Δύσκολη εποχή να μεγαλώνεις γονείς!- 2ο Μέρος

ASTROTEAM GUEST
16/04/2021

Αδιαμφισβήτητα, δεν υπάρχει απλός τρόπος για να γνωρίσετε τους γονείς σας. Εάν είστε τυχεροί, θα βγείτε σχετικά αλώβητοι από την εφηβική περίοδο. Όμως συχνά ένας έφηβος θεωρεί τις γονεϊκές σχέσεις εξαιρετικά δύσκολες. Ο σκοπός αυτού του άρθρου, είναι να σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι και οι γονείς σας είναι άνθρωποι! Και, όπως όλοι οι άνθρωποι, έχουν τα καλά τους σημεία και τα άσχημά τους σημεία. Είναι εύκολο για έναν έφηβο να μείνει στο κακό και να αφήσει το καλό να χαθεί στο παρασκήνιο. Ωστόσο, δεν αρνούμαι ότι και με τις καλύτερες προθέσεις, μπορεί να υπάρξουν πολλές τριβές ανάμεσα σε εσάς και τους γονείς σας!

Για μια στιγμή αποδεχτείτε ότι οι γονείς σας πιθανώς να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για εσάς. Μερικές φορές αποτυγχάνουν και μερικές φορές πετυχαίνουν. Μπορούμε να επιλέξουμε τους φίλους μας, αλλά όχι την οικογένειά μας. Γι’ αυτό η σχέση αυτή απαιτεί και από τις δυο πλευρές διάθεση για ειλικρινή συνεργασία, αποδοχή του χαρακτήρα του άλλου, ενσυναίσθηση και το μαγικό συστατικό για την επιτυχία, αγάπη!

Τώρα θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς λειτουργεί η σύγκριση ζωδίων εφήβων και γονέων. Επειδή πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα θα εξηγήσουμε τις συγκρίσεις των ζωδίων με βάση τα γενικά χαρακτηριστικά τους.

Σχέσεις γονέων-εφήβων μέσω των ζωδίων τους.

Tαύρος γονιός με:

Κριό Έφηβο: Είσαι σωστός χείμαρρος και ορμάς μπροστά σε αντίθεση με τον γονέα σου, που η υπερβολική σου φύση μπορεί να τον εκνευρίσει. Προσπαθήσε να επιβραδύνεις λίγο τους ρυθμούς σου και να ενημερώνεις εκ των προτέρων τον γονέα για το τί χρειάζεσαι ή τί πρέπει να κάνεις. Εξηγήσε του ότι δυσκολεύεσαι πολύ με τους κανόνες και τις απαγορεύσεις και χρειάζεσαι περισσότερη ελευθερία. Μάθε να είσαι υπεύθυνος και στοργικός.

Ταύρο Έφηβο: Αυτός είναι συνήθως ένας καλός συνδυασμός εκτός εάν υπάρχει διαφωνία ή σύγκρουση. Και οι δύο τείνετε να έχετε υπερβολικό πείσμα. Επιπλέον προσπάθεια για να διατηρήσετε τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς θα βοηθούσε πολύ τη σχέση σας!

Δίδυμος Έφηβος: Ο γονέας σου μπορεί να σε βοηθήσει να γειωθείς και να έχεις τα πόδια σου ακουμπησμένα στη γη αντί να αιθεροβατείς! Είναι όμως πιθανό να είσαι λίγο δύστροπος θεωρώντας τον γονέα σου πληκτικό και βαρετό! Σταμάτησε να είσαι τόσο επικριτικός και εξηγήσέ του ήρεμα ότι χρειάζεσαι πολύ νοητική δραστηριότητα και πληροφορίες.

Καρκίνος Έφηβος: Ο γονέας σου μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Μπορείτε να απολαύσετε ήσυχες στιγμές μαζί κάνοντας πράγματα στο σπίτι, μαγειρεύοντας ή μιλώντας για παλιές ιστορίες της οικογένειάς σας! Όταν προκύψουν διαμάχες, μην μπαίνεις στο καβούκι σου, αλλά πάρε τον μια αγκαλιά. Θα την εκτιμήσει σίγουρα! Εξήγησέ του ότι χρειάζεσαι ιδιωτικό χώρο και χρόνο.

Λέων Έφηβος: Εσείς μοιράζεστε παρόμοιους ρυθμούς και μπορείτε να ζείτε μια ήρεμη καθημερινότητα εκτός βέβαια αν προκύψει σύγκρουση! Τότε ο γονιός σου θα μετατραπεί σε έναν πεισματάρη ταύρο και εσύ σε έναν οσκαρικό τραγωδό και θα εναλλάσσονται οι δραματικές σκηνές μέταξύ σας! Απόφυγε επιδείξεις δυνάμεως – θα χάνεις πάντα. Αντ ‘αυτού, διασκέδασε τον γονέα σου με τα ταλέντα σου!

Παρθένος Έφηβος: Ο γονιός σου θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις το έμφυτό σου ταλέντο στην πειθαρχία και την οργάνωση. Επειδή όμως έχεις μια τάση να υπεραναλύεις και να κριτικάρεις να πάντα, ο γονιός σου σίγουρα θα σε επαναφέρει στην τάξη και ίσως αυτό είναι ένα σημείο τριβής στη σχέση σας. Απολαύστε την καθημερινότητά σας πηγαίνοντας σε ένα ωραίο εστιατόριο ή σε μια έκθεση μόδας!

Ζυγός Έφηβος: Εσείς και οι δύο εκτιμάτε την ομορφιά και το ήρεμο περιβάλλον και συνήθως έχετε μια καλή σχέση με πολύ χιούμορ. Ο γονέας σου θα σε ‘’κακομάθει’’ με αγάπη, ομορφιά και συναισθηματική γενναιοδωρία. Σε αντάλλαγμα, δώσε του πολλή στοργή και αγκαλιές!

Σκορπιός Έφηβος: Είστε και οι δύο εξαιρετικά αποφασιστικοί και απόλυτοι, και αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση γιγάντων. Ο γονέας σου δυσκολεύεται να καταλάβει την αιτία της έντασής σου και κατά καιρούς εσύ τον βρίσκεις βαρετό. Ωστόσο, η ήρεμη φύση του γονέα σου μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις την εσωτερική έντασή σου, εάν μοιραστείς τα συναισθήματά και τις φοβίες σου ανοιχτά.

Τοξότης Έφηβος: Χρειάζεσαι περιπέτεια και ονειρεύεσαι ασταμάτητα μακρινά μέρη που θέλεις να επισκεφθείς. Η υλιστική φύση του γονέα σου πιστεύει ότι τα ταξίδια αυτά είναι ένα πολύ ακριβό και ανέφικτο εγχείρημα, αλλά εσύ μπορείς να μάθεις από εκείνον πώς να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου με πρακτικό τρόπο. Δώσε του πολλή στοργή όταν του ζητάς χρήματα για ταξίδια!

Αιγόκερως Έφηβος: Μαζί είστε ένα πρακτικό και προσγειωμένο δίδυμο που δεν έχει έχει πολλές συγκρούσεις. Δείξε το συναίσθημα και τη ζεστασιά σου προς τον γονέα σου, ακόμα κι αν δεν είναι στον χαρακτήρα σου. Η σχέση στοργής είναι πολύ σημαντική γιατί θα σε καθησυχάσει όταν αισθάνεσαι φοβισμένος ή ανήσυχος.

Υδροχόος Έφηβος: Είστε και οι δύο σταθερά ζώδια γι αυτό επιμένει ο καθένας στον δικό του τρόπο. Ο γονέας σου μπορεί να μην είναι ανεκτικός με την επαναστατική σου φύση και θα σου φαίνεται κατά καιρούς, πολύ συντηρητικός. Εξήγησε του την ανάγκη σου να πειραματίζεσαι και βεβαίωσε τον ότι δεν πρόκειται να υπερβάλλεις. Δοκίμασε και τους παραδοσιακούς τρόπους του γονέα σου. Ίσως εκπλαγείς!

Ιχθείς Έφηβος: Ο γονέας σου μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις γειωμένος στον πραγματικό κόσμο, ενδέχεται όμως να έχετε διενέξεις για το τί είναι πρακτικό. Συζήτησε μαζί του την ανάγκη σου να περνάς χρόνο μόνος σου στον προσωπικό σου χώρο. Σε αντάλλαγμα, κάνε τις πρακτικές δουλειές που σου ζητά και δείξε του την αγάπη σου!

Από την Cyrina Borr Sauvage

Διαβάστε το  1ο Μέρος

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα