Άρης, ο αρχέγονος πολεμιστής

ASTROTEAM GUEST
16/02/2021

Αλήθεια ποιος είναι τελικά ο Άρης; Σε τι χρησιμεύει στο ωροσκόπιο μας; Γιατί υπάρχει εκεί; Ο Άρης είναι αυτό ακριβώς που γνωρίζουμε από την μυθολογία. Είναι ο πολεμιστής. Ο θεός του πολέμου. Εκείνος που μπαίνει μπροστά για να διεκδικήσει όσα θεωρεί πως του αναλογούν. Τις επιθυμίες του, τα θέλω του. Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε δράση. Η επιρροή του είναι ορατή ακόμα και στο σώμα μας. Αφού χρωματίζει τον τρόπο που κινούμαστε, που μιλάμε. Είναι καθαρή, ατόφια ενέργεια, πρωτόγονη.

Η θέση του από ζώδιο στον γενέθλιο μας χάρτη, δείχνει το πώς εκφράζει την ενέργεια του. Αλλιώς πυροδοτείται σε ζώδιο φωτιάς, αλλιώς σε γήινο ζώδιο κοκ. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται το πόσο ωφέλιμη είναι στην ζωή μας η μελέτη του προσωπικού μας ωροσκοπίου μιας και μας δίνεται η δυνατότητα να αναγνωρίσουμε τις ποιότητες μας. Πολλές φορές στην καθημερινότητα ερχόμαστε αντιμέτωποι με παρεξηγήσεις και παρανοήσεις ακριβώς λόγω του τρόπου που δρούμε.

Ένας Άρης ας πούμε σε πύρινο ζώδιο, αρχετυπικά μιλώντας και χωρίς να λάβουμε υπ’ όψιν τις όψεις που σχηματίζει με άλλους πλανήτες, θα εκφραστεί φλογερά, με ορμή, παρακινούμενος όσο καμία άλλη θέση, από το εσωτερικό του πυρ, την άσβεστη επιθυμία του για κατάκτηση. Ιδιαιτέρως όταν είναι στο ζώδιο του Κριού. Αφού αυτή είναι και η θέση που τον εκφράζει καλύτερα μιας και είναι κυβερνήτης του.

Αντίθετα η θέση του σε ένα γήινο ζώδιο θα χρωματιστεί από συντηρητισμό και σύνεση μιας και πρωταρχικό μέλημα των ζωδίων αυτών είναι η διατήρηση των κεκτημένων τους. Εδώ θα δράσει, βάζοντας κάτω χαρτί και μολύβι, υπολογίζοντας με ακρίβεια όλες τις παραμέτρους. Τι χάνω, τι κερδίζω. Δεν ενδιαφέρεται τόσο για την πρόσκαιρη κατάκτηση όσο για την μακροπρόθεσμη ωφέλεια. Για την εδραίωση. Για το πρακτικό αποτέλεσμα.

Η θέση του στον αέρα δίνει μια πιο διανοητική δράση. Το πεδίο που ενεργοποιείται είναι αυτό των ιδεών. Μπορεί να δώσει αεικινησία τόσο στο νοητικό επίπεδο όσο και στο σωματικό. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται μόνιμα σε δράση που δυσκολεύονται να ηρεμήσουν αφού είναι αέρας και ο αέρας είναι μόνιμα σε κίνηση. Εδώ ίσως χρειάζεται μια παραπάνω προσπάθεια, πιο συνειδητή για το άτομο, ώστε να ηρεμήσει τον μόνιμα ενεργοποιημένο νου του. Ο διαλογισμός θα βοηθούσε πολύ κατά την άποψη μου, ώστε να ησυχάσει κάπως η ανάγκη για υπερδραστηριότητα και το άγχος.

Τέλος, η θέση του πλανήτη στο στοιχείο του νερού είναι μια άλλη υπόθεση. Από φύση του ο Άρης είναι πύρινος, οπότε εδώ αυτό έρχεται σε μια αντίθεση. Το πεδίο του νερού είναι τα συναισθήματα, ο εσωτερικός κόσμος, η διαίσθηση. Κάθε τι που συμβαίνει εκεί έξω, τα ζώδια του νερού το προσλαμβάνουν και το χρωματίζουν ανάλογα με το συναίσθημα που τους έχει προκαλέσει. Ο πολεμιστής Άρης λοιπόν εδώ μπορεί να δώσει μια εσωστρέφεια, η δράση του γίνεται υποκειμενική, έρχεται σε επαφή με το ψυχικό πεδίο. Γίνεται ευαίσθητος στα αόρατα μηνύματα που λαμβάνει και ανάλογα δρα. Είναι εξαιρετική θέση αν διοχετευτεί σωστά για ενεργειακούς θεραπευτές, καλλιτέχνες, ανθρώπους με ισχυρή ενσυναίσθηση. Διαφορετικά μπορεί να δώσει μια παθητικότητα, δειλία, χάωση και απωθημένα.

Σε γενικές -πολύ γενικές- γραμμές κάπως έτσι εκφράζεται ο Άρης στα 4 στοιχεία. Η ενέργεια του διαφοροποιείται αρκετά λαμβάνοντας υπόψιν την ακριβή ζωδιακή του θέση, τον οίκο που βρίσκεται καθώς και τις όψεις που κάνει! Το μόνο σίγουρο είναι πως χωρίς Άρη δεν υπάρχει δράση, οπότε μια πιο στενή γνωριμία μαζί του θα μας ωφελήσει, έτσι ώστε να κατανοήσουμε το πεδίο ζωής που μας ενδιαφέρει και στοχευμένα αυτήν την φορά να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες μας. Αλήθεια, εσύ τι είδους πολεμιστής είσαι;

Από την θεοδώρα Αγγελακοπούλου

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα