ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ 2021 ΚΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥΣ – Γ’ ΜΕΡΟΣ

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
17/02/2021

Τρεις από τις εκλείψεις του 2021 θα γίνουν στον άξονα Διδύμων – Τοξότη (συνεχίζοντας να ενεργοποιούν από την προηγούμενη χρονιά τα θέματα των ζωδίων αυτών ) και μία στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, εγκαινιάζοντας μία σειρά εκλείψεων στον συγκεκριμένο άξονα, που θα συνεχιστούν το 2022. Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος του 2021 θα λειτουργούν και οι εκλείψεις που έγιναν το 2020 στον άξονα Διδύμων – Τοξότη, πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξουν τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες) που καλούνται να αφήσουν πίσω κομμάτια της ζωής τους και να περάσουν σε μία νέα πραγματικότητα.

Ο άξονας Διδύμων – Τοξότη, σχετίζεται με τη γνώση, την εκπαίδευση (βασική και ανώτερη), την πληροφορία, τα Μ.Μ.Ε, ΤΑ Μ.Μ.Μ, τις νεαρές ηλικίες, τα ζώα, τη θρησκεία και τους ιερωμένους αλλά και τον τρόπο σκέψης μας, τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω μας. Ως μεταβλητά ζώδια, σχετίζονται με τη διττότητα (που είναι φλέγον θέμα της εποχής), ενώ το ζώδιο του Τοξότη είναι γνωστό για τον φανατισμό του… Τα παραπάνω, είναι τομείς που θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, με πολλαπλούς τρόπους. Κι εμείς, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως είναι ζητούμενο να αλλάξει η οπτική  μας και ο τρόπος σκέψης μας σε κάποιο  επίπεδο και να κατανοήσουμε πως δεν κατέχουμε τη μοναδική αλήθεια, κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτό αν δεν αναγνωρίσουμε και την αντίθετη οπτική, το αντιδιαμετρικό σημείο απέναντι μας, της θέσης που “στεκόμαστε” στη παρούσα φάση.

Είναι σαφές ότι αλλαγές θα υπάρξουν και στον τρόπο που επικοινωνούμε και εργαζόμαστε μέσω διαδικτύου, κάτι που ήδη έχει γίνει αντιληπτό με τις εκλείψεις στον συγκεκριμένο άξονα, από το προηγούμενο έτος ήδη αλλά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Να περιμένουμε έξαρση του θρησκευτικού και ιδεολογικού φανατισμού, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, ενώ δεν θα λείψουν σκάνδαλα που θα τον πυροδοτήσουν. Οι απώλειες του 2021 θα αφορούν συχνά κληρικούς, αθλητές, διανοούμενους, ατυχήματα με μέσα μεταφοράς. Δυστυχώς, και νεαρά άτομα.

Όπως προαναφέρθηκε, η πρώτη έκλειψη στον  άξονα Ταύρου – Σκορπιού, θα λάβει χώρα φέτος και συγκεκριμένα στις 19.11.2021, δείχνοντας μας ότι μετατίθενται τα κοσμικά ζητούμενα σε όσα αφορούν ασφάλειες, οικονομικά θέματα, την ύλη γενικώς, τη τέχνη, κρίσεις αξιών αλλά και υπαρξιακές κρίσεις, μέσα από τις οποίες θα κληθούμε να δομήσουμε νέες αξίες. Υπάρχει πολύς καιρός ΄μπροστά όμως, για να αναλυθούν λεπτομερώς αυτά και πολλά άλλα που αφορούν τον συγκεκριμένο άξονα.

Οι εκλείψεις για το 2021:

Ολική Σελήνης στις 5°25′ του Τοξότη, στις 26 Μαΐου
Δακτυλιοειδής Ηλίου στις 19°47′ των Διδύμων, στις 10 Ιουνίου
Μερική Σελήνης στις 27°14′ του Ταύρου, στις 19 Νοεμβρίου
Ολική Ηλίου στις 12°22′ του Τοξότη, στις 4 Δεκεμβρίου

Οι εκλείψεις, πάντα μας αφορούν όλους κοσμικά, αλλά ΔΕΝ είναι ίδιες για όλους. Το πώς ακριβώς θα επηρεάσει μία έκλειψη, σχετίζεται πάντα με το προσωπικό ωροσκόπιο. Επίσης, δεν λειτουργούν “καταστροφικά” όπως νομίζουμε διότι σε αυτή τη περίπτωση, θα καταστρεφόμασταν πολλάκις κάθε χρόνο. Όλοι όμως επηρεαζόμαστε σε κάποιο βαθμό, μάλιστα αυτή η επιρροή είναι και προωθητική σε πολλές περιπτώσεις ακόμα κι αν μας τοποθετεί έξω από εκείνα που ως τότε γνωρίζαμε.

Σε γενικές γραμμές, οι εκλείψεις στον μεταβλητό σταυρό, θα είναι ευκολότερες για Ζυγούς και Υδροχόους και για Κριούς και Λέοντες. Η έκλειψη στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, θα εκφραστεί ηπιότερα για Παρθένους και Αιγόκερους και Καρκίνους, Ιχθύες. Οι Δίδυμοι κι οι Τοξότες, να γνωρίζετε ότι παρά τις επερχόμενες αλλαγές, θα έχετε παράλληλα και σημαντική υποστήριξη κάποιου είδους, παρά το ότι θα διανύσετε ένα έτος κατά το οποίο θα πρέπει να κατανοήσετε ότι τα δεδομένα σας σε κάποιον τομέα, είναι αδύνατον να παραμείνουν ως έχουν. Δείτε τις αλλαγές αυτές όχι ως “ξεβόλεμα” αλλά ως απελεύθέρωση που σκοπό έχει να σας δείξει μία άλλη  εικόνα των πραγμάτων.

Οι εκλείψεις στον μεταβλητό σταυρό, θα είναι πιο προκλητικές για Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ η έκλειψη στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. Παρότι η ανάλυση της κάθε έκλειψης είναι θέμα άλλων άρθρων, ας σημειωθεί ότι εκείνες της 10ης Ιουνίου και της 19ης Νοεμβρίου, θα παράγουν δύσκολα γεγονότα σε κοσμικό επίπεδο.

Πως θα επηρεάσουν όμως τα 12 ζώδια σε γενικές γραμμές;

ΤΟΞΟΤΕΣ ΚΑΙ ΩΡΟΣΚΟΠΟΙ ΤΟΞΟΤΕΣ

Το ζώδιο σας ανήκει στον Μεταβλητό σταυρό κι αυτό σας καθιστά αυτόματα έναν από τους άμεσα επηρεαζόμενους των φετινών εκλείψεων. Εδώ η ενέργεια τους, θα περιστραφεί κυρίως γύρω από σχέσεις, γάμους και συνεργασίες. Αν δεν στηρίζονται σε υγιείς βάσεις, δεν έχουν να δώσουν και να πάρουν ουσιαστικά, θα ολοκληρώσουν τον κύκλο τους. Άλλοι πάλι, αν είστε μόνοι, θα γνωρίσετε ανθρώπους κι θα συνάψετε νέες σχέσεις και συνεργασίες. Δεν αποκλείεται να γίνουν και όλα μαζί σε ορισμένες περιπτώσεις. Πάντως η έμφαση θα δοθεί στα προσωπικά σας αλλά και σε εσάς προσωπικά, το πώς θα μεταφράσετε τις αλλαγές του περιβάλλοντος εξωτερικά κι εσωτερικά. Ο τελικός παραλήπτης της επιρροής των γεγονότων είστε εσείς άλλωστε κι εδώ καλείστε όχι μόνο να δείτε να αλλάζουν σχέσεις αλλά και η ίδια σας η προσωπικότητα, το πώς στέκεστε απέναντι στους άλλους. Α2ς πούμε ότι σε κάποιο επίπεδο, θα χρειαστεί να αλλάξετε ταυτότητα, να συντελέσετε μία ριζική αλλαγή που θα διαφοροποιήσει τη μέχρι τώρα ζωή και στάση σας.

Τα παραπάνω ισχύουν για Τοξότες που γεννηθήκατε από 24/11 έως το τέλος Νοεμβρίου (έκλειψη Μαΐου) και για όσους γεννηθήκατε από 1 έως και 7/12. Όσοι πάλι γεννηθήκατε από 8 έως και 14 Δεκεμβρίου. Να θυμάστε ότι οι εκλείψεις ωθούν να αλλάξει καθοριστικά εκείνο που π ρ έ π ε ι να αλλάξει. Δεν αποκλείεται για αρκετούς η εμπλοκή με νομικά ζητήματα και αντιδικίες. Προληπτικά, πάντα χρειάζεται προσοχή σε θέματα υγείας. Αλλά και οι Τοξότες που γεννηθήκατε 18, 19 και 20/12, θα πρέπει να προσέχετε θέματα υγείας και διατροφής, τα κατοικίδια σας και τις σχέσεις σας στον εργασιακό σας χώρο. Δεν θα παραμείνουν ίδιες οι συνθήκες στη καθημερινότητά σας. Καλό είναι να προσπαθήσετε να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής για να εκδηλωθεί μέρος της ενέργειας των εκλείψεων σε αυτό το κομμάτι.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ ΚΑΙ ΩΡΟΣΚΟΠΟΙ ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ

Κάτι καινούργιο φαίνεται να έρχεται για εσάς, καινούργιο με έναν πιο “μυστήριο” τρόπο, κάτι που θέλει να σας υπενθυμίσει ότι κλείνουν κύκλοι ζωής για να ανοίξουν νέοι. Ανήκετε στα ζώδια που θα θελήσουν να “συνομιλήσουν” με τον εαυτό τους, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να προετοιμάσουν το μέλλον τους. Έτσι κι αλλιώς, τα πάτε καλά με την αυτοκριτική, όταν δεν ξεπερνάτε τα όρια της που οδηγούν σε “αυτομαστίγωμα” περισσότερο κι αυτό είναι κάτι που δεν ωφελεί, μην το παρακάνετε…  Θα συντονιστείτε περισσότερο με τις  ανάγκες σας . Εξαιρετικά καρμική χρονιά για εσάς, με πολλές συνειδητοποιήσεις αλλά και “απόδοση” δικαιοσύνης, είτε από εσάς, είτε προς εσάς. Προσέξτε την υγεία σας και φροντίστε τον εαυτό σας. Είναι δε η χρονιά που θα βγουν στο φως πολλά, καταστάσεις, συναισθήματα, συμπεράσματα. Αρκετοί θα θελήσετε να γίνετε στηρίγματα για όσους έχουν ανάγκη, ερχόμενοι σε επαφή με την πιο ευαίσθητη πλευρά σας. Θα προκύπτει ανάγκη για απομόνωση κατά περιόδους. Όλα τα παραπάνω, αφορούν Αιγόκερους που έχετε γεννηθεί 25, 26, 27 και 28/12 κι όσους έχετε γεννηθεί 1, 2 και 3/1. Βέβαια, όλοι οι Αιγόκεροι θα επηρεαστείτε σε κάποιο βαθμό. Οι Αιγόκεροι που έχετε γεννηθεί 8, 9 και 10 Ιανουαρίου, προσέξτε ακόμα περισσότερο τον εαυτό σας, τη διατροφή σας και τα κατοικίδια σας. Οι εκλείψεις θα αλλάξουν την καθημερινή σας ρουτίνα και θα επιφέρουν επαγγελματικές αλλαγές. Όσοι γεννηθήκατε από τις 14/1 έως και το τέλος του ζωδίου σας είστε πιο τυχεροί διότι παρά τις πιέσεις του Πλούτωνα που συνεχίζουν,η έκλειψη του Νοεμβρίου που σας επηρεάζει, δεν έχει αρνητικές προθέσεις απέναντι σας. Θα τονίσει θέματα παιδιών κι εγκυμοσύνης, θα σας ωθήσει να γίνετε δημιουργικότεροι και να ενεργοποιηθείτε, να αναδείξετε ταλέντα και επιχειρηματικές ικανότητες και να προβληθείτε. Επίσης, ανάλογα με το ωροσκόπιο σας, έρχονται προκλήσεις στον ερωτικό τομέα και είτε θα υποδεχτείτε νέους έρωτες είτε θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις με τους ήδη υπάρχοντες.

ΥΔΡΟΧΟΟΙ ΚΑΙ ΩΡΟΣΚΟΠΟΙ ΥΔΡΟΧΟΟΙ

Οι αλλαγές έρχονται είτε από εσάς τους ίδιους μέσω προσωπικών αναγκών ή πιέσεων, χωρίς να σημαίνει ότι αρκετές δεν επιβάλλονται και από εξωτερικούς παράγοντες, στους οποίους δεν θα μπορείτε να επέμβετε απόλυτα. Το ότι δεν είστε η προτεραιότητα των τριών από τις τέσσερις εκλείψεις του έτους, είναι ανακουφιστικό. Για πολλούς, έρχονται νέοι έρωτες ή η εξέλιξη των παλαιότερων, επιπλέον ευθύνες (ή και καινούργιες) με παιδιά. Θα ανακαλύψετε τρόπους να γίνετε δημιουργικότεροι, ακόμα και να συνασπιστείτε με άλλους ανθρώπους λόγω ενός κοινού σκοπού. Αρκετοί Υδροχόοι αλλάζετε σχέδια, επαναπροσδιορίζετε το μέλλον σας με διαφορετικά δεδομένα ή με τρόπους που δεν φανταζόσασταν ως τώρα (άλλωστε πρόκειται για χρονιά εκπλήξεων). Γίνεται μεγάλο ξεκαθάρισμα στο ποιους κρατάτε κοντά σας και ποιους αφήνετε, ιδιαίτερα στο φιλικό σας περιβάλλον. Η τεχνολογία αλλά και διάφορες εναλλακτικές μέθοδοι, θα σας τραβήξουν τη προσοχή. Όλα αυτά ισχύουν σε μεγαλύτερο βαθμό για όσους έχετε γεννηθεί ιδιαίτερα από τις 22/1 έως τις 11/2 και θα ξεδιπλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η προτελευταία έκλειψη του έτους όμως, δείχνει τα δόντια της, έρχεται με διαφορετικές διαθέσεις, ιδιαίτερα για όσους γεννηθήκατε από 12/2 έως και το τέλος του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου. Φέρνει καταρχάς οικογενειακές αλλαγές, κάτι σημαντικό γίνεται εκεί που θέτει νέα δεδομένα. Επηρεάζει επίσης και θέματα ακίνητης περιουσίας, σχέσεις με την οικογένεια, μετακομίσεις, αγοραπωλησίες κτλ. Όλα αυτά δεν θα σας αφήσουν ανεπηρέαστους ψυχολογικά, θα έρθουν μνήμες στην επιφάνεια και θα πρέπει να δείτε και να λύσετε κάτι μέσα από αυτές.

ΙΧΘΥΕΣ ΚΑΙ ΩΡΟΣΚΟΠΟΙ ΙΧΘΥΕΣ

Η επιρροή των  εκλείψεων είναι και για εσάς σημαντική. Ανήκετε στον Μεταβλητό σταυρό, στην πρώτη γραμμή του πυρός δηλαδή και φαίνεται πως είναι αποφασισμένες να αλλάξουν τα ως τώρα οικογενειακά και επαγγελματικά σας δεδομένα. Ακόμα και οι κοινωνικές σας συστάσεις αλλάζουν: Ένας γάμος, ένα διαζύγιο, μία επαγγελματική στροφή αλλά και στη χειρότερη των περιπτώσεων – κάτι για το οποίο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί – μία επαγγελματική δυσφήμηση, αν συνηγορεί και το υπόλοιπο ωροσκόπιο. Θα έχετε και αρκετές αποκαλύψεις. Ίσως σας απασχολήσουν θέματα γονέων αλλά και η σχέση με τους ανωτέρους σας. Αρκετοί θα ασχοληθείτε με θέματα ακίνητης περιουσίας ή το σπίτι που μένετε, ως οίκημα, πρακτικά.

Η έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου έρχεται  να “μαλακώσει” κάπως για εσάς τον χορό των εκλείψεων και να φέρει αλλαγές στο πώς βλέπετε και επεξεργάζεστε νοητικά τα πράγματα ως τώρα. Εδώ να πούμε ότι από την έκλειψη της 5ης Μαΐου, επηρεάζεστε περισσότερο όσοι γεννηθήκατε από 20 έως και 28/2, την έκλειψη Ιουνίου όσοι γεννηθήκατε από 6 έως 13 Μαρτίου και την έκλειψη Δεκεμβρίου από 26/2 έως 5/3 περίπου. Η έκλειψη Νοεμβρίου που είναι και η πιο φιλική, επηρεάζει όσους γεννηθήκατε στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας και τους αντίστοιχους Ωροσκόπους. Θα δώσει γεγονότα με σπουδές, πτυχία, νομικά ζητήματα, συμφωνίες και συμβόλαια, μεταφορικά μέσα και μετακινήσεις αλλά ενδεχομένως και τη σχέση με κάποιους συγγενείς. Ιδανικά, θα ωθήσει να κάνετε και αλλαγές πιο πνευματικές και να αλλάξετε προς το θετικότερο τις προτεραιότητες όσων δίνουν νόημα στη ζωή σας.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα