Αστρολογία και Γάμος

ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ
13/02/2021

Ευτυχισμένοι μαζί; Ή αδύνατον να συνυπάρξουμε σε συντροφικά μοντέλα σχέσης ή γάμου; Είναι άραγε εφικτή η ανάγνωση των ενδεχόμενων «γάμων» στο γενέθλιο χάρτη μας;

 Γιατί αλήθεια οι άνθρωποι επισκέπτονται έναν Αστρολόγο; Τι είναι αυτό που τους ωθεί να κλείσουν ένα προσωπικό ραντεβού και να εξετάσουν προσεκτικά τον Αστρολογικό τους χάρτη; Ένα σημαντικό πρόβλημα όπως η εύρεση ή η αλλαγή μιας εργασίας, μια επένδυση, μια σημαντική σχέση, ένας γάμος ή ακόμα και η απόκτηση ενός παιδιού, είναι τα συνηθέστερα θέματα που απασχολούν την πλειονότητα των ανθρώπων. Ο Αστρολόγος καλείται μέσα από την εξέταση του αστρολογικού χάρτη και μέσα από τις διάφορες τεχνικές πρόβλεψης να προσδιορίσει αν και πότε μπορεί να εκδηλωθεί το κατάλληλο ερέθισμα προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ποθητό αποτέλεσμα. Οπωσδήποτε όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δυνατότητα υπόσχεσης, η οποία ανιχνεύεται μόνο από την μελέτη του γενέθλιου χάρτη. Αν ο χάρτης το “επιτρέπει”, μόνο και μόνο τότε θα συμβεί ένα γεγονός. Θέματα όπως ο γάμος π.χ. πρέπει να τα υπόσχεται ο γενέθλιος χάρτης, σαν ενδεχόμενα και έπειτα να τα μελετάμε σαν πραγματοποιήσιμα, για το πότε θα μπορούσαν να λάβουν χώρα στη ζωή ενός ατόμου.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ
Ακόμη, πάρα πολλοί συμβουλευμένοι, ενδιαφέρονται για το θέμα της τύχης ή των τυχερών παιχνιδιών που θα μπορούσαν μέσω αυτών να κερδίσουν πάρα πολλά χρήματα και να αλλάξουν έτσι μια για πάντα το βιοτικό επίπεδο ζωής τους. Αδιαμφισβήτητα όμως είναι απλά και μόνο υπόσχεση του γενέθλιου χάρτη τους. Αν τα διάφορα συστήματα πρόβλεψης ευνοούν για να κερδίσουν κάποια έξτρα καλύτερα χρήματα που θα τους βοηθήσουν σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής τους, που όμως σε καμία περίπτωση δεν θα τους καταστήσουν νικητές του λόττο και δεν θα τους κάνουν δισεκατομμυριούχους!!

Γενέθλια Υπόσχεση Γάμου

Ένα απλό παράδειγμα: Πως προσδιορίζουμε το ενδεχόμενο υπόσχεσης ενός γάμου σε έναν γενέθλιο χάρτη:

– Οι όψεις του Ηλίου, προσεγγίζουσες και αποχωρίζουσες σε ένα γυναικείο χάρτη.
– Οι όψεις της Σελήνης, προσεγγίσουσες και αποχωρίζουσες σε έναν ανδρικό χάρτη.
– Πλανήτες στον 7ο οίκο και οι όψεις τους.
– Οι όψεις του κυβερνήτη του 7ου οίκου, συνήθως με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου ή με κάποιον φυσικό δείκτη γάμου, όπως ο Δίας ή η Αφροδίτη. Ακόμη η σχέση μεταξύ κυβερνήτη του ωροσκόπου και κυβερνήτη του 7ου, είναι πολύ σημαντική σε ότι αφορά το πώς οι άνθρωποι νιώθουν ότι τους καλύπτει ένας σύντροφος στο επίπεδο συντροφικών – νόμιμων σχέσεων.
Επίσης, σε ένα γυναικείο θέμα ο Ήλιος περιγράφει τους άνδρες στη ζωή μιας γυναίκας ενώ ο Άρης περισσότερο δείχνει αυτούς τους οποίους ελκύει με κάποιο τρόπο. Αντίστοιχα σε ένα ανδρικό θέμα η Σελήνη περιγράφει τις γυναίκες στη ζωή ενός άνδρα, ενώ η Αφροδίτη αυτές τις οποίες έλκει.

Καλό θα ήταν να έχετε υπόψη σας πως ζώδια όπως οι Κριοί, οι Δίδυμοι, οι Τοξότες και οι Υδροχόοι, είναι τα πιο “δύσκολα” στις δεσμεύσεις ενώ οι Ζυγοί οι πιο “εύκολοι”. Ακόμη ο Κρόνος στον 7ο οίκο δεν είναι απαγορευτικός έναντι του θεσμού του γάμου, είναι όμως ο πιο αναποφάσιστος ή ο πιο διστακτικός στο να το αποφασίσει. Συνήθως θέλει το σύντροφό του να αναλάβει το βάρος της ευθύνης μιας τέτοιας δέσμευσης.

Ο Οίκος του Γάμου

Ο 7ος οίκος, ως γνωστόν, αφορά τον πρώτο γάμο στη ζωή του ατόμου, ενώ ο 9ος το δεύτερο, ο 11ος τον τρίτο κ.λ.π. Μια άποψη που επικρατεί για τον δεύτερο γάμο (Αμερικανών ως επί τω πλείστων συναδέλφων), είναι ότι ο 2ος γάμος σημειοδοτείται από τον 11ο οίκο μια και οποιοσδήποτε γάμος μετά τον 1ο είναι αποκλειστικά θέμα ερωτικής ένωσης και μόνο και όχι νομικό θέμα (σαν 9ος). Έτσι μετρούν 5 οίκους μετά τον 7ο, που είναι ο 11ος. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο 7ος πρέπει να εξετάζεται πάντοτε για οποιονδήποτε γάμο κι αν πρόκειται να κάνουμε μια
και η γαμήλια ένωση, πρέπει να εξετάζεται και σαν μια μορφή συνεταιρισμού την οποία καλείται το άτομο να προασπίσει και κατά δεύτερο λόγο να εξετάζεται ο 9ος ή ο 11ος οίκος. Προσπαθώντας λοιπόν να εξετάσουμε την γενέθλια υπόσχεση στον τομέα του γάμου ή των γάμων σε έναν χάρτη ακολουθούμε τα εξής βήματα:

Ένας παραδειγματικός χάρτης σε γυναικείο προσωπικό Ωροσκόπιο. Εξετάζουμε τον 7ο σαν οίκο του γάμου:

1) Ο 7ος οίκος είναι στους Διδύμους, επομένως ο σύντροφος πρέπει να έχει κάτι από τα χαρακτηριστικά του ζωδίου, όπως το να είναι εύθυμος, εύστροφος, με χιούμορ ίσως να είναι και μικρότερος στην ηλικία ή πολύ νεανικός σαν συμπεριφορά και σαν εμφάνιση.

2) Βλέπουμε επίσης ότι ο 7ος εμπεριέχει τέσσερις πλανήτες. Ο Δίας κυβερνήτης του ωροσκόπου (σε έξαρση στον Καρκίνο) δίνει πολλές ευκαιρίες για γάμους από τη θέση αυτή και περιγράφει σύντροφο με στοιχεία Δία (γενναιόδωρο, αισιόδοξο κλπ).

Η Αφροδίτη επίσης σε «γλυκιά» θέση στον Καρκίνο στον 7ο επιτρέπει στο άτομο να πραγματοποιήσει γάμο από έρωτα (είναι και κυβερνήτης 5ου οίκου).
Ο Άρης σε κακή θέση από ζώδιο και από οίκο δηλώνει προστριβές στην γαμήλια ένωση, καυγάδες στην οικογενειακή εστία και η σύνοδος των τριών παραπάνω πλανητών τονίζει την επιθυμία του ατόμου για νόμιμες, τρυφερές οικογενειακές αλλά και γεμάτες ένταση και αντιπαράθεση σχέσεις συντροφικότητας.
Ακόμη, ο Ερμής στον 7ο δηλώνει ίσως μιας μορφής συνεργασία με το σύντροφο, του οποίου επειδή είναι και κυβερνήτης θα πρέπει η επικοινωνία να παίζει πρωταρχικό ρόλο, να είναι εμπνευσμένη και εξαιρετικά σπινθηροβόλο λεκτικά και διανοητικά.

Τελικά βλέποντας έναν τόσο «φορτωμένο» 7ο θα λέγαμε πως έχουμε πιθανότητα πολλαπλών γάμων, η οποία ενισχύεται από τον ωροσκόπο Τοξότη, τον διπλό 7ο οίκο και τέλος τη Σελήνη σε επίσης διπλό ζώδιο! Όμως, το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί όπως είχα αναφέρει στο πρώτο μέρος του άρθρου από τις προσεγγίζουσες όψεις του Ηλίου με τους υπόλοιπους πλανήτες και πριν βγει, τελικά, από το ζώδιο του Λέοντα όπου και βρίσκεται. Επίσης ο Ήλιος αυτός, μια και αναφερόμαστε σε θηλυκή γέννηση μας δίνει πληροφορίες για το σύζυγο τον οποίο θα επιθυμεί στη ζωή της και που θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά αυτά τα οποία αναζητά αυτός ο Ήλιος, δηλαδή ακτινοβόλα και
εντυπωσιακή προσωπικότητα, αναγνώριση και κοινωνικό status, με αρκετά Ποσειδώνια χαρακτηριστικά όμως μια και δέχεται όψη τετραγώνου από τον Ποσειδώνα, που ίσως και να ψάχνει σε λάθος πρότυπα άνδρα για να τα βρει.
Η πρώτη προσεγγίζουσα λοιπόν είναι το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, άρα έχουμε έναν ενδεχόμενο γάμο, ο οποίος και θα εκδηλωθεί όταν θα συνενναίσουν και οι υπόλοιποι παράγοντες του ωροσκοπίου (διελεύσεις και προοδευτικά).
Και δεύτερη προσεγγίζουσα όψη του Ηλίου με τον Βόρειο Δεσμό, -επίσης τετράγωνο- το οποίο και θα εκδηλωθεί επίσης με τον ίδιο τρόπο.

Επίσης θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι υπάρχουν και προσεγγίζουσες όψεις των άλλων πλανητών προς τον Ήλιο, όπως π.χ. ο Ερμής ο οποίος τείνει προς τον γενέθλιο Ήλιο, όμως αυτό θα μπορούσε να δείχνει κάποιες ευκαιρίες για σοβαρές σχέσεις, παρά το την πραγματοποίηση ενός γάμου.

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα