Αστροχαρτογεωγραφία | Που στο καλό να πάω να περάσω καλά;

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
17/12/2020

Που στο καλό να πάω να περάσω καλά; Και που στον κόσμο θα μπορούσα να έχω επιτυχία; Ανακαλύψτε την ιδανική τοποθεσία για σας και τους αγαπημένους σας και αυξήστε τις δυνατότητες σας στη ζωή, για έρωτα, επαγγελματική επιτυχία, χρήματα. Ακόμα απαντήστε σε ερωτήματα γιατί άνθρωποι και καταστάσεις έρχονται σε σας από συγκεκριμένους προορισμούς και τι σημαίνει αυτό για την εξέλιξή σας!

Η Αστρολογία για τους σπουδαστές και τους ερευνητές της αποτελεί πάθος. Πάθος που τους συνεπαίρνει και τους δημιουργεί ολοένα και περισσότερο την ανάγκη να την ερμηνεύσουν, να την καθιερώσουν, να την εξαπλώσουν… Ακόμη κι αυτοί που την αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό, υποπτεύονται ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι που κάποιος πρέπει να ασχοληθεί μαζί της, εφόσον αποτελεί ένα πεδίο γνώσης το οποίο μετράει ήδη δέκα χιλιάδες χρόνια πίσω.

Συχνά λοιπόν μέσα στην Αστρολογική κοινότητα -όπως και σε όλες τις επιστήμες- δημιουργούνται ερωτήματα και απορίες οι οποίες γίνονται αντικείμενο μελέτης. Μια από αυτές που ακούγεται συχνά είναι «για το αν δεν είχαμε γεννηθεί στο τόπο μας, στην Ελλάδα ή στην Γερμανία ή στην Αμερική και είχαμε γεννηθεί στην Κίνα ή στην Ινδία πχ θα ήταν η ζωή μας, ίδια; Θα είχαμε την ίδια πορεία, την ίδια εξέλιξη, την ίδια μόρφωση, δουλειά ή οικογένεια;»

Γιατί κάποια μέρη μας δημιουργούν φοβίες και ανασφάλειες, ενώ σε κάποια άλλα κινούμαστε με άνεση και τίποτα δεν μας χαλά τη διάθεση;

Ακόμη ερωτήματα δημιουργούνται από τις διάφορες μετακινήσεις πληθυσμών από χώρα σε χώρα ή από ήπειρο σε ήπειρο… Ας μην ξεχνάμε πως στην ιστορία της ανθρωπότητας είχαμε συχνά φαινόμενα διωγμών ολόκληρων λαών ή μεταναστεύσεων μεγάλων πληθυσμών προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αλλά και σε πιο απλό και προσωπικό επίπεδο αν σκεφτούμε, όλοι μας έχουμε προτιμησιακές σχέσεις με κάποιες συγκεκριμένες τοποθεσίες. Γιατί άραγε μας αρέσει να ταξιδεύουμε σε συγκεκριμένους τόπους και σε κάποιους άλλους δεν θέλουμε ούτε να τ’ ακούσουμε; Γιατί κάποια μέρη μας δημιουργούν φοβίες και ανασφάλειες, ενώ σε κάποια άλλα κινούμαστε με άνεση και τίποτα δεν μας χαλά τη διάθεση; Γιατί ενώ και η Κρήτη έχει εκπληκτικές θάλασσες, πολλοί φίλοι σας λένε ότι δεν αλλάζουν με τίποτα τη Χαλκιδική; Κάποτε άκουσα από κάποιο γνωστό να λέει πως ο Ήλιος στη Σαντορίνη δεν λάμπει όπως στα άλλα νησιά!

Επίσης και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο, πως μια φίλη Αεροσυνοδός επέμενε ότι σε συγκεκριμένα ταξίδια που είχε στην καριέρα της ανά τον κόσμο, είχε μόνιμα προβλήματα σε συγκεκριμένα μέρη του πλανήτη! Δηλαδή όποτε ταξίδευε στη Νότιο Αμερική είχε δυσκολίες με τα μεταφορικά μέσα και τους οδηγούς που κυκλοφορούσαν γύρω της, 3 φορές έπεσε θύμα ελαφριών -ευτυχώς- αυτοκινητιστικών ατυχημάτων και 2 φορές τουλάχιστον σε μεθυσμένους οδηγούς ταξί ή λεωφορείων. Φοβήθηκε τόσο πολύ που θεώρησε ότι δεν ήταν πλέον σύμπτωση και δεν ξαναχρησιμοποίησε μέσα μαζικής μεταφοράς, στα συγκεκριμένα τουλάχιστον κράτη. Από την άλλη πλευρά εξομολογήθηκε πως στα ταξίδια της στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία ένιωθε πάντα γοητευμένη από το περιβάλλον, γνώριζε πάντα πολύ ωραίους και ενδιαφέροντες ανθρώπους και επίσης 3 φορές δέχθηκε προτάσεις γάμου από θαυμαστές της εκεί, ενώ πολύ περισσότερες φορές είχε δελεαστικές επαγγελματικές προτάσεις με διπλές αποδοχές!

Η αλήθεια είναι πως την δεκαετία του 1970 την απάντηση έδωσε ο ερευνητής της Αστρολογίας John Lewis με το σύστημα της κατάστρωσης αστρογεωγραφικού χάρτη. Τι σημαίνει αυτό;

Η Αστροχαρτογεωγραφία – έτσι ονομάστηκε- απεικόνιζε την Υδρόγειο σε μορφή επίπεδου χάρτη -σαν να είμαστε δηλαδή πάνω από τη σφαίρα της γης και την κοιτάμε από ψηλά- και συνέδεσε τις πλανητικές επιρροές με τον δικό μας γενέθλιο χάρτη, ανάλογα με το που ήταν οι πλανήτες την ώρα της γέννησης μας! Δηλαδή για να το εξηγήσουμε καλύτερα, ο Αστρογεωγραφικός χάρτης στηρίζεται στην ώρα γέννησης μας και δείχνει ακριβώς που ήταν οι πλανήτες την ώρα εκείνη. Κάθε ένας χάρτης από αυτούς, έχει 40 γραμμές και η κάθε μια από αυτές κάνει μια γωνιακή παρουσίαση των 8 πλανητών συν του Ηλίου και της Σελήνης. Οι γωνιακές θέσεις των πλανητών γνωρίζουμε από την κλασσική Αστρολογία είναι πολύ σημαντικές, μια και ωθούν δυναμικά τον πλανήτη να εκφραστεί ανάλογα σε ποια από τις 4 γωνίες βρίσκεται (Asc, Dcs.Ic, Mh) δηλαδή τον 1ο 4ο 7ο και 10ο οίκο ενός Ωροσκοπίου ή διαφορετικά σε έναν χάρτη τις 4 πρωτεύουσες κατευθύνσεις: Δύση, Ανατολή, Βορά και Νότο. Αν λοιπόν η Αφροδίτη εκείνη τη δεδομένη στιγμή περνούσε σε έναν άξονα πάνω από την Ιαπωνία, το μέρος αυτό θα ήταν για μας εξαιρετικό για να πάμε και να περάσουμε ονειρεμένες στιγμές… Αν σε κάποιο άλλο σημείο περνούσε ο Κρόνος ή ο Άρης μάλλον δε θα ήταν κατάλληλο για ευτυχισμένες διακοπές!

Η επαναστατική αυτή μορφή της Αστρολογίας συνδέθηκε στενά με πολλά κοσμικά γεγονότα ανά τον πλανήτη. Π.χ. σε μελέτες που έγιναν σε Ωροσκόπια διαφόρων προέδρων της Αμερικής, διαπιστώθηκε ότι από τη γραμμή του άξονα που περνούσε ο Άρης τους, είχαμε πάντα προβλήματα, ακόμα και πολεμικές συρράξεις. Π.χ. στον Πρόεδρο Μπους, η γραμμή του Άρη περνούσε πάνω από το Ιράκ! Του Προέδρου Κένεντι από το Βιετνάμ και παλαιότερα του Προέδρου Κάρτερ από το Ιράν! Στην Ελλάδα περνά η γραμμή του Ουρανού, και το μεσοδιάστημα Ήλιου-Ουρανού κάπου ανάμεσα στο Αιγαίο!! Μήπως γι’ αυτήν την περιοχή υπάρχει μόνιμα μια ταραγμένη κατάσταση; Μήπως οι αερομαχίες και συχνές παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου σχετίζονται με το μεσοδιάστημα αυτό;

Ας δούμε όμως πρώτα τι εκφράζουν οι 4 βασικές γωνίες σε έναν Αστρολογικό χάρτη ώστε να καταλάβουμε και πως ακριβώς λειτουργεί και η Αστροχαρτογεωγραφία:

Οίκος της Ανατολής
Ο Ωροσκόπος Τι εκφράζουμε προς τον έξω κόσμο
Η αρίθμηση των οίκων σε έναν χάρτη ξεκινά πάντα από τον Ωροσκόπο ή σημείο Ανατολής. Είναι ένα συμβολικό σημείο από όπου μια ύπαρξη ξεκινά να υφίσταται και «χαράζει» την δική της προσωπικότητα στον κόσμο. Στην Αστροχαρτογεωγραφία όποιος πλανήτης εμφανίζεται στην γραμμή του Ωροσκόπου, δίνει ώθηση στο να εκφραστεί η προσωπικότητα και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα με τον τρόπο του πλανήτη φυσικά.

Οίκος της Δύσης
H ακμή του 7ου οίκου και τι έλκουμε
Απέναντι από τον Ωροσκόπο και σημείο Δύσης είναι επίσης ένα συμβολικό σημείο και εκφράζει τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους,(ακμή 7ου οίκου). Στην Αστροχαρτογεωγραφία η γραμμή αυτή δείχνει που και πως έλκουμε επιδράσεις από τους άλλους είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα μέσα από τις σχέσεις μας προσωπικές ή απλά συνεργατικές.

Οίκος της γης «Υπόγειον»
Η ακμή του 4ου οίκου και οι προσωπικές επιρροές
Η ακμή του 4ου οίκου ή IC είναι το συμβολικό σημείο που δηλώνει το χαμηλότερο σημείο των ουρανών, το πιο σκοτεινό σημείο, τα μεσάνυχτα σε έναν χάρτη και η γραμμή του δηλώνει τις βάσεις μας στη ζωή, τα θεμέλια μας καθώς και τον εσωτερικό μας κόσμο.

Οίκος του Μεσουρανήματος
Το Μεσουράνημα – Η Δημόσια Εικόνα μας
Η ακμή του 10ου οίκου ή μεσουράνημα είναι το σημείο που δηλώνει το απόγειο μιας ημέρας -το μεσημέρι δηλαδή όπου είναι όλα κάτω από τις πιο δυνατές ακτίνες του Ήλιου. Αυτό το γωνιακό σημείο στην Αστροχαρτογεωγραφία και οι γραμμές του δηλώνουν τη δημόσια εικόνα και την φήμη που μπορεί κάποιος να αποκτήσει (καλή ή κακή)!

Φανταστείτε λοιπόν τι μπορεί να κάνει η Αστροχαρτογεωγραφία και οι χάρτες της σε περιπτώσεις που καλεστεί να απαντήσει σε ερωτήσεις τύπου «που κάποιος επιχειρηματίας θα μπορούσε να επιτύχει το μάξιμουμ των εμπορικών του συναλλαγών» ή «σε πιο μέρος ένας Πολιτικός θα μπορούσε να γίνει δημοφιλής και αξιαγάπητος» ή πολύ απλά που θα μπορούσαμε να κατευθυνθούμε προκειμένου να σπουδάσουν τα παιδιά μας με επιτυχία ή να κάνουμε τον τέλειο μήνα του μέλιτος;

Ας μελετήσουμε λοιπόν μαζί την Αστροχαρτογεωγραφία (A C G) τόσο στους προσωπικούς χάρτες όσο και σε κοσμικό επίπεδο και ας προσπαθήσουμε να συλλαμβάνουμε τις δονήσεις ανάλογα με τις μετακινήσεις μας στο χώρο, προσπαθώντας πάντα να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, εξηγώντας πως και γιατί βιώνουμε τις συγκεκριμένες εμπειρίες!

Πηγές:
Where in the world? – Davis Meadows
Astrolocality Astrology – Martin Davis
Astrology on the move – Sasha Fenton
www.astro.com
www.skyscript.com
www.astromapping.com
Περιοδικό «θα»

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα