Μοναδικοί και πολύπλευροι με την άδεια και τη χορηγία των Άστρων μας

ASTROTEAM GUEST
09/04/2021
Ερχόμαστε στη ζωή, όντες ήδη μια μοναδικότητα. Φέρουμε από τη γέννησή μας χαρακτηριστικά που εν δυνάμει, αποτελούν δομικά στοιχεία της προσωπικότητάς μας. Σκοπός μας είναι να αναγνωρίσουμε, να κατανοήσουμε τι είμαστε, δημιουργώντας συγχρόνως χώρο να εκφραστούν όλες οι ιδιότητες μας.

Η κατανόηση αυτή συχνά εμποδίζεται από την τάση που έχουμε να περιχαρακωνόμαστε, λειτουργώντας μέσα από συγκεκριμένους τρόπους και ρόλους, μέσα από ταμπέλες. Η «ταμπελοποίηση» αρχίζει νωρίς στη ζωή μας, μέσα από την αντιμετώπιση του περιβάλλοντος, κυρίως μέσα στην οικογένεια, αλλά και στο σχολείο, στις ομάδες.

Μεγαλώνοντας, επιμένουμε να βολευόμαστε στο οικείο και αυτό που μας έμαθαν ότι είμαστε, προσπαθώντας ασυνείδητα να επιβεβαιώσουμε τις ταμπέλες. Σαν μια φορεσιά που συνεχίζουμε να τη φοράμε γιατί μας βολεύει, χωρίς να τολμάμε να δούμε τον εαυτό μας και με άλλα ρούχα.

Λέμε είμαι ορθολογιστής, είμαι ντροπαλός, είμαι εξωστρεφής, φιλόδοξος, ευαίσθητος, τεμπέλης και ένα σωρό επίθετα, χαρακτηρισμοί που πολλές φορές αποκλείουν τα αντίθετά τους από την εμπειρία μας.

Για παράδειγμα έχω την ταμπέλα «εσωστρεφής» και δεν επιτρέπω τον εαυτό μου να βγει προς τα έξω, ακόμα κι αν νιώθω την επιθυμία. Είμαι φιλόδοξος και ανταγωνιστικός, και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να μείνω πίσω, ακόμα και αν κάτι δεν με έλκει. Κινούμαι στη ζωή σαν να χρειάζεται να αποδεικνύω συνεχώς ότι είμαι αυτό που έχω οικειοποιηθεί ως ταυτότητα.

Η ανάλυση του αστρολογικού μας χάρτη μας βοηθά να καταλάβουμε ότι περιέχουμε πολύ περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που έχουμε υιοθετήσει και τα υπηρετούμε, χωρίς να αφήνουμε να δούμε τον εαυτό μας κι αλλιώς.

Ο χάρτης μας ως μια ολότητα, περιέχει όλο το ζωδιακό κύκλο, όλους τους πλανήτες, όλους τους οίκους, επομένως επικυρώνει ότι διαθέτουμε -σε διαφορετική ένταση και έκταση- όλα τα στοιχεία και τις ποιότητες.

Μπορεί κάποια να κυριαρχούν, κάποια να είναι αθέατα, κάποια πιο επιθυμητά, κάποια ανομολόγητα. Πιθανόν να υπάρχουν ιδιότητες που μας προκαλούν φόβο, γιατί καθρεφτίστηκαν με αρνητικό τρόπο όταν είμασταν παιδιά. Ίσως κάποια χαρακτηριστικά να είναι ασύμβατα από το ιδεατό του Εαυτού μας και άρα απορριπτέα από το Εγώ.

Χίλιοι λόγοι μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια περιορισμένη αυτοεικόνα, σε μια ταυτότητα που δεν είναι η ουσία του Εαυτού, αλλά συνήθως λειτουργεί ως προστασία μας από την έκφραση όλων των πλευρών του.

Είσαι Καρκίνος και νιώθεις ευαίσθητος και ντροπαλός. Ο ωροσκόπος στους Διδύμους και ο ήλιος σου στον 1ο οίκο όμως, μπορούν να σου δώσουν εξωστρέφεια και θάρρος.

Έχεις σελήνη στους Διδύμους είσαι επικοινωνιακός και αεικίνητος, χρειάζεσαι εναλλαγές. Ο Ερμής σου όμως στους Ιχθείς στον 12ο είναι ικανός να σε κρατήσει σε απομόνωση με μελέτη και διαλογισμό.

Είναι η Αφροδίτη με τον Άρη στον Τοξότη στον 9ο , αγαπάς χωρίς όριο την περιπέτεια και τα ταξίδια. Η Σελήνη σου στον Ταύρο όμως στον 4ο οίκο, πολλές φορές σε κάνει σπιτόγατο, απολαμβάνοντας να ακούς μουσική, ή να μαγειρεύεις το φαγητό που σ’ αρέσει.

Έχεις Αφροδίτη με Κρόνο στο Ζυγό στον 1ο, επιθυμείς την αρμονία και την ηρεμία, φοβάσαι και απορρίπτεις τις εντάσεις, όμως ο Άρης σου στον Κριό στον 7ο, χρειάζεται ενθουσιασμό και πάθος στις σχέσεις και εύκολα προκαλεί συγκρούσεις για να δικαιώνεται.

Ήλιος και Αφροδίτη στον Σκορπιό σου δίνουν εσωστρέφεια και πάθος, όμως ο Δίας με τον Ερμή στον Τοξότη στο 5ο οίκο, έχουν ταλέντο να σε βγάζουν από την επιφυλακτικότητα, να σε κάνουν να φλερτάρεις και να χαίρεσαι παιχνιδιάρικα.

Είναι ο Ήλιος με τον Δία στον Λέοντα και ζητάς να επεκτείνεσαι, να εκφράζεις την μοναδικότητά σου, όμως κατανόησε τον Άρη με τον Κρόνο στον Υδροχόο στον 11ο οίκο που σε βάζουν να δρας προσεκτικά και να νοιάζεσαι για το συλλογικό αποτέλεσμα.

Έχεις τον Ερμή και τον Ήλιο στην Παρθένο στον 6ο και νιώθεις ότι μπορείς να εργάζεσαι, να υπηρετείς ένα σκοπό χωρίς να προβάλλεσαι, δες όμως και τον και τον Άρη με τον Δία στον Αιγόκερω στον 10ο οίκο που σου ζητούν να δράσεις φιλόδοξα, να φροντίσεις το status σου.

Πόσα παραδείγματα μπορούμε να πούμε που μοιάζουν σαν να μην χωρούν στην ίδια προσωπικότητα, όμως είναι αυτές οι αντιφάσεις που υπάρχουν σε όλους μας κι αν τις γνωρίσουμε και τις αποδεχθούμε είναι αυτές που θα μας εξελίξουν.

Ο Ήλιος μας, δηλαδή το ζώδιό μας είναι ο σκοπός μας. Το να εκφράσουμε τις ποιότητές του με πλήρη συνειδητότητα, είναι ο προσωπικός προορισμός.

Ο προορισμός αυτός είναι μοναδικός για τον καθένα, γιατί θα φτάσουμε εκεί έχοντας κάνει διαφορετικές στάσεις και διαδρομές που αντιπροσωπεύουν όλα τα στοιχεία του χάρτη μας.

Στοιχεία που ενυπάρχουν και ζητούν χώρο να εκφραστούν. Δρόμοι μικρότεροι ή μεγαλύτεροι που μας φανερώνουν ένα διαφορετικό τοπίο, μια μη προφανή πλευρά του εαυτού μας. Χρέος μας να την ενσωματώσουμε με το δικό μας τρόπο στο προσωπικό ταξίδι μας, την αυτοπραγμάτωσή μας.

Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη απεικόνιση αυτού που στην ψυχοθεραπεία ονομάζουμε απαρτίωση όλων των πλευρών του εαυτού, από το αποτύπωμα του αστρολογικού μας χάρτη.

Δεν είμαστε ένα πράγμα. Είμαστε ΚΑΙ-ΚΑΙ-ΚΑΙ…., το πιο χρήσιμο σύμβολο στην εξέλιξή μας είναι το «&».

Η επίγνωση αυτή μας δίνει την άδεια να απελευθερώνουμε δυνάμεις, να πλουτίζουμε τον εαυτό μας, να ανταποκρινόμαστε στα ερεθίσματα και τις προκλήσεις της ζωής, απαλλαγμένοι από τη μονοδιάστατη αντίληψη και έκφραση.

Από τη Μαρίνα Καλοκαιρινού

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα