ΑΣΤΡΟΧΑΡΤΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ – Mέρος 9

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
13/02/2021

ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤOY ΟΥΡΑΝΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ

Μήπως κουραστήκατε να συμφωνείτε με όλους και με όλα; Μήπως βαρεθήκατε να ζείτε πάνω στα καθιερωμένα όρια και νιώθετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσετε την προσωπική σας ελευθερία και ανεξαρτησία; Ή μήπως η δουλειά σας και τα ενδιαφέροντά σας δεν βρίσκουν ανταπόκριση με την υπάρχουσα καθεστηκυία τάξη και είστε έτοιμοι για τη μεγάλη ανατροπή;

Κυβερνήτης των υψηλότερων εγκεφαλικών λειτουργιών ο Ουρανός -ο πρώτος από τους τρεις υπερβατικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος- διακηρύττει την απόλυτη διαφάνεια, τη διαύγεια, την επανάσταση και την επεισοδιακή ανατροπή. Ό,τι αγγίζει με την παρουσία του το απελευθερώνει, το μεταλλάσσει σε αμφισβήτηση, σε θυελλώδη διεκδικητή της αλήθειας, ανιχνεύει και φέρνει το φως μέσα από το σκοτάδι και επιβάλλει την τάξη… μέσα από την αταξία, που αυτός βέβαια είναι και ο νόμος της φύσεως και της αιωνιότητος!

Αυθόρμητο και ελεύθερο, το άτομο κάτω από την επιρροή του Ουρανού αποτινάσσει οτιδήποτε παλιό και προβλέψιμο, στρέφει το βλέμμα του στο μέλλον, στην πρόοδο και στην εξέλιξη. Χωρίς αυτόν, δεν υπάρχει κανενός είδους τεχνολογική, κοινωνική ή οικονομική επανάσταση… χωρίς αυτόν δεν υπάρχει εφευρετικότητα, θάρρος, «παραλογισμός» που σπάει τα καθορισμένα όρια και οδηγεί στην κατανόηση της Συμπαντικής Νοημοσύνης και Διανοίας.Φυσικά, κατέχει εξέχουσα θέση στο χώρο της Αστρολογίας και θεωρείται ιδανικός στους χάρτες ατόμων που ασχολούνται με αυτή, όπως και με κάθε είδους επιστήμη που θεωρείται πρωτοποριακή και επαναστατική!

Συχνά οι άνθρωποι τον φοβούνται, όπως φοβούνται κάθε αλλαγή που προκαλεί βεβαίως το άγνωστο… το καινούριο… αυτό που δεν ξέρουν πως να το αντιμετωπίσουν, μέχρι φυσικά να το δουν από κοντά να το γνωρίσουν και να το κάνουν κτήμα τους.

Τα σταθερά ζώδια, κυρίως Ταύροι, Λέοντες ,Σκορπιοί και λιγότερο Υδροχόοι (ο Ουρανός είναι κυβερνήτης τους), που δέχθηκαν έντονα την επιρροή του στα μέσα της δεκαετίας του 90, αρνούνται μέχρι και σήμερα να ξεχάσουν τις ανατροπές και τις απίστευτες αλλαγές που επέφερε στις ζωές τους! Η αλήθεια είναι πως όταν αποφασίσει να ξεκουνήσει καταστάσεις και έχει απέναντί του ακλόνητες προσωπικότητες, βολεμένα άτομα, ιστορίες που ζουν συμβατικά και ψεύτικα, γίνεται λίγο άγαρμπος! Και καθώς είναι φοβερά νευρικός και ανυπόμονος, κεραυνοβολεί με την παρουσία του και αναγκάζει τους πάντες να αποδεχθούν την αλήθεια του, θέλοντας και μη!,Από το 2002 που επηρεάζει το μεταβλητό σταυρό δηλαδή Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες, και Ιχθείς, θεωρώ ότι τον δέχονται κάπως καλύτερα από τους προηγούμενους. Είτε γιατί σαν μεταβλητά έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται στις αλλαγές που επιτάσσει, είτε γιατί τις μυρίζονται νωρίς και δεν αντιστέκονται σθεναρά, τους ταλαιπωρεί μεν αλλά με κάποια ελάχιστη ευγένεια και διπλωματία!

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

Ο Ουρανός έχει μεγάλη αδυναμία στον Ερμή και τον Δία και συμπαθεί εξίσου, κάτω από προϋποθέσεις, τον Άρη και τον Πλούτωνα, δηλαδή όλες τις δυνάμεις που είναι δυναμικές και εγκεφαλικές (εξάλλου η πρόοδος θέλει μυαλό). Έτσι κάτω από τις γραμμές του χάρτη όπου ο πλανήτης αυτός παίρνει εξέχουσα θέση σε ένα Ωροσκόπιο, πολλές φορές βοηθάνε εξαιρετικά οι συνδυασμοί με τους προαναφερθέντες πλανήτες για να επιτύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί την ίδια τετριμμένη καθημερινότητα και θέλετε μια μεγάλη αλλαγή-ανατροπή στη ζωή σας, αν ακόμα νιώθετε ότι μέχρι τώρα όλα ήταν ζυγισμένα και στοιχισμένα χωρίς τίποτα να σας δίνει συγκίνηση και αναστάτωση, τότε κάντε το Βήμα-Επανάσταση και βρείτε τον τόπο εκείνο όπου στο χάρτη σας ο Ουρανός παίρνει εξέχουσα γωνιακή θέση και βρείτε τον πραγματικό-αληθινό σας εαυτό επαναπροσδιορίζοντας την προσωπικότητά σας από την αρχή!

Κάτω από τις ζώνες επιρροής τ’ Ουρανού επιτυγχάνεται άμεση και γρήγορη χειραφέτηση, αναπάντεχη απελευθέρωση από τις συνήθειες του παρελθόντος που κρατούν δέσμια την προσωπικότητα να εξελιχθεί και σχεδόν αυτόματα το άτομο συνειδητοποιεί τι ακριβώς πρέπει να κάνει ώστε να είναι απόλυτα και μόνο ο Εαυτός του -με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό-. Πλήξη και μετριοπάθεια αντικαθιστώνται επιτυχώς από ενθουσιασμό και θυελλώδεις εναλλαγές γεγονότων. Η ζωή γεμίζει χρώματα και αντιθέσεις από τα περίεργα ενδιαφέροντα που κατακλύζουν τη καθημερινότητα, καθώς ταυτόχρονα έχουμε συρροή εκκεντρικών προσωπικοτήτων που ερεθίζουν την περιέργεια και την περιπετειώδη διάθεσή μας.

Τίποτα δεν δείχνει να είναι απόλυτα καθιερωμένο εδώ, και η φράση «τίποτα μονιμότερο του προσωρινού» αποκτά άλλη αξία χρήσης, μια και εύκολα και αβασάνιστα γίνονται παντός είδους ξεκινήματα, τα οποία δεν έχουμε ιδέα -και δεν μας ενδιαφέρει κατ’ ουσία- ποια θα ευδοκιμήσουν και ποια, όχι! Είναι τόσες πολλές οι ευκαιρίες και τόσο απρόβλεπτη ίδια η συμπεριφορά η δική μας, που μπορεί το ζητούμενο να είναι η έκπληξη και όχι η παγίωση.

Το ίδιο ισχύει και σε ότι αφορά τις οικονομικές απολαβές μας, οι διακυμάνσεις είναι εντυπωσιακές, είτε πρόκειται για το καλύτερο, είτε πρόκειται για το χειρότερο, αρκεί να είναι αποτέλεσμα πραγματικής επιθυμίας και όχι προϊόν καταναγκασμού. Η δύναμη και η εξουσία του χρήματος είναι ανίσχυρη να επηρεάσει και να υποτάξει την προσωπικότητα, η οποία δεν θυσιάζει τίποτα στο βωμό των σύγχρονων τεχνικών οικονομικής υποδούλωσης! Εξάλλου οι Ουράνιες δυνάμεις έχουν το πλεονέκτημα να ζουν και να επιβιώνουν με τις ιδέες τους και μόνο. Άσχετα αν το υπόλοιπο κοινωνικό οικοδόμημα τους βλέπει σαν άναρχα όντα, αντιεξουσιαστικά, καμιά φορά και άκρως προβληματικά!

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ  ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (MC)

Ριζοσπαστικές αλλαγές σε σχέση με την καριέρα, το επάγγελμα και τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει η κοινωνία έχουμε σε τοποθεσίες όπου ο Ουρανός παίρνει την υψηλότερη θέση στο χάρτη μας. Φήμη και εξουσία παρουσιάζονται ξαφνικά και μας βγάζουν στο προσκήνιο, από το απόλυτο σκοτάδι στο απόλυτο φως δηλαδή, ενώ όλοι μιλούν για μας, είτε μας θαυμάζουν και μας αγαπούν, είτε μας ζηλεύουν και μας μισούν. Κανένας όμως δεν είναι αδιάφορος, εφόσον με τον άλφα ή βήτα τρόπο καταφέρνουμε να επηρεάσουμε το κοινωνικό γίγνεσθαι με τις πράξεις μας. Φαντάζει ιδανική τοποθεσία για ανερχόμενους καινοτόμους πολιτικούς με όραμα και φιλοδοξίες οι οποίοι επιζητούν την υποστήριξη του κοινού στα ριζοσπαστικά ιδεώδη τους.
Για μεγαλύτερη δύναμη, προτιμήστε εγκατάσταση  δυτικά της γραμμής.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΩΡΟΣΚΟΠΟ (Asc)

Η μοναδικότητα της προσωπικότητας είναι αδιαμφισβήτητη σε τοποθεσίες όπου ο Ουρανός είναι πάνω στον Ωροσκόπο.Ταυτισμένη με έναν ιδιαίτερο σκοπό πάνω στη γη (ή τον ουρανό), σπάνε τα υπάρχοντα δεδομένα, τους κανόνες, τα πάντα γύρω τους που δηλώνουν κατεστημένο, με μια απόλυτη σιγουριά, απάθεια και αταραξία που τελικά σε όλους φαίνεται ότι έπραξαν το σωστό! Με ένα δικό τους σκεπτικό -ομολογουμένως πανέξυπνα αναρχικό- αρνούνται να υποταχτούν σε κοινωνικές συμβατότητες και δεσμεύσεις, αλλάζουν αβασάνιστα το όνομα, το επίθετο και τη διεύθυνσή τους αν τυχόν κανείς διανοηθεί να τους κάνει να αισθανθούν άβολα. Είναι «Αυτοί» που  δημιουργούν εντυπώσεις και ποτέ κανείς δεν μπορεί να τους ξεχάσει. Η εμφάνιση, το γενικότερο παρουσιαστικό, αλλά και οι ιδέες αλλάζουν καταλυτικά ως δια μαγείας κάθε φορά που έστω και απειροελάχιστα έχουν βαρεθεί τα προηγούμενα. Εκκεντρικότητα, πρωτοτυπία, θάρρος και ενεργητικότητα.
Ανατολικά έχουμε ισχυρότερες επιδράσεις.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ (IC)

Τοποθεσίες οι οποίες γενικά πρέπει να  αποφεύγονται από τα άτομα, εκτός και αν βεβαίως συντρέχουν ειδικοί λόγοι όπου κάποιος πρέπει να παραμείνει εκεί. Η προσωπικότητα εδώ είναι εντελώς ελεύθερη από την πιθανότητα να δεσμευτεί με οτιδήποτε άλλο πλέον των ιδανικών της. Επικεντρώνεται στον εσώτερο εαυτό, στα πιστεύω της  και στην ανάγκη να στηρίζεται μόνο στις δικές της δυνάμεις. Το σπίτι, η οικογένεια, τα υλικά αγαθά είναι συνήθως σε μια ανάστατη κατάσταση, ρευστή και αλλάζει από στιγμή σε στιγμή χωρίς τη θέληση του ίδιου του ατόμου, αλλά εξαιτίας εξωτερικών συνθηκών.Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να ριζώσει σε ένα τέτοιο μέρος, ή τουλάχιστον να καταφέρει να οργανωθεί αρκετά χωρίς να νιώθει διαρκώς ότι απειλείται από ανατροπές. Συνήθως κατορθώνουν να ενσωματώσουν νέους τρόπους και νέες συνήθειες μέσα στα παλιά παραδοσιακά πρότυπα, ακόμα κι αν για το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής τους, σημαδεύονται από χαρακτηρισμούς τύπου «μαύρο πρόβατο» ή «άσωτος υιός». Επειδή η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική εδώ.
Ανατολικά της γραμμής έχει παρατηρηθεί ότι είναι καλύτερα.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΟΥ 7ου οίκου (Ds)

Αξιοπερίεργα γεγονότα συμβαίνουν σε αυτές τοποθεσίες, όχι πάντα προκαλούμενα από εσάς που τις επιλέγετε, αλλά κυρίως από τα άτομα που σας περιβάλουν! Αδέσμευτοι και σεις οι ίδιοι, βάζετε σε δεύτερη μοίρα τις πολύ προσωπικές σας σχέσεις και λειτουργείτε με μια μοιραία αδιαφορία απέναντί τους. Παρουσιάζονται σημαντικές δυσκολίες στο να διατηρηθούν δεσμοί για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της ανάγκης για πλήρη και απόλυτο έλεγχο της σχέσης. Υπερβολικές απαιτήσεις από το σύντροφο, καλύπτουν μια εσωτερική ανάγκη για απόλυτη ελευθερία η οποία καλύπτεται και χρεώνεται στην διαφορετικότητα των αντιλήψεων. Η σεξουαλικότητα κυριαρχεί στις σχέσεις αλλά δυστυχώς πάντα για σύντομο χρονικό διάστημα. Γαμήλιες σχέσεις και συνεργασίες δεν έχουν επιτυχία στις ζώνες τ ’ Ουρανού γενικότερα, πόσο μάλλον εδώ όπου η ενέργεια του ξαφνικού και τ’ αναπάντεχου συγκεντρώνεται σε μεγάλες ποσότητες.
Δυτικά της γραμμής περιορίζεται η εκρηκτικότητα της προσωπικότητας.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα