Δύσκολη εποχή να μεγαλώνεις γονείς! – 3ο Μέρος

ASTROTEAM GUEST
26/04/2021

Αδιαμφισβήτητα, δεν υπάρχει απλός τρόπος για να γνωρίσετε τους γονείς σας. Εάν είστε τυχεροί, θα βγείτε σχετικά αλώβητοι από την εφηβική περίοδο. Όμως συχνά ένας έφηβος θεωρεί τις γονεϊκές σχέσεις εξαιρετικά δύσκολες. Ο σκοπός αυτού του άρθρου, είναι να σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι και οι γονείς σας είναι άνθρωποι! Και, όπως όλοι οι άνθρωποι, έχουν τα καλά τους σημεία και τα άσχημά τους σημεία. Είναι εύκολο για έναν έφηβο να μείνει στο κακό και να αφήσει το καλό να χαθεί στο παρασκήνιο. Ωστόσο, δεν αρνούμαι ότι και με τις καλύτερες προθέσεις, μπορεί να υπάρξουν πολλές τριβές ανάμεσα σε εσάς και τους γονείς σας!

Για μια στιγμή αποδεχτείτε ότι οι γονείς σας πιθανώς να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για εσάς. Μερικές φορές αποτυγχάνουν και μερικές φορές πετυχαίνουν. Μπορούμε να επιλέξουμε τους φίλους μας, αλλά όχι την οικογένειά μας. Γι’ αυτό η σχέση αυτή απαιτεί και από τις δυο πλευρές διάθεση για ειλικρινή συνεργασία, αποδοχή του χαρακτήρα του άλλου, ενσυναίσθηση και το μαγικό συστατικό για την επιτυχία, αγάπη!

Τώρα θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς λειτουργεί η σύγκριση ζωδίων εφήβων και γονέων. Επειδή πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα θα εξηγήσουμε τις συγκρίσεις των ζωδίων με βάση τα γενικά χαρακτηριστικά τους.

Σχέσεις γονέων-εφήβων μέσω των ζωδίων τους.

Δίδυμος γονέας με:

Κριό Έφηβο: Είστε και οι δύο σπινθηροβόλα πνεύματα και αεικίνητοι τόσο σωματικά όσο και πνευματικά ώστε να καθίσταται αυτός ο συνδυασμός αρκετά εύκολος να συμβιώσει! Ωστόσο, γίνεσαι ανυπόμονος όταν ο γονιός σου αρχίζει τις λεπτομερείς επεξηγήσεις για σχεδόν οτιδήποτε, ενώ εσύ το μόνο που θέλεις είναι να ορμήσεις μπροστά στη μάχη! Μάθε να τον ακούς περισσότερο και όλα θα πάνε καλύτερα!

Ταύρο Έφηβο: Ο γονέας σου συχνά θα σε τρελάνει πετώντας κάθε νέα ιδέα που του έρχεται στο μυαλό προς πάσα κατεύθυνση, ή μπορεί να αλλάζει δραστηριότητες σαν αστραπή! Θα πρέπει να του εξηγήσεις ότι οι ρυθμοί σου είναι πιο αργοί, χωρίς όμως να γίνεις δύστροπος και πεισματάρης. Η λύση εδώ είναι να μιλάς περισσότερο με τον γονέα σου.

Δίδυμο Έφηβο: Αυτή είναι μια ομιλητική σχέση, το λιγότερο! Και οι δύο φλυαρείτε αδιάκοπα και το διασκεδάζετε στον απόλυτο βαθμό. Η συγκέντρωση δεν είναι δεδομένη για κανέναν από τους δύο σας και πιθανότατα θα έχετε μια καλή, αν όχι μια πολύ παραγωγική σχέση. Πραγματικά, μπορείς να μάθεις πολλά από τον γονιό σου!

Καρκίνο Έφηβο: Θα έχεις πολλά νεύρα με τον γονιό σου που σε διακόπτει ενώ ονειροπολείς, ή σου μιλά ακατάπαυστα όταν εσύ θέλεις να απομονωθείς! Ένας γεννημένος ομιλητής, ο γονέας σου, μπορεί να σε βοηθήσει να εξισορροπήσεις τη διάθεσή σου με τη λογική! Το αποτέλεσμα όμως εξαρτάται από εσένα. Καλύτερα θα ήταν να μην χρησιμοποιείς τις συνεχώς μεταβαλλόμενες διαθέσεις σου σαν αφορμή για καβγά αλλά για κάτι δημιουργικό μεταξύ σας.

Λέων Έφηβο: Για εσένα είναι πολύ σημαντικό να θαυμάζεις τον γονιό σου και να τον έχεις πάνω στον θρόνο της καρδιάς σου! Ο ελεύθερος και επικοινωνιακός χαρακτήρας του γονιού σου σε γοητεύει και κάνει την συνύπαρξή σας αντάξια και των δυο σας, φλογερή, αέρινη χαρούμενη και με χιούμορ!. Άφησε τον γονιό σου να σε διδάξει να βλέπεις τα πράγματα σφαιρικά χωρίς να είσαι αυταρχικός.

Παρθένο Έφηβο: Σίγουρα θα έχετε πολλά θέματα να αναλύσετε και να τεκμηριώσετε! Μερικές φορές προβληματίζεσαι με τα νεύρα και το άγχος του γονιού σου που ξεπερνούν τον μέσο όρο. Ζήτησέ του πληροφορίες για τα αγαπημένα του θέματα, της υγείας και της διατροφής δηλαδή, και μην ανησυχείτε για κάθε λεπτομέρεια.

Ζυγό Έφηβο: Εσείς και ο γονέας σας έχετε μια καλή βάση για να κατανοείτε ο ένας τον άλλον πνευματικά. Εάν δεν υπάρχουν άλλες δύσκολες όψεις, η επικοινωνία ρέει άνετα μεταξύ σας. Ωστόσο, ο αποδιοργανωμένος τρόπος του γονέα σου μπορεί να σε εκνευρίσει. Βοήθησέ τον να βρει ισορροπία και ομορφιά.

Σκορπιό Έφηβο: Ο γονέας σου θέλει να μάθει περισσότερα από όσα θέλεις να πεις! Πρέπει λοιπόν να του εξηγήσεις ότι δεν μπορείς να μοιραστείς κάθε σκέψη σου μαζί του, και ευγενικά ζήτα να γίνει σεβαστή η επιθυμία σου αυτή. Σε αντάλλαγμα, προσπάθησε να είσαι πιο ανοικτός συναισθηματικά!

Τοξότη Έφηβο: Εσείς και ο γονέας σας έχετε πολλά κοινά και μοιράζεστε μια διαρκή και συνεχή περιέργεια για τον κόσμο γύρω σας. Ωστόσο, πρέπει να σκάψετε πιο βαθειά για να ανακαλύψετε τις βαθύτερες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας και να μην αρκεστείτε στις επιφανειακές πληροφορίες. Μπορείς να μάθεις πολλά από τον γονέα σου σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις και οπτικές ενός θέματος. Είναι master σε αυτό!

Αιγόκερω ‘Εφηβο: Δεν είναι ένας εύκολος συνδυασμός αυτός! Είσαι πολύ προσγειωμένος, ενώ ο γονέας σου είναι μερικές φορές μαλωμένος με την πρακτικότητα των πραγμάτων και μπορεί να σου φαίνεται ιδιαίτερα αγχωμένος. Πρέπει να του ζητήσεις να κανονίζεις εσύ το πρόγραμμα και τις δραστηριότητές σου, με τον δικό σου μοναδικά οργανωμένο τρόπο. Σε αντάλλαγμα, προσπαθήσε να είσαι πιο ευέλικτος πνευματικά.

Υδροχόο Έφηβο: Πρόκειται για μια εύκολη σχέση στην οποία η επικοινωνία ρέει ελεύθερα, αλλά συχνά δεν είναι πολύ συναισθηματικά φορτισμένη. Και στους δύο σας αρέσει να μιλάτε, αλλά η έκφραση της αμοιβαίας αγάπης είναι το δύσκολο σας σημείο. Ευτυχώς, ο γονέας σου είναι δεκτικός στην πρωτότυπη και πρωτοποριακή σου σκέψη, αλλά ίσως χρειαστεί να του ζητήσεις να σε πάρει λίγο πιο σοβαρά!

Ιχθύ Έφηβο: Εσύ και ο γονιός σου μοιράζεστε έναν ευφάνταστο κόσμο! Όμως εκείνος μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις και την καθημερινότητα της ζωής. Ίσως χρειαστεί να ζητήσεις να έχεις τον προσωπικό σου χρόνο και χώρο. Επίσης κάνε σαφές ότι δεν σου αρέσει καθόλου να σε διακόπτουν όταν ονειροπολείς. Άσε τον να συμμετέχει ενίοτε στα όνειρα και τις φαντασιώσεις σου, μπορεί να σε εκπλήξει!

Διαβάστε το  Μέρος 1ο

Από την Cyrina Borr Sauvage

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα