Ενεργειακά βαμπίρ και τοξικές σχέσεις

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
27/02/2021

Τοξικοί άνθρωποι, τοξικές σχέσεις, σκέψεις και συναισθήματα, πρέπει να τα αναγνωρίζουμε και να απομακρυνόμαστε το συντομότερο δυνατόν.

Πάντα θεωρούσα θαυμάσιους τους ενεργητικούς, δραστήριους ανθρώπους, που κατακλύζονται από δύναμη δημιουργίας και είναι κινητές πηγές ενέργειας -ακούραστοι και ασταμάτητοι- από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Προλαβαίνουν να κάνουν τα πάντα στη διάρκεια της μέρας από τις υποχρεώσεις τους, δεν αφήνουν εκκρεμότητες να τους ταλαιπωρούν συν το γεγονός ότι προλαβαίνουν να κάνουν και αυτά που τους ευχαριστούν και τους διασκεδάζουν. Αντοχή και δύναμη μαζί σε ένα συνδυασμό μοναδικό! Και είναι και μια άλλη κατηγορία που απλά σέρνεται ή απλά κάθεται περισσότερο από ότι στέκεται και ξαπλώνει περισσότερο από ότι κάθεται! Κουράζονται με το παραμικρό, κάνουν τεράστια προσπάθεια να αποτελειώσουν μια δουλειά και φυσικά ούτε λόγος για άθληση και έξτρα δραστηριότητες.

Άξονας Υγείας και Ζωτικότητας

Παραδοσιακά, σύμφωνα με τους Αστρολογικούς όρους, πάντα ο Ήλιος και η Σελήνη (δείκτες υγείας) αλλά και του Άρη σαν πλανήτη κίνησης και δράσης, φανερώνουν την φυσική κατάσταση ενός ατόμου και αν πρόκειται για προσωπικότητες υπερδραστήριες ή για προσωπικότητες κατατονικές. Το μεγάλο ζήτημα στην έρευνα προέκυψε όταν παρατήρησα ότι υπάρχουν ταυτόχρονα προσωπικότητες που έχουν την μοναδική ικανότητα να κινητοποιούν τους “άλλους” για λογαριασμό τους. Και δεν εννοώ τους καλούς μάνατζερ που διοικητικά είναι ταλαντούχοι και παρακινούν τους εργαζομένους τους να αποδίδουν τα μέγιστα των δυνάμεων τους, ούτε τους εμπνευσμένους δασκάλους που με το θεϊκό τους λόγο κινούν βουνά και χωρίζουν θάλασσες. Αναφέρομαι σε περίεργες περιπτώσεις ατόμων που αν και συχνά αδιάφοροι σαν προσωπικότητες καταφέρνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να δημιουργούν τεράστια ενεργειακά φορτία μεταφοράς των δεδομένων τους, αποσπώντας την προσοχή του περίγυρου δημιουργώντας ζητήματα -εκεί που δεν υπάρχουν- τις περισσότερες φορές και αν υπάρχουν φροντίζουν να τις υπερμεγενθύνουν ώστε να στραγγίζουν κυριολεκτικά την ενέργεια όσων είχαν την ατυχία να βρεθούν κατά λάθος κοντά τους. Έτσι, παρατηρούμε σε μεγάλες οικογένειες πχ το ένα παιδί να γίνεται κέντρο προσοχής και να ασχολούνται όλοι μαζί του, ή σε μια εταιρία, μόνιμα ένας/μία εργαζόμενη να επιδεικνύει μια συμπεριφορά -δύσκολα αναγνωρίσιμη- που σαν τελικό αποτέλεσμα όμως έχει στο να τρέχουν όλοι οι υπόλοιποι γύρω του μέχρι τελικά να αντιληφθούν ότι έχουν χάσει ήδη ολόκληρη τη μέρα. Ακόμη πιο επώδυνες περιπτώσεις έχουμε στις λεγόμενες συντροφικές σχέσεις που διαρκώς το ένα μέλος συστηματικά δημιουργεί περιστατικά που αναγκάζουν το ταίρι του και ότι το περιβάλει να το κάνουν “κέντρο” του σύμπαντος, ρουφώντας όλη την ενέργεια και ζωτικότητα τελικά του συντρόφου του. Και μη μου πείτε πως σαν ενήλικες δεν γνωρίζουμε πως η προσωπική και οικογενειακή γαλήνη δεν είναι εφαλτήριο για την επιτυχία κοινωνικά ή επαγγελματικά!

Ενεργειακός βαμπιρισμός

Δεν μπορώ να φανταστώ έναν άλλο τίτλο περισσότερο κομψό για να περιγράψω την σπατάλη ενέργειας, την ηφαιστειακή συναισθηματική λάβα που διαχέεται χωρίς σκοπό, χωρίς κατεύθυνση ή μάλλον προς λάθος κατεύθυνση προκειμένου να απορροφήσουν το απαραίτητο υλικό επιβεβαίωσης και να καταφέρουν να συνεχίσουν να ζουν… να επιβιώνουν για την ακρίβεια. Συνήθως δεν έχουν καριέρα, ούτε ιδιαίτερη μόρφωση, και ίσως καμία δεξιότητα ή ταλέντο ώστε να μπορούν να αναγνωριστούν μέσα από κει. Αλλά βαθιά κρυμμένα στην ψυχή τους έχουν πολλαπλές ανάγκες, για αγάπη, για επιβράβευση, για αναγνώριση. Κυρίως αναγνώριση! Πιστεύουν ότι είναι ξεχωριστοί, πανέξυπνοι, πανέμορφοι, πρώτοι σε όλα, αλλά δυστυχώς σε αυτό τον άθλιο κόσμο που ζουν αναγνωρίζονται μόνο οι άθλιοι, γι’ αυτό αποφασίζουν να αναπτύξουν την καταπληκτική δεξιότητα της της απομύζησης της ψυχικής και συναισθηματικής δύναμης των θυμάτων που επιλέγουν.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΝΟΧΟΣ
Ο Κυρίαρχος πλανήτης Πλούτωνας είναι ο βασικός ένοχος όλης αυτής της παρεκτροπής αλλά βέβαια όχι μόνος του. Απαιτείται η συμμετοχή αδύναμων ποιοτήτων μέσα στο χάρτη ώστε να μπορέσει να δράσει ο εν λόγω εις βάρος τους. Γνωρίζουμε ότι ο Ήλιος είναι δυνατός στον Λέοντα και στον Κριό, στην απέναντι θέση δηλαδή στο Ζυγό και τον Υδροχόο δυστυχώς δεν απολαμβάνει την ίδια δύναμη και προφανώς η προσωπικότητα στερείται αυτοεκτίμησης, αν λοιπόν και οι υπόλοιποι πλανήτες που συμμετέχουν σε ένα ωροσκόπιο είναι σε αδυναμία ή σε πτώση, τότε αν το άτομο χαρακτηρίζεται Πλουτώνιο, περνά από δραματικές στιγμές δύναμης σε φάσεις απόλυτης αδυναμίας και βέβαια και με τους 2 τρόπους έχει την δυνατότητα να διεισδύσει στα κοντινά του άτομα και να τα εξουθενώσει.

Πλουτώνιο αποκαλούμε ένα ωροσκόπιο όταν ο πλανήτης Πλούτωνας είναι σε εξέχουσα θέση στο χάρτη του. Σε επαφή με τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα αλλά και με προσωπικούς πλανήτες όπως ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Άρης.

Οι μοιραίες συναντήσεις του με :
-Ήλιο
Μεγάλη ικανότητα αναδημιουργίας, ψυχικές επιθέσεις και αυτοκαταστροφικές εμμονές ότι δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Αρχομανία και υπέρμετρος εγωισμός συνδυασμένα με ακατανίκητη εσωτερική δύναμη του δημιουργούν το απόλυτο όραμα της πλήρους κυριαρχίας. Αν δεν την έχει, τυφλώνεται και καταδυναστεύει όσους βρίσκονται κοντά του.
-Σελήνη
Αποφασιστικότητα, με τρομακτική δύναμη επιρροής στα θέματα της σελήνης (κοινό, μάζα, ψυχικές ιδιότητες, έντονα συναισθήματα). Απόλυτες επιλογές που συνδέονται με ακραίες λύσεις καθώς κι έλλειψη αυτοελέγχου που δημιουργούν έντονα μίση και καταστροφικές σχέσεις.
-Ερμή
Έμμονες ιδέες στα θέματα του Πλούτωνα (μεταφυσικές, σεξουαλικές, έρευνας) καχυποψία, ειρωνεία, εκδικητικότητα. Το μυαλό διεισδύει στις πιο σκοτεινές και ομιχλώδεις έννοιες που σημαίνει ότι αποκαλύπτει και τα πιο δυσδιάκριτα πράγματα. Έλλειψη αυτοκυριαρχίας σε φάσεις που διεκδικεί πράγματα και δεν του «δίνονται» γίνεται επιθετικό και βίαιο ψυχολογικά κυρίως.
-Αφροδίτη
Έντονη σεξουαλικότητα και πάθος ταυτισμένη με απόλυτη κτητικότητα και ταύτιση με τον σύντροφο. Μοναδική εξαιρετική, υπερβολική ένταση και υπερένταση για τις σχέσεις του. Μοιραία γεγονότα. Έλλειψη ψυχραιμίας και αυτοκυριαρχίας που βγαίνουν με αχαλίνωτη ένταση όταν ζητά αποδείξεις κι επιβεβαιώσεις ότι τον αποδέχονται και τον αγαπούν.
-Άρης
Αθεράπευτη σεξουαλικότητα, ένταση, πάθος που δεν καλύπτονται με τίποτα. Τα ένστικτα είναι ανεξέλεγκτα και βγάζει βία και σαδομαζοχιστικά φαινόμενα. Ευθιξία, δογματική και πεισματική συμπεριφορά όταν του χαλάνε χατίρια και δεν επιβεβαιώνεται ο άκρατος εγωισμός του. Συχνά οι εμμονές παρουσιάζονται ύστερα από μια σεξουαλική ανικανότητα ή υπερδραστηριότητα και μέσα από ψυχοπαθολογικά αίτια.

Είναι απαραίτητο σε όλα τα παραπάνω να ερευνηθούν τα ζώδια αλλά και οι οίκοι που φιλοξενούν τους παραπάνω συνδυασμούς έτσι ώστε να δούμε επακριβώς τις δυνατότητες έκφρασης και απελευθέρωσης των ενεργειών ή αντίθετα τις απορροφητικές δυνάμεις του συνολικού χάρτη που μπορεί να μειώσουν την δυναμική των όψεων του Πλούτωνα (σπάνιο μεν αλλά συμβαίνει).

Η επιστήμη προτείνει σαν αντιμετώπιση των παραπάνω εκδηλώσεων ψυχικών επιθέσεων την πλήρη αδιαφορία και απομάκρυνση από τις συγκεκριμένες συμπεριφορές ώστε να μην του δίνετε ως τροφή την δική σας καλή ψυχολογική κατάσταση.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα