Αστρολογία και Μαγεία – Ας λύσουμε απορίες και ας δώσουμε εξηγήσεις!

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
15/11/2021

Μαγεία είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου, αν μπορείς να το κάνεις αυτό, μπορείς να κάνεις τα πάντα!

Βόλφγκανγκ Γκαίτε

«Μάγισσες φέρτε βότανα» λέει το γνωστό τραγουδάκι και βεβαίως καμία σχέση με τους αστρολόγους και την αστρολογία! Αν και στην πορεία του ένας επαγγελματίας αστρολόγος αντιμετωπίζει συχνά περιπτώσεις που επιμένουν να ισχυρίζονται ότι είναι ματιασμένοι, μαγεμένοι ή έστω γενικότερα κάποιος τους έχει βάλει στο μάτι και τους γλωσσοτρώει. Ας λύσουμε τελικά απορίες και ας δώσουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις των υπερφυσικών δυνάμεων των εξηγήσεων του Ουρανού για να βάλουμε τα πράγματα στη βάση τους. Η γνώση της αστρολογίας δεν είναι ταλέντο και οι αστρολόγοι δεν έχουν ιδιαίτερες δυνάμεις, δε βλέπουν οράματα, δε φαντασιώνονται μορφές που τους μιλάνε και προπάντων δεν έχουν δυνατότητες αν δε σας βολεύουν τα γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου να τα αλλάξουν! Η σπουδή της είναι τεράστια και δεν τελειώνει ποτέ. Οι σχολές της αστρολογίας έχουν πλήρες πρόγραμμα, ακριβώς σαν τα κολέγια και μαθήματα όπως τα μαθηματικά, η φιλοσοφία, η αστρονομία κ.λπ. Δύσκολα τα πράγματα δηλαδή. αν επιθυμείς πραγματικά να την κατακτήσεις σαν αντικείμενο γνώσης.

Παρεξηγήσεις και Εξηγήσεις

Ο χρόνος πάντα μετρά διαφορετικά για τους ανθρώπους αναλόγως με ιδιοσυγκρασία τους, υπάρχουν αυτοί που ξεπερνούν τα πάντα μέσα σε δύο ώρες και υπάρχουν κι αυτοί που αν δεν περάσουν δέκα χρόνια, τα δάκρυά τους δε λένε να στερέψουν. Το σίγουρο είναι βέβαια πως τα διαστήματα που περνάμε ευχάριστα και χωρίς προβλήματα κυλούν με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα, ενώ αντιθέτως όταν η ζωή μας δοκιμάζει με διάφορα μπλοκαρίσματα, νιώθουμε πως δεν περνούν οι ώρες, οι μήνες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα…

Στα χρόνια της Μοριακής βιολογίας, του Cern και όλων των κορυφαίων επιστημονικών ανακαλύψεων ρίχνουμε την ευθύνη των δύσκολων/άτυχων στιγμών της ζωής μας στο «κακό» το μάτι!

Συνήθως, είναι αυτές οι δύσκολες φάσεις που τίποτα δε βγαίνει έτσι όπως το σχεδιάζουμε, οι άνθρωποί μας απογοητεύουν, οι δουλειές μας δεν πάνε καλά, τα λεφτά μας τελειώνουν και το φως στο τούνελ του μυαλού μας όλο και λιγοστεύει. Και βέβαια η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης είναι πάντα το δυσκολότερο σημείο για την ανθρώπινη προσωπικότητα, μια και συνήθως τα αμυντικά άλλοθι είναι τεράστια, εφόσον φταίει ο καιρός, η συννεφιά, η κίνηση στους δρόμους, η γλωσσοφαγιά, το κακό το μάτι και τα μάγια! Ναι καλά διαβάσατε τα μάγια! Στα χρόνια της Μοριακής βιολογίας, του Cern και όλων των κορυφαίων επιστημονικών ανακαλύψεων ρίχνουμε την ευθύνη των δύσκολων/άτυχων στιγμών της ζωής μας στο «κακό» το μάτι! Σαφέστατα τα ήθη και έθιμα του λαού μας περιλαμβάνουν παραδοσιακές τεχνικές λίγο μπλεγμένες με τη θρησκεία, λίγο με τη μυθολογία και λίγο με τα τυχοδιωκτικά και αριβιστικά ταλέντα των ανά εποχή διασωστών του απλού λαού. Τώρα θα μου πείτε αυτό που λένε όλοι, ότι η θρησκεία μας αναφέρεται σαφέστατα στη βασκανία, τη μαγεία κ.λπ. Μα φυσικά μιλά για ενέργειες και μετατόπιση των ενεργειών αυτών, σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις βάσει επιθυμιών. Αν είναι όμως να σοβαρολογούμε επί των «Μάγων» της εποχής μας, ας ξεκινήσουμε με την εξής εύστοχη απορία του Γιατί; Ναι Γιατί; Δε φτιάχνουν την δική τους ζωή άψογη, τέλεια, με υγεία, πάρα πολλά λεφτά, επιτυχίες προσωπικές και οικογενειακές και εν πάση περιπτώσει, αν διατείνονται ότι μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες που πολεμούν την κακοτυχία και φέρνουν την ευτυχία, γιατί δεν ξεκινούν από τη δική τους ζωή;

Επόμενο μεγάλο ερώτημα, γιατί εμπλέκουν την αστρολογία με όλο αυτό; O αστρολόγος δε μπορεί να επέμβει στα γεγονότα, μπορεί να κάνει εκτίμηση μιας κατάστασης, μπορεί να αξιολογήσει θετικά ή αρνητικά τα διαστήματα, μπορεί ακόμα και να συμβουλέψει για δραστηριότητες που μπορούν να επιφέρουν επιτυχίες ή να μειώσουν απώλειες, αλλά από πού κι ως που μπορεί να «αλλάξει» μοιραία δεδομένα αν πρόκειται να συμβούν; Αν δηλαδή κυρίες μου κύριοι χάσατε τη δουλειά σας, σας ζητά διαζύγιο ο αγαπημένος σας ή δεν μπορείτε να πουλήσετε το σπίτι σας, το πιθανότερο είναι να μην έχει απλά έρθει η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξει το μονοπάτι της ζωής σας και είναι μάλλον απίθανο να σας μάγεψε η τρίτη εξαδέλφη του αδελφού της πεθεράς σας που σας έχει άχτι, ανακατεύοντας μαντζούνια και διασχίζοντας σταυροδρόμια από «Π» -όπου «Π» το όνομα του αγαπημένου σας-!

Η ενέργεια δε χάνεται

Η ενέργεια δε μπορεί να δημιουργηθεί από το μηδέν και δε μπορεί να καταστραφεί, δε χάνεται. Μπορεί να αλλάζει μορφή και τόπο αλλά το σύνολο της ενέργειας στο Σύμπαν είναι σταθερό.

Βασικό χαρακτηριστικό της ενέργειας είναι ότι μετατρέπεται εύκολα από τη μια μορφή στην άλλη, σε βαθμό που να μην γίνεται αντιληπτό στη φύση. Αν λοιπόν δε σας αρέσουν αυτά που συμβαίνουν γύρω σας, απλώς δοκιμάστε να αλλάξετε τον τρόπο που λειτουργείτε ως ενεργητικοί άνθρωποι, ακόμα κι αν πηγαίνετε από τον καναπέ στο κρεβάτι και πάλι πίσω. Όλα δημιουργούν δράση άρα και ενέργεια. Αλλάξτε διαδρομή που αγοράζετε τσιγάρα, φούρνο που παίρνετε ψωμί, χρώμα στυλό στο γραφείο και οτιδήποτε σκαρφιστείτε που δεν είναι ίδιο με αυτό που κάνατε μέχρι τώρα. Αυτή είναι η βάση της οποιασδήποτε αλλαγής των ενεργειών που κυκλοφορούν γύρω μας. Αν εμείς αλλάξουμε στο παραμικρό, όλα ακολουθούν το νόμο της μετάβασης της ενέργειας σε κάτι άλλο. Αν σας φαίνεται αστείο ότι μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας με μικρές αλλαγές, κάντε τα βήματα σιγά σιγά. Πολλά μικρά μπορούν να δώσουν ευχάριστα αποτελέσματα συσωρευτικά και τελικά θα δείτε τη ζωή σας να αλλάζει μαγικά. Σκεφτείτε, επίσης, πως αν κρατήσετε ένα μπαλάκι του τένις στο χέρι σας και το πετάξετε σε έναν τοίχο, ανάλογα με τη δύναμη που θα βάλετε, ακριβώς με την ίδια φόρα θα σας γυρίσει πίσω. Δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο με τη ζωή σας, αλλάξτε ταχύτητα στο βήμα, στη δράση, στο πρωινό ξύπνημα, στο βραδινό ύπνο, στον τρόπο έκφρασης, υιοθετείστε καινούργιες λέξεις.

Μαγικοί Πλανήτες

Το υπερφυσικό στην αστρολογία δηλώνεται από το συνδυασμό Ποσειδώνα/Πλούτωνα. Οι γενιές που τους διαθέτουν σε επαφή στον αστρολογικό τους χάρτη έχουν ιδιαίτερα χαρίσματα, όπως υψηλόβαθμη ευαισθησία, διορατικότητα, προαισθήσεις. Είναι κατά βάση περίεργα, μυστήρια άτομα με περίεργα χόμπυ και ενασχολήσεις, με ιδιαίτερη κλίση στον εσωτερισμό και την ψυχική έρευνα. Ταχυδακτυλουργοί, μαγικά τεχνάσματα, κόλπα με τράπουλες και παράξενες ανακαλύψεις είναι από τα αγαπημένα τους, ενώ η περίεργη φύση τους δοκιμάζει διαρκώς μεταβολές των ενεργειών γύρω τους, ώστε συχνά να τους αποκαλούμε θαυματοποιούς!

Κληρονομικό, ψυχικό ή μεταφυσικό ταλέντο μπορεί να μεταφράζεται η ικανότητα του ανθρώπινου μυαλού να αλλάζει συνειδητά πολύ γρήγορα τη δράση του, να οικειοποιείται νέες τακτικές, να μοιράζει κάθε φορά την τράπουλα από διαφορετική πλευρά -όταν βλέπει ότι δεν του βγαίνει το φύλο– για τους όσους κατανοούν την πασιέντζα της ζωής.

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα