Άρης τετράγωνο Ποσειδώνας – Η όψη κλειδί μέχρι τον Μάρτιο 2023

ASTROTEAM GUEST
08/10/2022

Με το χέρι στην καρδιά θα επιθυμούσα να σας μιλήσω για ένα κινηματογραφικά σχεδιασμένο σκηνικό μέσα από τα μάτια του Tarantino στο οποίο η όψη τετραγώνου του Άρη – Ποσειδώνα αφηγείται μια κοσμική ιστορία κατά την οποία η ανθρωπότητα πολεμάει και τελικά καταλήγει σχεδόν αιθέρια στα Ηλύσια Πεδία. Ωστόσο, έχω αποφασίσει να σας περιγράψω την όψη αυτή του τετραγώνου σαν το τράνταγμα του σώματος στο στρώμα του κρεβατιού αφού προηγουμένως βρισκόσουν σε ύπνο REM και χαχάνιζες μέσα στα ζαχαρένια όνειρα σου.

Από την μια ο πλανήτης Άρης σχετίζεται με τη δράση, την ενεργητικότητα, την πρωτοβουλία, την σεξουαλικότητα, τον θυμό και την ένταση. Από την άλλη ο Ποσειδώνας συνδέεται με το υπερβατικό, το φαντασιακό, τα όνειρα, τις εξαπατήσεις, τις (αερο)πλάνες και τις απογοητεύσεις. Η ζεύξη αυτή των δύο πλανητών έχει ενδιαφέρον αφενός γιατί ο ένας βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον άλλο σημασιολογικά, αφετέρου γιατί η προκλητική όψη του τετραγώνου τους θα λειτουργεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι τον Μάρτιο 2023 (με ένα μικρό διάλειμμα στα ενδιάμεσα).

Σου απαριθμώ λοιπόν τα εξής:

Υπόθεση 1 “πίστη”

Τις ημέρες αυτές οφείλεις να κινηθείς προς έναν ανώτερο σκοπό (ανώτερος εαυτός). Την περίοδο αυτή παρατήρησε πόσο θα ταρακουνηθεί η πίστη στον εαυτό σου αλλά και η πίστη σου ευρύτερα. Τώρα είναι η στιγμή που σε ρωτάω σε τι πιστεύεις, αν πιστεύεις πραγματικά σε κάτι και τελικά πόσο πολεμάς γι’ αυτό; Η πίστη -σε οτιδήποτε πιστεύει κάποιος- είναι αυτό που στην πραγματικότητα μας καθορίζει και μας διαμορφώνει. Οι μάχες που θα έρθουν θα είναι μάχες εσωτερικές και πνευματικές. Ο κατώτερος εαυτός θα συγκρουστεί με τον ανώτερο. Αναγνώστη ξύπνα, ξεβολεύσου, αναγνώρισε τον εχθρό σου. Ο εχθρός σου είναι ο εαυτός σου στον οποίο οφείλεις να πιστέψεις και αυτές τις ημέρες θα στρουθοκαμηλιάζει γιατί θα φοβάται και θα λειτουργεί φυγόπονα.

Υπόθεση 2 “εξαρτήσεις”     

Ημέρες που οι εξαρτήσεις διοργανώνουν φεστιβάλ. Οι εξαρτήσεις εδώ μπορούν να έχουν την μορφή του φαγητού, του ύπνου, του σεξ και των σχέσεων μέσα από τις οποίες αναπαράγεις αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Ως εξάρτηση ορίζεται αυτό το οποίο έχεις ανάγκη να λάβεις προκειμένου να νιώσεις καλά, να διώξεις το άγχος και την εσωτερική πίεση ή να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Να θυμάσαι ότι καθώς ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων ως εξάρτηση θα λειτουργεί και η επικοινωνία και ο λόγος. Συγκεκριμένα μέσα από αυτά θα τείνεις να εκτονώνεσαι με μεγαλύτερη ευκολία αλλά με τρόπο διαστρεβλωμένο και τοξικό (δες ψέματα, υπερχρήση λόγου, υπερβολές, κουτσομπολιό). Μεγάλη επιδραστικότητα θα έχουν επίσης οι πολιτικές και κοινωνικές ιδεολογίες οι οποίες θα έχουν έντονη δραστηριότητα ωστόσο θα παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που συσπειρώνονται σε αυτές θα λειτουργούν τυφλά, αδιάλλακτα και με τρόπο που εξυπηρετεί την εκτόνωση των προσωπικών αναγκών και ελλείψεων.

Υπόθεση 3 “προς αναζήτηση Μεσσία”

Η ανθρωπότητα αυτή την περίοδο θα κινείται πάνω στο πλακάκι ενός μεσσιανικού συνδρόμου και θα αναζητάει σωτήρες και λυτρωτές. Η όψη τετραγώνου του Άρη – Ποσειδώνα σου ζητάει να παλέψεις για τα ιδανικά, να βγεις μπροστά για να διεκδικήσεις την αυτονομία και την ελευθερία σου. Εδώ σου περιγράφεται ότι στον πόλεμο η μεγαλύτερη νίκη είναι η θυσιαστικότητα και η υπηρεσία προς ένα κοινό καλό. Κοσμικά μιλώντας, τους επόμενους μήνες οι λαοί θα χρειαστεί να πολεμήσουν ενάντια σε ένα σύστημα αναγκών που πλασάρεται με εκφοβισμό, εξαπατήσεις, ψέμα και χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το πολιτικό σύστημα θα ακολουθήσει καμπάνιες λύτρωσης ενώ την ίδια στιγμή θα λειτουργεί εκφοβιστικά μέσα από το παιχνίδι της παθητικής επιθετικότητας. Παγκόσμιας εμβέλειας κοινωνικά ζητήματα όπως η ενέργεια και το περιβάλλον, οι ασθένειες (θα πάρουν τα πάνω τους αυτούς τους μήνες), οι διαπραγματεύσεις ειρήνης και εκεχειρίας, η επιδραστικότητα της θρησκείας και το νερό (θέματα δηλαδή του Ποσειδώνα) θα είναι ατζέντα η οποία θα επικοινωνηθεί έντονα ωστόσο με εξαπάτηση και χωρίς αλήθεια. Αδιαμφισβήτητες απογοητεύσεις και ματαιώσεις μέσα από γεγονότα που συνδέονται με τα παραπάνω. Η τέχνη επίσης θα λειτουργήσει στρατευμένα προκειμένου να υποστηρίξει την ατζέντα του πολιτικού συστήματος.

Υπόθεση 4 “ένας νέος κόσμος”

Αν το καλοσκεφτείς ο πλανήτης Άρης έχει την πιο ισχυρή του θέση στο ζώδιο του Αιγόκερω εκεί που αντιθέτως ο Ποσειδώνας έχει την χειρότερη για αυτόν θέση. Τώρα θυμήσου, ο Άρης στον Αιγόκερως είναι η εξουσία, η κυριαρχία, οι κυβερνήσεις, το σύστημα, το διαίρει και βασίλευε. Ο Ποσειδώνας από την άλλη είναι ο διαλυτής των ορίων, η συμπόνια, η ένωση και η μη διαχωριστικότητα. Σε έναν κόσμο που η εξουσία μεταβάλλεται, αλλάζει χέρια και απειλείται η προσβασιμότητα της ζωή -το κατά πόσο δηλαδή μπορούμε να ζούμε την ζωή μας με τον τρόπο που επιθυμούμε- η όψη τετραγώνου Άρη – Ποσειδώνα μας δοκιμάζει και μάλλον μας ταρακουνάει για να πάρουμε θέση. Βασική διαπίστωση ωστόσο είναι ότι μας ταρακουνάει με τρόπο που πρώτα μας υπνωτίζει και μετά με ένα χαστούκι μας ξυπνάει.

Μέσα σε ένα δυναμικό κλίμα που από την μια λειτουργούν οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού (Οκτώβριο και Νοέμβριο 2022) οι οποίες μιλάνε για ανατροπή, αλήθεια, σοκ, φόβο, χάσιμο των ασφαλειών και της σταθερότητας και από την άλλη λειτουργεί το τετράγωνο Κρόνου (Υδροχόος) – Ουρανού (Ταύρος) που αφορά την διάλυση του παλιού οικονομικού, πολιτικού, κοινωνικού και πολιτισμικού συστήματος με την αναδόμηση ενός νέου, η όψη τετραγώνου Άρη – Ποσειδώνα είναι η όψη κλειδί και η πιο προσωπική για τον καθένα από εμάς ως μονάδα. Οι μήνες αυτοί έχουν έναν αέρα σύγκρουσης, πολέμου, αλλαγής, μεταμόρφωσης και ανατροπής. Για δες πόσο -ανατριχιαστικά- ενδιαφέρον έχει ότι η μακρόσυρτη όψη τετραγώνου Άρη – Ποσειδώνα περνάει μέσα από όλα αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω και καταλήγει στον Μάρτιο του 2023 όπου είναι και η χρονική στιγμή στην οποία ο Πλούτωνας αλλάζει ζώδιο και από τον Αιγόκερω βαδίζει στα χωράφια του Υδροχόου (και εδώ μιλάμε στην κυριολεξία για αλλαγή εποχής).

Επίλογος

Η όψη του τετραγώνου Άρη – Ποσειδώνα θα λειτουργήσει 3 φορές συνολικά (2 φορές ορθόδρομα και 1 φορά ανάδρομα). Ο Άρης από τους Διδύμους θα τετραγωνίσει τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύς σε πρώτη φάση από τις 28 Σεπτεμβρίου 2022 – 30 Νοεμβρίου 2022. Στα ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου – 12 Ιανουαρίου 2023 θα κινείται ανάδρομα. Θα ξαναδημιουργηθεί όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα στις 06 Μαρτίου 2023 – 23 Μαρτίου 2023.

Τις ημέρες αυτές φίλε αναγνώστη εμπιστεύσου λιγότερο και πίστεψε περισσότερο σε ό,τι αναγνωρίζεις ως ηθικό, δίκαιο και αληθινό. Σύμμαχοι θα είναι το καθαρό μυαλό και η εγρήγορση. Ο ήρωας δεν είναι απαραίτητα πάντα ο πιο αιμοβόρος πολεμιστής αλλά αυτός που με θυσιαστικότητα και υπηρεσία μπορεί να θανατώνεται για έναν σκοπό αλλά στο τέλος κερδίζει την υστεροφημία. Οφείλεις να παλέψεις πρώτα για τον εαυτό σου και να αλλάξεις συνήθειες και πρακτικές που δεν βοηθούν τόσο εσένα όσο και τις σχέσεις με τους ανθρώπους στη ζωή σου. Ο κόσμος θα αλλάξει εφόσον πρώτα αλλάξει και βελτιωθεί ο καθένας ως μονάδα στην προσωπική του ζωή, σε σχέση με τον εαυτό του αλλά και σε σχέση με τους ανθρώπους με τους οποίους σχετίζεται. Το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα φέρνει την κοσμική σύγκρουση και την ανάγκη για αλλαγή και φωτεινότερες ημέρες σε προσωπικό επίπεδο προκειμένου να παλέψεις και να ξεριζώσεις παλιά και δυσλειτουργικά κομμάτια του εαυτού σου.

 

Από τον Νικόλα Τσιναφορνιώτη

 

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα