ΑΣΤΡΟΧΑΡTΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ – Μέρος 11

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
17/02/2021

ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ

Μήπως αυτό που λείπει από τη ζωή σας είναι οι δυνατές συγκινήσεις; Tο πάθος; Oι μοιραίοι έρωτες που βλέπουμε στον κινηματογράφο και αναρωτιόμαστε αν συμβαίνουν ποτέ στ’ αλήθεια; Κι απ’ την άλλη, είστε διατεθειμένοι να ζήσετε στ’ ακρα; Στην κόψη του ξυραφιού; Στην άκρη του γκρεμού; Και αν ναι, για πόσο; Πόσο πάθος άραγε μπορεί ν’ αντέξει ο ανθρώπινος οργανισμός κάτω απ’ την επιρροή του Πλούτωνα;

 Η λέξη πάθος είναι κατ’ εξοχήν δική του, μια και τον αντιπροσωπεύει απόλυτα, χωρίς ταυτόχρονα να έχει κατεύθυνση σίγουρα προς το καλό ή σίγουρα προς το κακό. Πάθος ένιωθε και η πρωταγωνίστρια Γκλεν Γκλόουζ στην «ολέθρια σχέση» για τον Μάικλ Ντάγκλας, αλλά προσπάθησε να του καταστρέψει τη ζωή και να τον σκοτώσει! Το πάθος της είχε την απόλυτα καταστροφική του μορφή, την εξουσιαστική εκείνη κατάσταση που έχανε τον εαυτό της και γινόταν ταυτόχρονα ο Άγγελος και ο Διάβολος. Και εφόσον το πάθος της αυτό δεν έβρισκε διέξοδο και ανταπόκριση, προτιμούσε να τον πονέσει, να τον πληγώσει, να τον σκοτώσει παρά να μην τον έχει δικό της.

Ο Πλούτωνας στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία ήταν ο Θεός του Κάτω Κόσμου, που ψυχολογικά συμβόλιζε το βαθύ ασυνείδητο του ανθρώπου, το μέρος εκείνο της ψυχής που λαμβάνουν χώρα όλες οι απαραίτητες ζυμώσεις, όλες οι μεταμορφωτικές και αναγεννητικές ενέργειες προκειμένου να εμφανιστεί ξανά, μεταμορφωμένη η ψυχή. Είναι η αρχή της ζωής και του θανάτου. Η φύση του είναι απόλυτα συλλογική, γιατί ελέγχει το συλλογικό ασυνείδητο και αντλεί τη δύναμή του από το σύμπαν, με σκοπό να καταστρέφει κάθε τι παλιό και ξεπερασμένο και να το μετατρέπει ταυτόχρονα σε κάτι καινούργιο και εξελιγμένο. Κατά τη γνώμη του, τίποτα δε χάνεται, όλες οι ενέργειες υπάρχουν γύρω μας έστω και ανεκδήλωτες και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να ξεπεταχτούν με νέα μορφή και αναγεννημένες να δώσουν το καινούργιο παρών. Όλα υπόκεινται στον κύκλο της γέννησης, ανάπτυξης, καταστροφής και επαναγέννησης σε μια νέα κατάσταση σε όλες τις μορφές ύπαρξης. Είναι η απόλυτη Συμπαντική Δύναμη. Ένας καλά τοποθετημένος και δυνατός Πλούτωνας σε ένα προσωπικό Ωροσκόπιο δίνει στον άνθρωπο μια αστείρευτη πηγή δύναμης, εσωτερικής αντοχής και ενέργειας και μια μοναδική ικανότητα να διεισδύει, να αντιλαμβάνεται και να χειρίζεται το ψυχισμό των ανθρώπων γύρω του. Ένας όχι καλά τοποθετημένος Πλούτωνας μπορεί να γίνει απίστευτα σκληρός, εκδικητικός, χαιρέκακος και επικίνδυνος εχθρός.

Ειδικότερα αυτή την εποχή γίνεται πολύ λόγος για το πέρασμα και την εγκατάστασή του στο ζώδιο του Αιγόκερω και νιώθουμε τους τριγμούς στις Ιεραρχίες και τις παγκόσμιες εξουσίες ανά τον κόσμο με αφορμή την οικονομική ύφεση ολόκληρου του πλανήτη. Θα απαιτήσει τη θανάτωση κάθε υπάρχουσας πολιτικής και οικονομικής εξουσίας -που οδήγησαν την οικονομία εδώ που φτάσαμε- για να εισάγει νέα μοντέλα διακυβέρνησης και αναδιανομής του πλούτου. Μετά από αυτό το πέρασμα, από το κατεξοχήν ζώδιο των εξουσιών, κανένα από τα πολιτικά συστήματα της εποχής δεν θα υφίσταται πλέον.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ

Η Πλουτώνια ενέργεια είναι εξαιρετικά δυναμική -η πιο δυναμική απ’ όλες- και είτε επιλεγεί σαν τόπος μόνιμης κατοικίας, είτε επιλεγεί σαν προσωρινός προορισμός, θα πρέπει να είστε έτοιμοι για ποικίλες αναστατώσεις, αλλαγές και μεταμορφώσεις όχι μόνο δικές σας αλλά και των γύρω από σας, ανθρώπων.

Αν βαρεθήκατε να νιώθετε πως η ζωή σας πηγαίνει από μόνη της, χωρίς εσείς να έχετε τον έλεγχο των πράξεων σας, και επιζητάτε δύναμη, εξουσία και πάθος για την καθημερινότητα, τότε οι τοποθεσίες όπου ο Πλούτωνας γίνεται γωνιακός στο χάρτη σας, είναι ιδανικές για να δείτε το «θαύμα» να συμβαίνει. Τα ασυνήθιστα και τα αλλόκοτα θα μπουν στην ημερήσια διάταξη και θα έρχονται τα πάνω κάτω πριν προλάβετε να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας. Τα συναισθήματα εντείνονται και οι άνθρωποι που συναναστρέφεστε νιώθουν τη δύναμη της ψυχής σας και τροφοδοτούνται από αυτή. Οι προσωπικές σας σχέσεις παίρνουν μια ακραία μορφή, του μαύρου ή του άσπρου. Ή αγαπάτε πολύ ή μισείτε επίσης πολύ. Έμμονες ιδέες, ζηλοτυπίες, θυμός, άγριες αντιπαραθέσεις –συχνά συνοδευόμενες από μορφή βίας και χειραγώγησης- σας κάνουν να νιώθετε ότι ζείτε έντονα και μόνιμα στην κόψη του ξυραφιού. Η σεξουαλική σας ζωή γίνεται πραγματικά υπερβολική και το ένστικτο επιβίωσης απέναντι σε ότι νιώθετε ότι σας απειλεί δυναμώνει εξαιρετικά.

Επαγγελματικά θα μπορούσατε πραγματικά να κάνετε εδώ πολύ σημαντικά πετυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες εφόσον είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε γνωριμίες οι οποίες διαθέτουν και χρήμα και εξουσία. Επίσης αν είστε δημοσιoγράφοι-ερευνητές ή πολεμικοί ανταποκριτές, αυτές οι τοποθεσίες είναι ιδανικές για να απογειώσουν την ποιότητα της δουλειάς σας.

Συμπερασματικά, οι γραμμές αυτές μπορούν να «δέσουν» καταπληκτικά με τύπους που συνδέονται κυρίως με το ζώδιο του Σκορπιού ή με έντονα Πλουτώνια χαρακτηριστικά, με άτομα που επιζητούν το έντονο σεξ, την πλούσια επιχειρηματική ζωή και την κατάκτηση του ανώτερου σκαλοπατιού στην ιεραρχία της υψηλότερης κοινωνικής εξουσίας.

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ (Mc)

Επιθυμία για αναγνώριση και αναρρίχηση στα υψηλότερα σκαλοπάτια της κοινωνικής ιεραρχίας με κάθε κόστος, προσφέρει η τοποθέτηση του Πλούτωνα στην ακμή του 10ου οίκου. Η δημοσιότητα που εύκολα όμως προσφέρει δεν είναι απαραίτητο να είναι και η καλύτερη δυνατή. Η φράση «άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις» εκφράζει απόλυτα τις τοποθεσίες αυτές. Εύκολη διαφήμιση, μα και εύκολη δυσφήμιση μπορεί να προκληθεί, αν το άτομο χρησιμοποιήσει τη δύναμη και την εξουσία που του προσφέρεται με άδικο ή ανήθικο τρόπο. Πόσες φορές δεν είδαμε τα τελευταία χρόνια Αστέρια (στη show-bizz) να λάμπουν ξαφνικά από το πουθενά και αμέσως μετά να καταποντίζονται. Αντιθέτως, θεωρείται ιδανική για άτομα που επιζητούν την εξουσία μεν, αλλά την διαθέτουν προς όφελος της κοινωνίας και του γενικού καλού.

Δυτικά της γραμμής είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΩΡΟΣΚΟΠΟ (Asc)

Ακραίες συναισθηματικές μεταβολές, και σημαντικές προσωπικές μεταμορφώσεις λαμβάνουν χώρα, όταν ο Πλούτωνας αγγίζει τον Ωροσκόπο, τις οποίες το άτομο πρέπει να είναι σίγουρο ότι τουλάχιστον οργανικά μπορεί να τις αντέξει. Υπάρχει μεγάλη τάση απομόνωσης από την υπόλοιπη κοινωνία εκτός κι αν οι επαφές έχουν σκοπό την σεξουαλική έκφραση ή τον ανταγωνισμό.

7απαρατήρητη και κανένας δεν μπορεί να σας ξεχάσει από τον τρόπο που κινείστε -συνήθως προκλητικά ή απειλητικά- γιατί όλοι νιώθουν ότι η κρυφή υπόγεια δύναμη που αποπνέετε, ίσως αποβεί μοιραία για την ίδια τους τη ζωή. Σίγουρα, σας αναγνωρίζουν σαν αρχηγό-οδηγό και κάνουν στην άκρη για να περάσετε υποκλινόμενοι στην πίστη και την αυτοπεποίθηση που έχετε ότι η «θέληση μετακινεί και βουνά».

Δυτικά της γραμμής έχουμε λιγότερο έντονα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΟΥ 4ου ΟΙΚΟΥ (υπόγειον)

Κακή επιλογή για περασμένης ηλικίας άτομα, ή για περιπτώσεις που φοβόμαστε ότι υπάρχουν βαριές κληρονομικές ασθένειες που ίσως μεταφερθούν στις μελλοντικές μας γενιές. Καρμικά τα άτομα συνδέονται με αισθήματα πίστης και αφοσίωσης ως προς τις οικογενειακές τους ρίζες αλλά γενικά υπάρχει ανικανότητα να το εκφράσουν με σωστό τρόπο και έτσι συχνά νιώθουν αποξενωμένοι μεταξύ τους. Συχνά τα περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα γίνονται αιτία μεγάλης ανακατωσούρας μεταξύ των μελών της οικογένειας, χωρίς όμως να αποβαίνει και απαραίτητα ζημιογόνο. Σε ειδικές περιπτώσεις μάλιστα οι οικογενειακές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα θέματα του Πλούτωνα μπορούν να αφήσουν τρομερά μεγάλες περιουσίες υπό την μορφή κληροδοτημάτων. Ακόμη ένα πολύ σημαντικό όφελος που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι με τον Πλούτωνα στην ακμή του 4ου οίκου τους, είναι ότι με κάποιο περίεργο και μοιραίο τρόπο, δεδομένες στιγμές της ζωής τους, έρχονται σε επαφή με τον θάνατο, που σαν εμπειρία τους ωθεί να επαναδιαπραγματευθούν αξίες της ζωής και να αναγεννηθούν από τις στάχτες, τους παρουσιάζοντας ύστερα από λίγο ένα καινούργιο εαυτό.

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΟΥ 7ΟΥ ΟΙΚΟΥ (Δύση)

Σίγουρα δεν είναι από τις ιδανικές τοποθεσίες, που χαρίζουν ευτυχία και διάρκεια στις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων. Υπάρχει ο κίνδυνος το άτομο να αισθάνεται ότι ζει σε ένα εχθρικό περιβάλλον, που θέλει να το ελέγξει απόλυτα, να το εξουσιάσει και τελικά να το εκμηδενίσει. Και όταν οι άνθρωποι νιώθουν έτσι αποτραβιούνται από τα κοινωνικά δρώμενα και παραμένουν με τους πιο κοντινούς τους, ελάχιστους συγγενείς να μάχονται και εκεί με τον φόβο τους κατά της μοναξιάς αλλά και κατά της εξάρτησης από αυτούς. Και παρόλο που υπάρχει αποξένωση και οι σχέσεις καταστρέφονται μοιραία από ανταγωνισμό και επίδειξη εξουσίας θέλει μεγάλη δύναμη και αποφασιστικότητα για να ξεφύγει από τις συνθήκες που το αναγκάζουν να παραμένει εκεί. Παρατεταμένες διάρκειες εγκατάστασης.

Ανατολικά της γραμμής είναι κάπως καλύτερα.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα