Editorial Οκτωβρίου 2021 – Έντονα συναισθηματικός ο Οκτώβρης!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
28/09/2021

Ο πιο φορτισμένος συναισθηματικά μήνας ξεκινά με μια Νέα Σελήνη στις 6 Οκτώβρη, περίπου στις 2 το μεσημέρι, σχεδόν εξοργισμένη από τη συμμετοχή του Άρη, σε σύνοδο ακριβείας αλλά και του Χείρωνα με μορφή αντίθεσης!
Ήλιος και Σελήνη συναντιούνται ακόμα μια φορά σε κοσμικό χορό, τώρα όμως, εμπεριέχει ένταση και ισχυρή αντιπαράθεση. Το ευγενικό και υποχωρητικό ζώδιο του Ζυγού μαθαίνει να χορεύει πολεμικούς χορούς, διεκδικώντας την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στη συντροφικότητα και την αρμονία που έχει χαθεί πολύ καιρό. Καμία ισορροπία, κανένα περιθώριο συμβιβασμού, καμία ένδειξη σταθερής πορείας και βημάτων -κάτι σα σκληρό hard rock ίσως– και μάλιστα με το στοιχείο του απρόβλεπτου να περιλαμβάνεται στο ρυθμό της μουσικής, σαν ο ένας καβαλιέρος να μη γνωρίζει καν τα βήματα ή να αρνείται να συμπλεύσει με τη ντάμα του-. Θυμάστε το χορό στο Mr and Mrs Smith; Κάπως έτσι και ίσως περισσότερο.
Ο Ερμής ανάδρομος ψαχουλεύει μνήμες και ανασύρει ευθύνες κι ενοχές, αποδίδοντας στους άλλους την κακή πορεία των σχέσεων και των συνεργασιών. Κανείς δε θέλει να πάρει την ευθύνη, για όλα φταίει «το κακό» timing και η έντονη προβολή του κάθε «Εγώ», να υπερισχύσει του «Εμείς»

Αντιπαραθέσεις, σκληρά λόγια και βάρβαρες συμπεριφορές ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο περίπου στις 8 του μήνα, όταν ο Ερμής στην αναδρομή του συναντά τον Άρη και τον Ήλιο, ρίχνοντας φιτιλιές σε όποιον νιώσει ότι πάει να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του. Ανυπομονησία και βιασύνη, σε συνδυασμό με τις παρεξηγήσεις και τις ασυνεννοησίες, δημιουργούν ηφαιστειώδη δράση στους ανθρώπους. Ευτυχώς την ίδια μέρα η Αφροδίτη βγαίνει από τη δύσκολη θέση του ζωδίου του Σκορπιού και περνά στον Τοξότη. Οι επιθυμίες και οι ανάγκες μας ξυπνούν και η ενέργεια αυτής της νέας θέσης δίνει αισιόδοξο μήνυμα στα ζώδια της φωτιάς και του αέρα.

Ανακαλύψεις και αποκαλύψεις πλανώνται στον αέρα μέχρι την πανσέληνο στις 20 Οκτώβρη. Μια παθιασμένη αντιπαράθεση που φέρνει στην επιφάνεια οτιδήποτε απωθημένο προσπαθούσε με αγωνία να μείνει στο σκοτάδι. Ο Ερμής, σε ορθή φορά πλέον, τοποθετεί τα πράγματα στις νέες θέσεις του. Αποκαλύψεις με τα θέματα ίασης και θεραπειών, αποκαλύψεις σε σχέση με νέα φάρμακα και αντιβιοτικά, αποκαλύψεις σε σχέση με τις μεταλλάξεις του covid 19, την καταγωγή του και σύστασή του συγκλονίζουν τον κόσμο μας. Σκάνδαλα και χειραγωγίες γίνονται αντιληπτά και ο Πλανήτης ξεσπά με θυμό, έναντι των εξουσιών που καταπατούν δικαιώματα. Παραιτήσεις κυβερνήσεων αλλά και ιαχές πολέμου σε περιφερειακά μέτωπα ανησυχούν την παγκόσμια κοινότητα. Ο Οκτώβρης έχει πάθος, έχει σασπένς και φορτίζει συναισθηματικά όχι μόνο τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους), οι οποίοι πρωτοστατούν στις εξελίξεις και τα «κλεισίματα» υποθέσεων του παρελθόντος αλλά και τα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους), που προετοιμάζονται για να δράσουν σε σημαντικές αλλαγές εξέλιξης, υπό το βλέμμα του επιτηρητή Κρόνου και του αρωγού Ουρανού.

Τα μεταβλητά (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες) ηρεμούν υπό μία έννοια, ύστερα από την καταιγίδα των εκλείψεων που υποδέχθηκαν. Σημαντική στιγμή του μήνα, επίσης, είναι η προσέγγιση του Άρη με τον Πλούτωνα -σε σκληρή γωνία, επίσης-, να οδηγεί μερίδα της ανθρωπότητας σε βιαιότητες κοντά στις 22 Οκτωβρίου. Η Ελλάδα μας εξακολουθεί να δέχεται σκληρές γωνίες τετραγώνου από τον πλανήτη Ουρανό -μια ένδειξη γεωφυσικών φαινομένων-, που χρειάζονται ψυχραιμία και μεγάλη προσοχή, ενώ οι οικονομικές πιέσεις αυξάνονται και οδηγούν σε αδιέξοδο την υπάρχουσα κυβερνητική αρχή, που κλυδωνίζεται (εσωτερικά) και να δούμε πότε θα αναγκαστεί να εκδηλωθεί και εξωτερικά, μάλλον θα το μάθουμε τελευταίοι όπως πάντα!

Ας ευχηθούμε οι αποκαλύψεις και όλες οι εξελίξεις αυτού του ακραία συναισθηματικού μήνα, να είναι όλες υπέρ της δικαιοσύνης και της ευημερίας της ανθρωπότητας. Εξάλλου, είναι απαραίτητο το άπλετο ΦΩΣ για την έναρξη μιας αναπτυξιακής περιόδου.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα