.
ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΚΑΙ ΩΡΟΣΚΟΠΟΙ ΠΑΡΘΕΝΟΙ
Αγαπητοί Παρθένοι, πρόκειται για μία “κινηματογραφική” χρονιά και αρκετό σασπένς. Οι τρεις από τις τέσσερις εκλείψεις του έτους, είναι αποφασισμένες να αλλάξουν τις ισορροπίες στον επαγγελματικό τομέα αλλά για αρκετούς και στον οικογενειακό. Η φύση των αλλαγών φυσικά, σχετίζεται και με το προσωπικό σας ωροσκόπιο. Δεν θα υποκριθούμε ότι δεν θα πιεστείτε ή δεν θα προβληματιστείτε αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα έρθει και βοήθεια από εκεί που δεν το περιμένατε. Η έκλειψη Μαΐου θα επηρεάσει όσους γεννηθήκατε από 25 Αυγούστου ως το τέλος του μήνα και θα σας αναγκάσει να εστιάσετε κυρίως στην οικογένεια, την ακίνητη περιουσία και το σπίτι σας ή και κάποιες απαιτήσεις που μπορεί να προκύψουν με τους γονείς σας. Καθόλου απίθανο να προετοιμάζεται και μία αλλαγή εστίας ή επαγγελματικής στέγης για κάποιους, αλλά και ανακαίνιση. Κληρονομικά θέματα και αγοραπωλησίες, θα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Τα ίδια ισχύουν και για όσους έχετε γεννηθεί από 1 έως και 7 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι γεννηθήκατε από 8 έως και 14 – 15 Σεπτεμβρίου, πλην των παραπάνω, έχετε και επαγγελματικές αλλαγές. Χρειάζεται προσοχή ώστε να μην εκτεθείτε κοινωνικά ή επαγγελματικά με κάποιο τρόπο, σε επίπεδο φήμης, αλλά και να μην εξαπατηθείτε. Για αρκετούς, θα υπάρξει αλλαγή επαγγελματικού ή οικογενειακού status.  Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα υπάρξει και ψυχολογική επιρροή, εφόσον για κάποιο λόγο θα ανασυρθούν έντονες μνήμες…
Να προσέχετε προληπτικά την υγεία σας.
Η έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου είναι ηπιότερη για τους Παρθένους που ανήκετε στο Γ’ δεκαήμερο ή έχετε εκεί τον ωροσκόπο σας. Ανοίγει μία περίοδος αναζήτησης, επιμόρφωσης και γνώσης, που σκοπό έχει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπατε ως τώρα τα πράγματα. Ταξίδια, σπουδές, νομικά θέματα ή ζητήματα με το εξωτερικό, ενεργοποιούνται και ανοίγουν νέοι ορίζοντες.
ΖΥΓΟΙ ΚΑΙ ΩΡΟΣΚΟΠΟΙ ΖΥΓΟΙ
Οι Ζυγοί, στην πλειοψηφία σας τουλάχιστον, είστε το πιο πριμοδοτημένο ζώδιο για το 2021 ακόμα και σε ό,τι αφορά την επιρροή των εκλείψεων! Σαν να σας βοηθά το Σύμπαν να ανοίξετε τους ορίζοντες σας, με πολλούς τρόπους: Σεμινάρια, σπουδές, μέσω ανθρώπων που θα σας ανοίξουν νέους ορίζοντες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μία κατά τ’ άλλα δύσκολη και εγκλωβιστική χρονιά για το σύνολο. Αλλάζουν πολλά στη ζωή σας, συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου σκέψης σας, τη συμπεριφορά σας, τον τρόπο γενικά που διαχειρίζεστε το μυαλό σας και τις πεποιθήσεις σας, κάτι που είναι και ζητούμενο της εποχής που διανύουμε. Ο βαθμός, εξαρτάται από εσάς και τις αντιστάσεις σας. Νέες ιδέες, έμφαση στην επικοινωνία μέσω διαδικτύου, γραφή ή και συγγραφή για κάποιους. Πολλοί θα αλλάξετε μεταφορικό μέσο ή τρόπο μετακίνησης. Θα έχετε αυξημένο ενδιαφέρον για τα αδέρφια σας με κάποιο τρόπο. Οξύνεται η διαίσθηση σας και το ένστικτο σας, ιδιαίτερα στους Ζυγούς που έχετε γεννηθεί από 25/9 ως 7/10 περίπου. Παρόμοια ζητήματα αλλά και μία αλλαγή φιλοσοφικής στάσης, εφόσον φαίνεται να αλλάζουν οι προτεραιότητες σας και το νόημα της ζωής για εσάς, για τους Ζυγούς που γεννηθήκατε από 9 έως 15 Οκτωβρίου. Μέσω κάποιων αναζητήσεων ή προβληματισμών, θα αλλάξουν οι ισορροπίες του προσωπικού σας ηθικού συστήματος. Θα νιώσετε την ανάγκη να έρθετε σε επαφή με πνευματικές οδούς και θα αναπτύξετε τη διαίσθησή σας.
Οι Ζυγοί που έχετε γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο (και οι ωροσκόποι του Γ’ δεκαημέρου), και πιο συγκεκριμένα από 18 έως 21 Οκτωβρίου, είστε εκείνοι που συνεχίζετε τη πάλη  με πολλά και διάφορα, αν και κάπως ελαφρύτεροι φέτος. Η έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου θα επηρεάσει καταρχάς την ψυχολογία σας μέσω κάποιων γεγονότων και θα σας αναγκάσει να πάτε βαθύτερα μέσα σας, ώστε να αποκολληθείτε από κομμάτια που πρέπει να φύγουν. Θα ξυπνήσουν κάποιοι φόβοι, ανασφάλειες, δεύτερες σκέψεις, ακόμα κι εμμονές. Μη φοβηθείτε να βγάλετε στην επιφάνεια όσα πρέπει να αναγνωρίσετε ώστε να μπουν στο χρονοντούλαπο της ζωής σας. Παράλληλα, θα ασχοληθείτε με οικονομικά ή κληρονομικά ζητήματα από αλλά και τη σεξουαλική σας ζωή. Αρκετοί θα θελήσετε να δώσετε βάση στις μεταφυσικές σας αναζητήσεις.
ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΚΑΙ ΩΡΟΣΚΟΠΟΙ ΣΚΟΡΠΙΟΙ
Οι εκλείψεις του 2021 θα συνεργαστούν ώστε να έρθουν οι απαραίτητες “μετακινήσεις” που προετοιμάζονται για εσάς και που σκοπό έχουν να αλλάξουν το σκηνικό της ζωής σας. Τι σας έκανε ως τώρα να νιώθετε ασφάλεια; Αλλάζει. Ποιες πεποιθήσεις δόμησαν το αξιακό σας σύστημα; Αλλάζουν. Ποιες πιστεύατε ότι είναι οι αληθινές σας επιθυμίες; Αλλάζουν. Ποιες ανάγκες σας είχαν ως τώρα προτεραιότητα; Αλλάζουν κι αυτές, κι αναγνωρίζετε τις πραγματικές σας. Πρακτικά, έρχονται και κάποιες  αλλαγές στα οικονομικά και τα αποκτήματα σας που αρχικά ταράζουν τις ισορροπίες σας. Αυτά ισχύουν για όλους σε κάποιο βαθμό αλλά θα είναι ακόμα πιο έντονα για Σκορπιούς, ωροσκόπους Σκορπιούς και όσους έχετε πλανήτες εκεί και στα υπόλοιπα σταθερά ζώδια, ως τα μέσα τους περίπου. Οι Σκορπιοί δε, που έχετε γεννηθεί από 11 έως 15 Νοεμβρίου, θα έρθετε αντιμέτωποι με πολύ βαθιά πράγματα, σαν να ενεργοποιείται το d.n.a σας καρμικά με κάποιο τρόπο και  θα πρέπει να ανακαλύψετε πράγματα για εσάς, που ούτε καν γνωρίζατε πως υπάρχουν. Θα σας απασχολήσουν, πέρα από οικονομικά ή κληρονομικά θέματα, θέματα ή δοσοληψίες κάποιου τύπου με τον/την σύντροφο ή τους συνεργάτες, άλλους μέσω νέων συμφωνιών, άλλους μέσω ξεκαθαρισμάτων. Φαίνεται ότι είναι η ώρα να βγουν σκελετοί από τη ντουλάπα για να τους νικήσετε και να βγείτε “νεογέννητοι” σε μία νέα πραγματικότητα, κάνοντας επί της ουσίας, αυτό που σας καλεί η φύση σας να κάνετε ιδανικά: Να μεταμορφωθείτε, να αλλάξετε δέρμα. Ενεργοποίηση του σεξουαλικού τομέα αλλά και των μεταφυσικών σας αγωνιών. Η ψυχανάλυση και η επαφή με τον εσωτερισμό, θα βοηθήσουν.
Όσοι έχετε γεννηθεί από 15 Νοεμβρίου έως και το τέλος του ζωδίου σας, περνάτε στην αρχή (ή και στην ολοκλήρωση αρκετοί) της φάσης που θα φέρει ξεκαθαρίσματα και ριζικές αλλαγές σε σχέσεις, γάμους, συνεργασίες. Νέοι κύκλοι ξεκινούν και άλλοι ολοκληρώνονται.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα