Ελένη Μενεγάκη, η STAR!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
17/07/2017

Αστρολογικό προφίλ και προβλέψεις σε μια νέα εποχή!

Αδιαμφισβήτητα η καλύτερη όλων: Αυτό το «Βασίλισσα» δε νομίζω ότι της πηγαίνει, μιας και το προφίλ της είναι μάλλον κοριτσίστικο και αυτός ο τίτλος παραπέμπει πιότερο σε μεγαλύτερες και βαρύτερες παρουσίες από το χαλαρό κι ανέμελο στυλ της συγκεκριμένης παρουσιάστριας.

Γεννημένη κάτω από ένα ιδιαίτερα σκληρό αστρολογικό σχήμα, με τον Ήλιο της να κάνει αντίθεση με τον Κρόνο και την ελλειπτική κατάσταση που ίσως ένιωσε από το πατρικό πρότυπο και την προίκισε με μοναδική γρανιτένια θέληση, υποκινούμενη τις περισσότερες φορές από μια δυσκολία «πίστης» ότι τελικά αξίζει, ότι τελικά θα τα καταφέρει! Συχνές δυσκολίες και έντονο αυτοσαμποτάζ, με δόσεις σκληρότητας στον ίδιο της τον εαυτό, δόμησε πειθαρχία, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε οτιδήποτε πίστεψε ότι αξίζει να ασχοληθεί. Μα είναι δυνατόν; – θα σκεφτεί το ευρύ κοινό – μια τέτοια κούκλα να έχει αισθήματα ολιγωρίας ή έστω μη εμπιστοσύνης στον Εαυτό; Θα απαντήσω πολύ γρήγορα ότι η υπέρμετρη φιλαυτία, η έπαρση και η πίστη ότι μπορώ να τα κάνω «όλα» και στηρίζομαι μόνο στα ωραία γαλάζια μάτια μου, δεν βοήθησε ποτέ κανέναν διαχρονικά να στηρίξει καριέρα, πόσο μάλλον στο δύσκολο κι ανταγωνιστικό περιβάλλον της τηλεόρασης που τα πανέμορφα πρόσωπα και τα αγαλματένια κορμιά παρελαύνουν άπειρα!

Ένας παντοδύναμος Άρης στον Αιγόκερω σε ζώδιο αλλά και σε θέση – καρφί στο Μεσουράνημα, (καριέρα, στόχους, image και prestige), δίνει δύναμη κουράγιο, επιδιώξεις και φιλοδοξία ώστε με σκληρή δουλειά κι επιμονή να παραμείνει το άτομο στις επάλξεις και τα καθήκοντα του, προσπαθώντας και παλεύοντας μέχρι τελικής πτώσεως κι ανατροπής οτιδήποτε δεν είναι σύμφωνο με τα σχέδια του. Μεγάλη δύναμη ο Άρης του Αιγόκερω στην ακμή του 10ου οίκου, μεγάλο προσόν να σχηματίζει γωνία 90 μοιρών με τον Ερμή του Ζυγού από τον 7ο οίκο, εφόσον ο Άρης συμβολίζει τη λεπίδα κι ακονίζει τον Ερμή της νόησης δίνοντας ένα κοφτερό, ανήσυχο αλλά και νευρικό μυαλό, προικισμένο με επίσης κοφτερή γλώσσα, που μπορεί να ανταπεξέλθει με γρηγοράδα στις απαιτήσεις ενός μόνιμα ζωντανού προγράμματος! Ε ναι λοιπόν, δεν είναι μόνο η ομορφιά, είναι και το μυαλό που παίζει το ρόλο του, είναι και η αντοχή που δίνει το υπόλοιπο του χάρτη προκειμένου να δημιουργήσει έναν γοητευτικό συνδυασμό παραμονής στο ενδιαφέρον του κοινού για τόσα (πάρα πολλά) χρόνια!

Ο σχηματισμός YOD επίσης – γνωστός κι ως δάκτυλος του Θεού – στον οποίο συμμετέχει ο Ποσειδώνας και ο Άρης σε εξάγωνο με 2 νευρικές χιαστί με τη Σελήνη (3ος οίκος) και το δαιμόνιο των ερωταπαντήσεων της Ελένης είναι αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει από τα κοινότυπα των υπολοίπων συνεντεύξεων της tv. Δεν γνωρίζω αν σπούδασε δημοσιογραφία ή αν έκανε δημόσιες σχέσεις μια και συχνά η Σελήνη των Διδύμων δεν έχει ανάγκη από τυπική κατοχύρωση σπουδών, εφόσον κάποιοι δίνουν εκατομμύρια να σπουδάσουν μια συγκεκριμένη επιστήμη και κάποιοι «άλλοι» απλά το έχουν έμφυτο ταλέντο που δεν αγοράζεται με τίποτα!

Μια ακόμη αστρολογική τριπλέτα του Ερμή, ΔίαΑφροδίτης στον 7ο οίκο, με κάνει να πιστεύω για το εξαιρετικό χιούμορ, την αγάπη για γέλιο, χαρά κι ενθουσιασμό καθώς και τα υπέρμετρα large συναισθήματα που προσφέρει σε όποιον αγαπά και είναι κοντά της. Εξάλλου ο Δίας με την Αφροδίτη δίνει τη συμπεριφορά της «Star», είτε είσαι στην τηλεόραση είτε όχι, εφόσον το άτομο είναι πάντα υπέρμετρα δοτικό, πλουσιοπάροχο στη συμπεριφορά (και στα χρήματα) και ΔΕΝ είναι απλά τυχερό όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος. Συνήθως οι άνθρωποι αυτοί δεν λογαριάζουν τι δίνουν και πόσα δίνουν οπουδήποτε, με αποτέλεσμα αυτό να τους γυρνάει συμπαντικά «πίσω» διπλά και τρίδιπλα!

Σίγουρα το καλοκαίρι είναι αρκετά σκεπτικό και προβληματισμένο για την Ελένη εφόσον το καμάρι του χάρτη της βάλλεται από δύσκολες όψεις του πλανήτη Ουρανού και η Σελήνη της- κορυφή του yod – δέχεται επιρροές από Κρόνο σχηματίζοντας ένα συναισθηματικά ασφυκτικό κλοιό αποφάσεων που θα πρέπει να λάβει προκειμένου να προσχωρήσει σε σχηματικές αλλαγές στο πρόγραμμα της!

Γενναίες αποφάσεις κι αλλαγές θα λάβουν χώρα μιας και ο Δίας στον 7ο της και λίγο πριν μπει στο ζώδιο της, θα την βοηθήσουν ώστε να επιλέξει σωστά και πετυχημένα αυτή τη σεζόν. Τα προοδευτικά συστήματα πρόβλεψης δίνουν μια σαφή εικόνα εκτεταμένων αλλαγών σε πολλαπλά επίπεδα μιας και αρκετοί πλανήτες μεταπηδούν σε άλλα ζώδια και οι εσωτερικές της ανάγκες γίνονται όλο και πιο επιτακτικές να αλλάξει, να ανανεωθεί να μην μείνει σε τίποτα ίδια με τις προηγούμενες χρονιές

Η Προοδευτική Σελήνη ιδιαίτερα περνά στο ζώδιο του Κριού μετά από μια μακροετή παραμονή στους Ιχθύες, που την έκανε ιδιαίτερα ευαίσθητη κι ευσυγκίνητη. Σαφώς το δυναμικό τοπίο του γενέθλιου χάρτη απαιτεί μια τεράστια ανάγκη ανανέωσης, νέων ξεκινημάτων τα οποία απαιτεί από καρδιάς να κάνει, προκειμένου να καλύψει κυρίως την δική της προσωπική επιδίωξη για νέα τολμηρά εγχειρήματα που σύντομα θα δούμε στις οθόνες μας. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για Ηλιακό Ζώδιο στο Σκορπιό όπου όταν όλοι σταματούν, εκείνοι γεννιούνται ξανά και ξανά μεταλλάσσοντας τις ενέργειες σε καινούργιες και πετούν με τα φτερά των παντοδύναμων αετών στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου  (και της τηλεθέασης στην προκειμένη περίπτωση).

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα