Η Λίστα του Ερμή

ASTROTEAM GUEST
23/03/2021

Είναι η μέρα για τις αγορές του χρόνου στον κόσμο των πλανητών και όπως σε όλες τις οικογένειες έτσι και σε αυτήν, αυτόν που στέλνουν για τις αγγαρείες είναι ο “μικρός”, ο οποίος στη συγκεκριμένη οικογένεια είναι ο Ερμής. Τον φώναξε λοιπόν ο Δίας και του έδωσε μία λίστα με ό,τι χρειάζονται οι πλανήτες για το επόμενο διάστημα. Τη λίστα εμείς οι θνητοί και να τη δούμε, δε θα μπορέσουμε να την καταλάβουμε γιατί είναι γραμμένη με αστρολογικά σύμβολα.

Ο Ερμής που λέτε είναι πολύ φίλος μου, έχουμε δεθεί αρκετά όλα αυτά τα χρόνια, τον καταλαβαίνω και με καταλαβαίνει απόλυτα, εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και για αυτόν τον λόγο μου είπε εντελώς εμπιστευτικά τι γράφει η λίστα στην οποία αναφέρθηκα και σας την μεταφέρω και εγώ πάλι εντελώς εμπιστευτικά.Χρειάζονται 12 πράγματα, ένα από κάθε ζώδιο.

Ο μικρός μας που λέτε είναι από τη φύση του απατεώνας και λουφαδόρος. Σκέφτηκε ένα μέρος που θα του είναι πιο εύκολο να τα εντοπίσει όλα μαζί και να μην τρέχει δεξιά- αριστερά χάνοντας χρόνο. Ένα είναι αυτό το μέρος που είναι όλα τα ζώδια μαζί, ο ουράνιος θόλος. Φανταστείτε τον σαν τη δική μας κεντρική αγορά ή τη λαϊκή, που πάμε κάθε βδομάδα  για τα ψώνια μας και εκεί βρίσκουμε τα πάντα. Είναι λοιπόν το καλύτερο μέρος καθώς όλοι είναι  έμποροι – οι καλύτεροι αντιπρόσωποι του Ερμή γιατί ως γνωστόν το εμπόριο ανήκει σε εκείνον. Ας πάρουμε όμως τη λίστα από την αρχή ξεκινώντας από τον…

ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ: Ξεκινώντας, ψάχνει να βρει αυτόν που έχει την πιο κοφτή ομιλία, τις πιο γρήγορες αντιδράσεις. Αυτόν που παθιάζεται με ό,τι λέει και το δείχνει με επιθετικό και κυριαρχικό τρόπο. Θα ψάξει αυτόν που είναι ο πιο καλός στο να προωθεί παλιές του ιδέες ως κάτι καινούργιο και να τις εκφράζει με οξύ και καίριο χιούμορ. Θα είναι αντιδραστικός και ανταγωνιστικός στην επικοινωνία του. Κάποιες φορές μπορεί να έχει ειρωνική και σαρκαστική διάθεση.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ: Γκαρίζει κυρίως, διαφημίζοντας την πραμάτειά του και καμαρώνει ότι αυτός είναι αρχηγός εδώ και χάρη στη δίκη του ιδέα δημιουργήθηκε αυτή η αγορά.

ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ Εδώ θα χρειαστεί να ψάξει αυτόν με τα πιο χοντρά χέρια καθώς του συγκεκριμένου η φωνή είναι η πιο γλυκειά και αργή και θα αργήσει να την ξεχωρίσει μέσα στον όχλο. Είναι η λεγόμενη φωνή ραδιοφώνου, που κάποιες φορές μπορεί να μας δώσει τους ξεροκέφαλους ανθρώπους, που δεν μετακινούνται από τις ιδέες τους με τίποτα αλλά αν το κάνουν θα είναι με αποφασιστικότητα  και επιμονή. Είναι πολύ προσεκτικός και συγκεντρώνεται εύκολα και συνήθως μαθαίνει μέσα από την εμπειρία και όχι από τα βιβλία. Έχει επιχειρηματικό δαιμόνιο οπότε στον πάγκο του μπορεί να βρεις και κάνα πήλινο που έχει φτιάξει με τα χέρια του και να σ’ το πουλάει πακέτο με τα ζαρζαβατικά.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ: Απλά στέκεται μπροστά από τον πάγκο με τις πρασινάδες του. Φαντάσου μια αγελάδα στο λιβάδι της που θέλει μόνο να βοσκήσει κάτω από την ήλιο και να μην κάνει τίποτα άλλο.

ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ: Δε  θα δυσκολευτεί τον συγκεκριμένο να τον ξεχωρίσει επειδή θα είναι αυτός που μιλάει πιο πολύ από όλους και θα κουνάει τα χέρια του. Είναι ο εύγλωττος, ο ετοιμόλογος, ο λογικός και με ιδιαίτερη εξυπνάδα. Είναι ο πιο δραστήριος πολυπράγμων και προσαρμοστικός νους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι σκέψεις του έχουν και βάθος, του αρκεί η επιφανειακή γνώση και πληροφορία. Η σπιρτάδα του και η μεγάλη γκάμα που έχει σε θέματα συζήτησης, τον κάνει να ξεχωρίζει. Θα σε ξεχωρίσει ο ίδιος μέσα στον κόσμο καθώς οι αισθήσεις του είναι οξείες και σε επαγρύπνηση. Το μυαλό του είναι εύστροφο και θέλει συνεχώς να μαθαίνει την καινούργια πληροφορία, να διαβάζει, να γράφει και να μιλά. Μερικές φορές γίνεται ανόητος αλλά σίγουρα όχι βλάκας. Τι να κάνουμε όμως που όπως όλοι έχει και τα αρνητικά του που είναι το ψέμα, η διπροσωπία, η απάτη και μια δυσκολία με τα νεύρα του.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ: Ας πούμε ότι εδώ θα βρεις αυτόν που θα σου πιάσει κουβέντα και θα σε τουμπάρει με τη μαεστρία που χειρίζεται τον λόγο.

ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ Εδώ ο Ερμής μας ψάχνει να βρει αυτόν που έχει τον πιο παιδικό, αυθόρμητο και συναισθηματικό  τρόπο επικοινωνίας. Θα τον ακούσει να μιλάει με τόνο μικρού παιδιού και να λέει ιστορίες από το παρελθόν του και πώς μέσα από τις κακοτυχίες της ζωής κατάφερε να επιζήσει σαν ένα μικρό καβουράκι που παλεύει να πιαστεί από τον «βράχο-βράχο τον καημό μου». Εξαρτάται από τις προσωπικές του διαθέσεις και προκαταλήψεις και τα συμπεράσματά του τα βγάζει με βάση αυτά, αλλά επηρεασμένος και από υποσυνείδητες ενέργειες. Είναι ονειροπόλος και μπορεί κάθε φορά να βάζει αλλού τον πάγκο του, επειδή του αρέσει να μετακομίζει, έτσι απλά. Μαζί με τα ψώνια μπορεί να σου δώσει και τη φωτογραφία της μαμάς του λέγοντας… πάρε και αυτή, να θυμάσαι την κακομοίρα τη μάνα μου.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ: Κλαίει με μαύρο δάκρυ, όπως ο Βασιλάκης Καΐλας στις παλιές ελληνικές ταινίες, αυτές που έδειχναν την πραγματικά δυστυχισμένη ζωή, χτυπημένη από όλα τα κακά της μοίρας.

ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ: Εύκολα τα πράγματα εδώ, ο Ερμής μας θα ψάξει τον πιο θεατρικό από όλους. Αυτόν που η φωνή του είναι σαν να ακούς έναν Βασιλιά να βγάζει  λόγο από το μπαλκόνι του. Πείθει με τον θεατρινισμό, την αποφασιστικότητα και τον ενθουσιασμό του. Μπορεί να μην ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα λόγω της μεγαλομανίας του και επειδή αυτά είναι μικρά και ασήμαντα πράγματα. Μιλάει πολύ για τον εαυτό του και κοκορεύεται για το πόσα πράγματα έχει καταφέρει. Στα υπέρ του πρέπει να βάλουμε ότι είναι πολύ καλός με τα παιδιά, τη διασκέδαση και όταν πας στον πάγκο του θα σε ευθυμήσει με τις εξιστορήσεις του και τα ανέκδοτα και για το πόσο ζεστή καρδιά έχει. Μπορεί να πει κάποιες βλακειούλες του στιλ που θα δούμε παρακάτω.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ: Σκηνή από την ταινία Η Αρχόντισσα και ο  Αλήτης. Αλίκη Βουγιουκλάκη (Πίπης), Νίκος Ρίζος ( Θανάσης, πλανόδιος μικροέμπορος), Δημήτρης Παπαμιχαήλ ( Λευτέρης)

Θανάσης- Για περάστε, για περάστε, απολαύστε και θαυμάστε!!!
Πίπης-  Δέκα σεντόνια, μία κότα!
Θανάσης- Όχι βρε! δέκα κότες, ένα σεντόνι. Για περάστε, για περάστε, αγοράστε και θαυμάστε!!!
Λευτέρης- Πολλά δίνετε, λίγα παίρνετε!
Θανάσης- Όχι βρε! Λίγα δίνετε, πολλά παίρνετε!!!
Όλοι μαζί – Για περάστε, για περάστε, απολαύστε και θαυμάστε!!!
Θανάσης- Σιγά ρε παιδιά, χορωδία γίναμε!

ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Πολύ απλά εδώ ο μικρός μας θα πάει απευθείας στον χώρο με τα βιολογικά και θα διαλέξει τον πάγκο που όλα είναι στοιβαγμένα ανά: είδος, κατηγορία, υποκατηγορία, μέγεθος, χρώμα και φυσικά ημερομηνία λήξης! Είναι ο άνθρωπος που ο νους του είναι  μεθοδικός, πρακτικός, αξιόπιστος οπότε μπορείς να τον εμπιστευτείς για τις αγορές σου. Έχει έντονη την αίσθηση της κοινής λογικής και μιλάει με ειλικρίνεια και σαφήνεια. Έχει ιδιαίτερη εξυπνάδα και δεν ανέχεται τη βλακεία. Αναλύει τα πάντα με τόση ακρίβεια που γίνεται σχολαστικός, επικριτικός και καυστικός.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ: Από τον πάγκο του φυσικά! Την τάξη και την καθαριότητά του. Ο πάγκος του είναι αυτό που λένε, πουλάει από μόνος του.

ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ: Θα τον ξεχωρίσει από τη φωνή του που είναι ευγενική, ευχάριστη και γοητευτική. Με τον κόσμο που είναι γύρω του θα θέλει να υπάρχει μια αρμονία, ισότητα και δικαιοσύνη, να τους φέρνει όλους κοντά, ο ειρηνοποιός δηλαδή. Το ότι μπορεί να ζυγιάζει τις καταστάσεις τον κάνει τόσο ξεχωριστό στο να “βλέπει” και τις δυο πλευρές και ταυτόχρονα αντικειμενικό. Μπορεί να φαίνεται κοινωνικός και υποχωρητικός αλλά στην πραγματικότητα δύσκολα πείθεται για κάτι άλλο από αυτό που πιστεύει εκείνος και δεν συμπαθεί καθόλου τις άξεστες συμπεριφορές. Εύκολα θα σε κουράσει από την αναποφασιστικότητά του και ότι θέλει συνέχεια να ακούει μπράβο.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ: Ο Ντίνος Ηλιόπουλος στον ρόλο του Τιμολέων Λάμπρου στην ταινία Φωνάζει ο κλέφτης του Δημήτρη Ψαθά και συγκεκριμένα στη σκηνή που είναι μεθυσμένος μετά από 8-9 ποτηράκια κρασί που έχει κατεβάσει για να βρει το θάρρος να μιλήσει και μπαίνει στο σπίτι του “στρατηγάκου” φωνάζοντας…Κάτω οι κλέφτες, κάτω οι λωποδύτες!!!

ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Σκούρα τα πράγματα εδώ για τον Ερμή μας, καθώς ψάχνει να βρει τον πιο μυστικοπαθή από όλους. Είναι μυστικοπαθής και συνεχώς νομίζει ότι υπάρχει κάποια συνομωσία πίσω από το οτιδήποτε ακούει. Θα καταλάβει από την αρχή τι χρειάζεσαι , επειδή είναι πολύ ικανός στο να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες σου σαν πελάτης αλλά δεν θα σ’ το δώσει με τη μία. Του αρέσει να έχει το κοντρόλ του νου, να μπαίνει βαθιά σε οποιοδήποτε θέμα συζητάει και να βρίσκει τα κρυμμένα κίνητρα. Είναι πολύ καλός ακροατής και ιδίως σε θέματα ταμπού που πολλοί δεν συζητάνε και τα παίρνει πολύ σοβαρά. Θα ψάξει να βρει την αλήθεια σαν ένας άλλος Ηρακλής Πουαρό καθώς είναι εξαιρετικός ντετέκτιβ, ερευνητής και ψυχοθεραπευτής. Σίγουρα δεν του παίρνεις κουβέντα και συνάμα μπορεί να γίνει σαρκαστικός, κυνικός και να τα βλέπει όλα μαύρα.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ: Από τον σκοτεινό, διεισδυτικό, γεμάτος πάθος βλέμμα του. Θα σε τραβήξει με τη μία στον χώρο του για να σε ξεζουμίσει και δεν θα μπορείς να αντισταθείς. Θυμίζει εδώ τον έμπορο  καμηλών που ερωτεύτηκε μια πανέμορφη γυναίκα όταν την είδε να θεραπεύει έναν χωρικό τσιμπημένο από σκορπιό, τραγουδώντας του ένα μυστηριώδες τραγούδι, στην ταινία Το Τραγούδι Των Σκορπιών του Ελβετο-βρετανού Ανούπ Σινγκ.

ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Μετά από την μαυρίλα ήρθε η ώρα να ψάξει και τον πιο χαρούμενο, αισιόδοξο και φιλοσοφημένο έμπορο που έχει γνωρίσει ποτέ του. Εδώ μιλάμε για τον ενθουσιασμό και την όρεξη για μάθηση προσωποποιημένη και μάλιστα από την υπερβολική του χαρά θέλει να τη μεταδώσει χωρίς όμως να την γνωρίζει. Μπορεί να είναι αγαθός σε αυτά που λέει αλλά να το κάνει με τρόπο χονδροειδή και απερίσκεπτο, σε σημείο να πληγώνει τους άλλους χωρίς όμως να το καταλαβαίνει. Κάποιες φορές υπόσχεται πολλά αλλά από την αφηρημάδα του ξεχνάει να τα πραγματοποιήσει. Κάνει γκάφες, μπορεί να είναι ασυνεπής, αφελής, αγενής και να έχει μία έλλειψη οργάνωσης του λόγου και της καθημερινότητας.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ: Σίγουρα θα είναι σαν τους φιλόσοφους της αρχαιότητας που μιλάνε -μιλάνε, ξαναμιλάνε, πλατειάζουν και το ξεχειλώνουν από όλες τις πλευρές μέχρι να καταλήξουν στη δική τους κοσμοθεωρία, ανεξαρτήτως αν είναι σωστή ή όχι. Και εννοείται από τις κινήσεις του, με τις οποίες προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή με οποιοδήποτε τρόπο.

ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Τώρα μάλιστα, τα έπιασε τα λεφτά του ο μικρός μας! Ψάχνει να βρει την πιο τετράγωνη λογική που υπάρχει, τον πιο σοβαρό, αξιοπρεπή, τακτικό, μεθοδικό και υπολογιστικό έμπορο της αγοράς. Πολύ πιθανό όλη αυτή η ψυχραιμία και αυστηρότητα που του βγαίνει αυθόρμητα, να πηγάζει ότι από πολύ μικρός είχε πάρει το μαγαζί του παππού του στην αγορά και ήταν υπεύθυνος για αυτό και τη διαχείρισή του. Έχει καλή μνήμη και θα σε θυμάται αν έχεις υπάρξει πελάτης του. Εκτιμάει την ιεραρχία, την τάξη και τη δομή, για αυτό και ο λόγος του είναι κοφτός και λακωνικός. Είναι ευσυνείδητος και θα τηρήσει την υπόσχεσή του όσο και αν σκέφτεται αρνητικά και είναι πάντα εν αναμονή δυσκολιών. Όσο ψυχρός φαίνεται άλλο τόσο πληγώνεται από την αρνητική κριτική την οποία παίρνει πολύ στα σοβαρά.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ: Κατά πάσα πιθανότητα θα διαβάζει τον Τροπικό του Αιγόκερω του Χένρι Μίλλερ, όχι επειδή έχει κάποια σχέση το περιεχόμενο του μυθιστορήματος με  αυτήν τη θέση, αλλά ένας έμπορος να διαβάζει το βιβλίο του, σοβαρός και άκαμπτος ενώ γύρω του επικρατεί ο κακός χαμός, ΕΕΕ! Σου τραβάει το μάτι!

ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Κοιτάει τριγύρω ο Ερμής μας να βρει τον έμπορο με την πιο καθαρή φωνή και τον πιο προχωρημένο πάγκο από όλους, γιατί ο συγκεκριμένος μάς δίνει την πιο εναλλακτική ματιά και προχωρημένη σκέψη. Αυτό που όλοι μπορεί να το βλέπουν δυσνόητο και ασύλληπτο, εκείνος το καταλαβαίνει απόλυτα. Πολύ πιθανό να σοκάρει με αυτά που λέει για να τραβήξει πελατεία επειδή ο λόγος και η σκέψη του είναι αντισυμβατικοί. Αποστασιοποιείται για να διατηρήσει τον νου του διαυγή, διορατικό και αντικειμενικό. ‘Όσο συναλλάσσεσαι μαζί του θα σου μεταδώσει τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό του για το μέλλον.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ: Από την εκκεντρικότητά του, φαντάσου τον Κρίστοφερ Λόιντ στο ρόλο του τρελού επιστήμονα Έμετ Μπράουν στην ταινία Επιστροφή στο Μέλλον ο οποίος όχι μόνο σκέφτεται μπροστά από την εποχή του, αλλά το κάνει και πραγματικότητα.

ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ: Ο καλύτερος όλων, μιας και ο συγκεκριμένος δεν πουλάει, χαρίζει! Είναι τόσο ευαίσθητος και αντιλαμβάνεται όλες τις ενέργειες των συνανθρώπων του που δεν του κάνει καρδιά να τους πάρει χρήματα. Είναι καλοσυνάτος, έχει κατανόηση, ηπιότητα και εκλεπτυσμένους τρόπους. Οι συμβουλές που θα σου δώσει μια θα είναι κοκορέτσι μια γιουβέτσι… καμία σταθερότητα! Μπορεί κιόλας να είναι τόσο στον κόσμο του και να μην εξυπηρετεί καν, παρά να κάθεται να ονειρεύεται, να πίνει ή να τζογάρει.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ: Του ταιριάζει απόλυτα εδώ το Κατερινάκι (Αλίκη Βουγιουκλάκη) στην ταινία Το Πιο Λαμπρό Αστέρι, στον πάγκο με τα ψάρια φωνάζοντας Ψάαααρια πουλάω…

Από τον Φραγκίσκο Ιωσήφ Ίνσουπ

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα