Πέρασε ο Ήλιος στους Ιχθείς και Ονειρευόμαστε…

ASTROTEAM GUEST
02/03/2021

«Αν επιχειρούσα να βουτήξω στον απέραντο ωκεανό της ψυχής σου…μπορεί και να πνιγόμουν (Λέων)»
Αν το νερό του Καρκίνου είναι καθαρό, κρυστάλλινο ποτάμι…
Αν το νερό του Σκορπιού βαλτωμένο έλος…

Το δικό σας το νερό, απάτητος και αχαρτογράφητος βυθός…ένας ατέλειωτος ωκεανός συναισθημάτων, συμπόνιας και θυσίας.

Πρόκειται για ένα ζώδιο με διττή φύση. Μέσα από την απεραντοσύνη του, μπορείς να βγάλεις από το βυθό του από μαριδούλες και πιράνχας, μέδουσες, σειρήνες και σε περίπτωση που ασχοληθείς ακόμα περισσότερο, θα ανακαλύψεις πολλά πανέμορφα αλλά συγχρόνως και σπάνια μαργαριτάρια.

Ένα Ψαράκι, με την ικανότητα να μεταβάλλεται και να προσαρμόζεται σε κάθε σχήμα, κατανοεί σε βάθος οποιαδήποτε κατάσταση, αισθάνεται τις χαρές αλλά και τις λύπες των άλλων, λες και είναι δικές του. Εκ φύσεως έχει αρνητική πολικότητα που του χαρίζει απλόχερα ευπιστία και ευ συγκινησία με αποτέλεσμα να χάνουν την δική τους προσωπικότητα, μέσα από ασύλληπτη θυσία.

Με παραδοσιακό κυβερνήτη τον πνευματικό καθοδηγητή Δία, από την μία, και από την άλλη ο ‘Άρχοντας των θαλασσών’ Ποσειδώνας, ο οποίος είναι απόλυτα γεννημένος για να τα κυριαρχήσει, στα προικιά του έχει την τάση να χάνεται σε απλές πραγματικότητες, να θολώνει και να ταξιδεύει μέσα από την ίδια του την φαντασία , αναζητώντας πάντοτε το απόλυτο «Ό,τι η αγάπη Ονειρεύεται…».

Σημαντικό είναι και το σύμβολό τους, το οποίο υποδεικνύει την αιωνιότητα της ψυχής αλλά συνάμα και την ανιδιοτελή αγάπη του Θείου, αφού τα δύο αντίθετα ψαράκια ‘’απαρνιόνται ‘’ την υλική λογική, για την παραδεισένια – αιώνια άυλη πνευματικότητα.

Η τελευταία θέση τους ανήκει στο Ζωδιακό.

Ο ονειρικός, ο μαγευτικός, ο άυλος και παρασκηνιακός 12ος Οίκος, του χαρίζει όλη τη σοφία του ζωδιακού, όλα τα προτερήματα και όλες τις αδυναμίες, καλώντας τον Ιχθύ να βουτήξει στα άδυτα του Ονείρου, να οραματιστεί και να προσευχηθεί για τη θεραπεία των ψυχών. Ο Ποσειδώνας τον προικίζει με ιδεαλισμό, ισχυρή φαντασία και την τάση να παρασύρεται στα φουρτουνιασμένα κύματα των συναισθημάτων του. Του χαρίζει μεταξωτό σεντόνι να παρασύρει, να μαγεύει να θολώνει την εικόνα του σε σημείο να φαντάζει στους άλλους άπιαστος, ακατανόητος και…χαμένος στο δικό του κόσμο.

Βουβά – αμίλητα, τα ψαράκια κρύβουν μέσα τους βροχές δακρύων…

Τα ματωμένα δάκρυα του Άρη, του κάθε νέου πολεμιστή, της κάθε παρορμητικής στιγμής, της κάθε χαμένης νέας αρχής…

Δάκρυα των χαμένων κεκτημένων της Αφροδίτης, της αγάπης, έρωτα και ανασφαλειών…
Δάκρυα των εφηβικών χρόνων και αναμνήσεων του Ερμή, της κάθε αμίλητης μοναχικής φωνής…
Τα πονεμένα δάκρυα κάθε Σελήνης, μάνας, συζύγου, κόρης, τροφού…
Τα «κρυμμένα» δάκρυα του Ήλιου, κάθε πατέρα, γιού και αρχηγού…
Τα δάκρυα του γέρο – Κρόνου, του Χρόνου, του μόχθου, του παππού…
Δάκρυα από τις αλήθειες του απέραντου, αφυπνιστικού Ουρανού…
Ακόμα και τα δάκρυα του Πλούτωνα που είναι δάκρυα θανάτου, γέννησης και μετάλλαξης μαζί.
Και ας μην ξεχάσω και αυτά των αθεράπευτων Χειρώνιων πληγών, που κρατήθηκαν μέσα σου από παιδί…

Ο Ιχθύς, λοιπόν, ασυνείδητα συσσωρευτής ενεργειών και με αλάνθαστο ένστικτο, ταυτίζεται απόλυτα με το χρώμα, τον ήχο και τον ρυθμό. Γίνεται, έτσι, ένας απέραντος και θεραπευτικός ωκεανός, μέσα από τις καλλιτεχνικές αλλά και τις μεταφυσικές του ιδιότητες.

Τα γλυκά και αψυχολόγητα μάτια τους, θα τα συναντήσεις να αγναντεύουν το απέραντο γαλάζιο. Την ψυχή τους θα την γνωρίσεις μέσα από τον καμβά τους και στα διάφορα στιχάκια απ’ τη ζωή τους που θα σου σιγομουρμουρίσει κάτι κρύες νύχτες του χειμώνα. Στη κάθε στροφή από το ζεϊμπέκικο που θα σηκωθεί να χορέψει.

Αν τον βρεις να «χάνεται» άσε τον να ηρεμήσει. Θυμήσου όλα εκείνα τα δάκρυα που στη πλάτη του έχει κρατήσει. Χρειάζεται να κοιμηθεί να ονειρευτεί, να εξαγνίσει και να γαληνέψει καθένα από αυτά.

Τι κι αν τον συναντήσεις σε μποέμ και σε μπαράκια, παρέα με λογίς Αγίους να κοινωνάει με ουίσκι και νερό…

Τι κι αν τους συναντήσεις με το τσιγαριλίκι στο χέρι, να σου μιλάνε για μια μούσα που άλλοτε την προσφωνούσανε Αγάπη, άλλοτε Ειρήνη και άλλοτε Αστέρι…

Αγκάλιασε τους, εκτίμησε τους, αγάπησε τους…

Ακόμα και μέσα από την μέθη τους, την θυσία, την ένωση και την υπέρβαση τους, έρχονται να σε κεράσουν. Ολοκλήρωση – εξαγνισμό – και ελπίδα για την Θεία Χάρη, μέσα από τον δικό τους τον χορό, συνεπώς, γεννήθηκαν για να διδάξουν.

Μέσα από τα μαγευτικά χρώματα που δημιουργεί ο Ήλιος των Ιχθύων, στα γαλαζοπράσινα του ωκεανού νερά, μπορείς να αντιληφθείς την απουσία της αρχής και του τέλους, και ότι αυτό που πραγματικά υπάρχει είναι η αιώνια ψυχική σύνδεση με το Θείο.

Χαρούμενη Ηλιακή επιστροφή αγαπημένα μου πονόψυχα ρομαντικά ψαράκια!
Ο Ήλιος σας, θα ευεργετήσει παράλληλα με εσάς τους Καρκίνους και τους Σκορπιούς.
Επίσης, την ζεστασιά του με ευκαιρίες θα έχουν και τα ζώδια της Γης, οι Ταύροι, οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι.

Μέσα από την απεραντοσύνη της δικής μου Ποσειδώνιας φύσης, εύχομαι ολόψυχα η Θεία Ευλογία να σκεπάζει κάθε σας βήμα σε αυτή την Ηλιακή σας επιστροφή.

Από τη Δέσποινα Κυπριανού

Επεξεργασία εικόνας: Κατερίνα Κασσίου

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα