Γιατί αλήθεια οι άνθρωποι επισκέπτονται έναν αστρολόγο;

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
27/11/2020

Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤAI ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ
(όπως και κάθε άλλη τεχνική επιστήμη βεβαίως)

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μας σήμερα διαβάζει τα ημερήσια και εβδομαδιαία Ωροσκόπια που δημοσιεύονται στις εφημερίδες και τα περιοδικά. Ο καθένας από εμάς γνωρίζει το ζώδιο του χωρίς να έχει ασχοληθεί ή εμβαθύνει σε αυτό που λέγεται “προσωπικό Ωροσκόπιο”. Το κάθε άτομο όμως είναι τόσο
διαφορετικό όσο και ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Ακόμα και τα δίδυμα που είναι πανομοιότυπα έχουν πολλές και διαφορετικές πτυχές χαρακτήρα και τα γεγονότα που η μοίρα φέρνει στη ζωή τους είναι συχνά εντελώς διαφορετικά.

Ο χώρος της Αστρολογίας τίθεται ως αντικείμενο συζήτησης και παρουσιάζει 3 ειδών αντιδράσεις:
Μια κατηγορία απορρίπτει ολοσχερώς ότι έχει σχέση με αυτή θεωρώντας τη μια ανοησία.
Μια δεύτερη κατηγορία ανθρώπων δηλώνει απροκάλυπτα την πίστη της στις αστρολογικές προβλέψεις. Kαι τέλος, μια τρίτη κατηγορία αντιμετωπίζει την αστρολογία με σκεπτικισμό.
Αυτοί οι τελευταίοι υποπτεύονται ότι ΔΕΝ μπορεί να είναι εντελώς λάθος και ότι ενδεχομένως υπάρχουν λόγοι για τους οποίους θα πρέπει κανείς να ασχοληθεί μαζί της με την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Τέλος ο χώρος της Αστρολογίας συγκροτήθηκε εδώ και 10.000 χρόνια τουλάχιστον και σήμερα κατέχει έδρα σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού με κορυφαίο το Κepler College στις ΗΠΑ. Ας ερευνήσουμε λοιπόν τα αποτελέσματά της πριν αποφανθούμε για το αν αξίζει σοβαρή επιστημονική θεώρηση και αποδοχή.

Σκεφτείτε πως η επιστήμη αποδέχεται τον ηλεκτρισμό χωρίς να τον βλέπει! Έχοντας
επιδείξει απλά τα αποτελέσματά του! Πατάμε το διακόπτη… ανάβει η λάμπα. Σκεφτείτε πως η επιστήμη αποδέχεται το μαγνητισμό (χωρίς να ξέρει ακριβώς τι είναι) αν πρόκειται για δύναμη,υγρό ή κάποια ιδιότητα, απλά έχοντας δει τα αποτελέσματά του! Μήπως τελικά η σύγχρονη επιστημονική Αστρολογία μπορεί να στηριχτεί στη βάση της απόδειξης των αποτελεσμάτων της;

Γιατί αλήθεια οι άνθρωποι επισκέπτονται έναν Αστρολόγο; Τι είναι αυτό που τους ωθεί να κλείσουν ένα προσωπικό ραντεβού και να εξετάσουν προσεκτικά τον Αστρολογικό τους χάρτη;

Ένα σημαντικό πρόβλημα όπως η εύρεση ή η αλλαγή μιας εργασίας, μια επένδυση, μια σημαντική σχέση, ένας γάμος ή ακόμα και η απόκτηση ενός παιδιού, είναι τα συνηθέστερα θέματα που απασχολούν την πλειονότητα των ανθρώπων. Ο Αστρολόγος καλείται, μέσα από την εξέταση του αστρολογικού χάρτη και μέσα από τις διάφορες τεχνικές πρόβλεψης, να προσδιορίσει αν και πότε μπορεί να εκδηλωθεί το κατάλληλο ερέθισμα προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ποθητό αποτέλεσμα. Οπωσδήποτε όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δυνατότητα υπόσχεσης η οποία ανιχνεύεται μόνο από την μελέτη του γενέθλιου χάρτη. Αν ο χάρτης το “επιτρέπει”, μόνο και μόνο τότε θα συμβεί ένα γεγονός. Θέματα όπως ένας γάμος, ένα διαζύγιο, μια πετυχημένη (ή και αποτυχημένη) επιχείρηση, τα παιδιά, τα οικονομικά και η πορεία τους, πρέπει να τα υπόσχεται ο γενέθλιος χάρτης, σαν ενδεχόμενα και έπειτα να τα μελετάμε σαν πραγματοποιήσιμα, για το πότε θα μπορούσαν να λάβουν χώρα στη ζωή ενός ατόμου.

Ακόμη, πάρα πολλοί συμβουλευόμενοι, ενδιαφέρονται για το θέμα της τύχης ή των τυχερών παιχνιδιών που θα μπορούσαν μέσω αυτών να κερδίσουν πολλά χρήματα και να αλλάξουν έτσι μια για πάντα το βιοτικό επίπεδο ζωής τους. Αδιαμφισβήτητα όμως είναι απλά και μόνο υπόσχεση του γενέθλιου χάρτη τους. Αν τα διάφορα συστήματα πρόβλεψης ευνοούν για να κερδίσουν κάποια έξτρα καλύτερα χρήματα που θα τους βοηθήσουν σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής τους, που όμως σε καμία περίπτωση δεν θα τους καταστήσουν νικητές του λόττο και δεν θα τους κάνουν δισεκατομμυριούχους!!

Ένα απλό παράδειγμα: Πως προσδιορίζουμε το ενδεχόμενο υπόσχεσης ενός γάμου σε έναν γενέθλιο χάρτη:
-Οι όψεις του Ηλίου- προσεγγίζουσες και αποχωρίζουσες σε ένα γυναικείο χάρτη
-Οι όψεις της Σελήνης προσεγγίσουσες και αποχωρίζουσες σε έναν ανδρικό χάρτη
-Πλανήτες στον 7ο οίκο και οι όψεις τους
-Οι όψεις του κυβερνήτη του 7ου οίκου, συνήθως με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου ή με κάποιον φυσικό δείκτη γάμου, όπως ο Δίας ή η Αφροδίτη.

Ακόμη η σχέση μεταξύ κυβερνήτη του ωροσκόπου και κυβερνήτη του 7ου, είναι πολύ σημαντική σε ότι αφορά το πώς οι άνθρωποι νιώθουν ότι τους καλύπτει ένας
σύντροφος στο επίπεδο συντροφικών – νόμιμων σχέσεων. Επίσης σε ένα γυναικείο θέμα ο Ήλιος περιγράφει τους άνδρες στη ζωή μιας γυναίκας ενώ ο Άρης περισσότερο δείχνει αυτούς τους οποίους ελκύει με κάποιο τρόπο. Αντίστοιχα σε ένα ανδρικό θέμα η Σελήνη περιγράφει τις γυναίκες στη ζωή ενός άνδρα, ενώ η Αφροδίτη αυτές τις οποίες έλκει.

Καλό θα ήταν να έχετε υπόψη σας πως ζώδια όπως ο Κριός, οι Δίδυμοι, οι
Τοξότες και οι Υδροχόοι είναι τα πιο “δύσκολα” στις δεσμεύσεις ενώ οι Ζυγοί οι πιο “εύκολοι”. Ακόμη ο Κρόνος στον 7ο οίκο δεν είναι απαγορευτικός έναντι του θεσμού του γάμου, είναι όμως ο πιο αναποφάσιστος ή ο πιο διστακτικός στο να το αποφασίσει. Συνήθως θέλει το σύντροφό του να αναλάβει το βάρος της ευθύνης μιας τέτοιας δέσμευσης.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα