Ο λίθος του Σεπτεμβρίου – Ο φύλακας της δικαιοσύνης – Το μπλε ζαφείρι

ASTROTEAM GUEST
30/08/2022

Σαν το ζαφείρι ήταν της θάλασσας το χρώμα και έμοιαζε οπάλιο πυρωμένο του ουρανού το δώμα….

Oscar Wilde

Impression du Voyage ( Grèce )

Η λέξη ζαφείρι προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη «σάπφειρος». Η αρχική προέλευση είναι από την αρχαία εβραϊκή λέξη «σπιρ», που θα πει «αυτός που χαράζει τα πάντα». Εκείνα τα χρόνια δεν γνώριζαν το διαμάντι και το ζαφείρι ήταν η πέτρα που χάραζε όλες τις άλλες. Το ζαφείρι έχει το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού στις αρχές του φθινοπώρου όταν ο ήλιος είναι ακόμα ζεστός και οι ακτίνες του σπινθηροβολούν εκτυφλωτικά! Οι αρχαίοι Πέρσες πίστευαν πως η γη στέκεται πάνω σε ένα γιγάντιο ζαφείρι και η αντανάκλαση της λάμψης του δημιούργησε το γαλάζιο χρώμα του ουρανού. Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν ως Ιερή πέτρα του Απόλλωνα και οι Αιγύπτιοι του Ώρου. Των θεοτήτων του Φωτός! Το ζαφείρι είναι ένας πολύτιμος λίθος μεγάλης αξίας. Χρησιμοποιείτε από βασιλείς και ιερείς για την προστασία τους. Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί πίστευαν πως αν κάποιος φέρει πάνω του ζαφείρι δεν θα πιαστεί ποτέ αιχμάλωτος. Λέγεται και λίθος προστασίας από την μαύρη μαγεία. Ενισχύει την θρησκευτική πίστη και μας προτρέπει να αφεθούμε με σεβασμό και εμπιστοσύνη στις Θείες Δυνάμεις και στην Αγάπη Του. Ονομάζεται φύλακας λίθος της δικαιοσύνης διότι βοηθά αυτούς που έχουν αδικηθεί να βρίσκουν το δίκιο τους και να φανερώνεται, να λάμπει η αλήθεια που έχει καλυφθεί από το ψέμα και την συκοφαντία.

Το μπλε ζαφείρι μας απελευθερώνει από τον αυτόβουλο εγκλεισμό και την ψυχική μας απομόνωση όταν αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που μας φαίνονται αξεπέραστες. Φανερώνει λύσεις απρόσμενες, αναπάντεχες, ως από μηχανής Θεός! Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό βοήθημα σε θεραπείες για νευρώσεις ή ακόμα και ψύχωση. Ηρεμεί τις κρίσεις πανικού, βελτιώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και μας χαρίζει πιο χαρούμενη και αισιόδοξη διάθεση. Ο υπέροχος αυτός λίθος βοηθά εκείνους που επηρεάζονται εύκολα από τις απόψεις των άλλων. Κατανοούμε τον εαυτό μας και τις αξίες μας πληρέστερα και εκφράζουμε τις σκέψεις και τις αλήθειες μας με εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Είναι ο λίθος της δικαιοσύνης άλλωστε και η πρώτη μας υποχρέωση είναι να ελέγχουμε τον εαυτό μας και να είμαστε δίκαιοι προς αυτόν.

Είναι ένα φθινόπωρο ανατρεπτικό και μεταμορφωτικό…

Το ζαφείρι είναι το ιδανικό ορυκτό να έχουμε κοντά μας κατά την αλλαγή των εποχών καθώς προετοιμάζει το σώμα και λειτουργεί ως ελιξίριο για να αντιμετωπίσει τις αλλαγές του καιρού. Στις 23 Σεπτεμβρίου έχουμε την Φθινοπωρινή Ισημερία και σταδιακά η μέρα μικραίνει, η νύχτα μεγαλώνει και καλωσορίζουμε το γλυκό φθινόπωρο. Βασικά, ελπίζουμε να είναι γλυκό… Είναι ένα φθινόπωρο ανατρεπτικό και μεταμορφωτικό, με δυο Εκλείψεις, η πρώτη με συμμετοχή του Πλούτωνα και η δεύτερη με συμμετοχή του Κρόνου και του Ουρανού, το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού να μας απασχολεί για τελευταία ευτυχώς φορά και έναν Άρη να πηγαινοέρχεται μπρος πίσω στους Διδύμους λαλίστατος και «ελαφρώς» εκνευρισμένος από την ενέργεια που συσσωρεύει κατά την αναδρομή του.

Ζυγοί μας, πανέμορφοι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης και της ισορροπίας (πόσο σας ταιριάζει το ζαφείρι!!!) ένα πολύ ενδιαφέρον φθινόπωρο σας περιμένει! Οι Εκλείψεις στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου γίνονται στον δεύτερο σας οίκο. Λίγη προσοχή στα οικονομικά σας, στα αποκτήματά σας και ίσως να χρειάζεται μια επαναξιολόγηση των αξιών και των πεποιθήσεων σας. Ο Άρης στους Διδύμους και στον ένατο οίκο σας για επτά ολόκληρους μήνες, σας σπρώχνει προς ανώτερες σπουδές, σας παρακινεί για μεγάλα ταξίδια και ότι έχει σχέση με το εξωτερικό (ναι και έρωτες από το εξωτερικό συμπεριλαμβάνονται), ανακινεί νομικές υποθέσεις, ασχολείστε πιο δραστήρια με φιλοσοφικά ή θρησκευτικά ζητήματα. Το μεγάλο τυχερό τρίγωνο του Άρη με τον Κρόνο και τον δικό σας Ήλιο δε, σας απογειώνει νοητικά, οργανώνετε τις υποθέσεις σας καλύτερα και έχετε ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικά θεάματα! Ναιιιι! Όλα για καλό!

Να έχετε ένα όμορφο φθινόπωρο αγαπημένοι μου φίλοι!

 

Από την Κατερίνα Βαρσαμίδου

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα