Ανακαλύπτοντας την ουσία του ωροσκόπου – Μέρος B’

ASTROTEAM GUEST
24/02/2021

Ακούγονται πολλά κλισέ κατά καιρούς για τον ωροσκόπο, που έχουν ως στόχο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού και να το διασκεδάσουν, αλλά είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πρωτίστως την πραγματική ουσία αυτού του τόσο σημαντικού σημείου που ορίζει την ακμή του πρώτου οίκου του γενέθλιου χάρτη μας.

Ετυμολογικά είναι μία σύνθετη λέξη, με το πρώτο συνθετικό (ώρα) να μας δίνει τον χρονικό προσδιορισμό και το δεύτερο συνθετικό (σκοπός) να μας δείχνει την πρόθεση και επιδίωξη κάποιου, αυτόν που επιτηρεί από ένα ορισμένο σημείο ή την μελωδία εάν πρόκειται για τραγούδι. Ο σκοπός της ώρας λοιπόν ή ο ωροσκόπος είναι η στιγμή της γέννησης μας, η πρώτη ανάσα που θα ανοίξει τον κύκλο της υπόλοιπης ζωής μας. Πώς νιώσαμε άραγε τότε; Φοβηθήκαμε και θέλαμε να γυρίσουμε πίσω στη μήτρα ή ήμασταν γενναίοι και περίεργοι να ανακαλύψουμε τον κόσμο γύρω μας; Κανείς δε θυμάται εκείνη τη στιγμή, αλλά οι εντυπώσεις και οι ενέργειες που απορρόφησε το νεογέννητο κορμάκι μας από το περιβάλλον, μένουν για πάντα χαραγμένες στη ψυχή μας και ορίζουν τον τρόπο που βιώνουμε και κάνουμε τις ενάρξεις μας αλλά και τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή γενικότερα. Αφού έχουμε αποχωριστεί πιά από τη κοιλιά της μητέρας, ο ωροσκόπος θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μία αίσθηση ταυτότητας που θα είναι σαν πανοπλία προστασίας από το άγνωστο περιβάλλον. Θα γίνει το μόνιμο φίλτρο μέσα από το οποίο θα βλέπουμε τον εαυτό μας, την εμφάνιση, την προσωπικότητα μας και θα τα προβάλλουμε κατ’ επέκταση στον έξω κόσμο και ιδίως σε αυτούς που γνωρίζουμε για πρώτη φορά. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι έχουν σαν πρώτη εντύπωση από εμάς τον ωροσκόπο κι όχι το ζώδιο μας. Θα υποδείξει επίσης τον τρόπο που διεκδικούμε αυτό που θέλουμε, από το επάγγελμα μέχρι τον σύντροφο και φυσικά θα μας δώσει στοιχεία για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας η οποία συνδέεται άμεσα με την άποψη που έχουμε για τη ζωή και τον εαυτό μας. Το ζώδιο που ανατέλλει στον ορίζοντα τη στιγμή της γέννησης μας είναι το ζώδιο του ωροσκόπου μας, είναι το χρώμα του φίλτρου μας κι επειδή βιώνουμε τη ζωή μέσα από αυτό, θα πράττουμε ανάλογα και θα έλκουμε ανάλογες καταστάσεις οπότε θα πρέπει να εκδηλώνουμε τα χαρακτηριστικά του με δημιουργικό τρόπο ώστε να ξεδιπλωθεί ευνοϊκά κι ο υπόλοιπος χάρτης. Ο κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου μας και το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται είναι τόσο σημαντικός ώστε να αποτελεί τον κυβερνήτη όλου του ωροσκοπίου. Πάμε να δούμε πως εκφράζεται ο κάθε ωροσκόπος :

Ωροσκόπος Λέων

Αυτός ο ωροσκόπος θέλει από παιδί να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος κι εκφράζεται με όρεξη για ζωή και δημιουργία. Μεγαλώνοντας γίνεται ένας bon vivant που αγαπά τη καλοπέραση, τις πολυτέλειες και τον έρωτα. Εκπέμπει ζεστασιά και έχει επιβλητική παρουσία γιατί θέλει να τραβά την προσοχή. Έχει ηγετικές τάσεις και γίνεται καλός επιχειρηματίας. Είναι υπερήφανος, γενναιόδωρος και αφοσιωμένος καθώς η ευγενική του φύση δε του επιτρέπει να υποπέσει σε κατώτερες ποιότητες όπως η απάτη, η μιζέρια και η τσιγκουνιά. Σέβεται αυτούς που θαυμάζει. Αγαπά τις τέχνες, ειδικά το θέατρο και βιώνει πολλές φορές τη ζωή του ή τους έρωτες του σαν θεατρικό έργο. Χρειάζεται προσοχή στα οικονομικά ώστε να μη σπαταλά χρήματα που δεν έχει για να ζει στην πολυτέλεια ή να εντυπωσιάζει. Θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τα δημιουργικά του ταλέντα και να διοχετεύσει εκεί την αυτοέκφραση του, έτσι δε θα εστιάζει τόσο στην προβολή του εαυτού του και θα γίνει πιο ταπεινός. Θέματα υγείας προκύπτουν στη καρδιά, στη πλάτη (στο ύψος της καρδιάς) και στη σπονδυλική στήλη. Κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου και του χάρτη είναι ο Ήλιος.

Ωροσκόπος Παρθένος

Ο άνθρωπος αυτός είναι εύστροφος και παρατηρητικός από μικρή ηλικία. Είναι συνεσταλμένος και διστακτικός στις αποφάσεις του γιατί η τάση του για υπερανάλυση του προκαλεί χάος. Του αρέσει το πρόγραμμα και η ρουτίνα της καθημερινότητας γιατί εκεί μπορεί να διοχετεύσει καλύτερα το οργανωτικό του ταλέντο και τη τάση του για διάκριση και κατηγοριοποίηση. Είναι εξυπηρετικός, έχει ανάγκη να νιώθει χρήσιμος και εξαιτίας αυτού δε μπορεί να μείνει χωρίς δουλειά. Έχει την ικανότητα να δει το τέλειο και θέλει να το φτάσει γι’ αυτό και ασκεί κριτική στον εαυτό του και στους άλλους. Είναι ντροπαλός και θέλει να αναγνωρίζεται για τις ικανότητες του χωρίς όμως να γίνεται το επίκεντρο προσοχής. Έχει υπολογιστικό, πρακτικό νου και ξέρει τι θα δώσει και τι θα πρέπει να πάρει πίσω. Είναι σημαντικό να μάθει την αξία της προσφοράς χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Θα πρέπει επίσης να χαλαρώσει και να μην αναλύει τόσο ό,τι του συμβαίνει γιατί έτσι καθυστερεί να χωνέψει καταστάσεις και δημιουργεί πρόβλημα στο νευρικό και πεπτικό του σύστημα. Ο ωροσκόπος αυτός έχει πιο έντονα τη τάση να σωματοποιεί τα ψυχολογικά του προβλήματα οπότε είναι απαραίτητη η υγιεινή διατροφή για να μην είναι τόσο επιρρεπής σε ασθένειες. Κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου και του χάρτη είναι ο Ερμής.

Ωροσκόπος Ζυγός

Η γλυκύτητα, η χάρη και η ομορφιά χαρακτηρίζουν αυτό τον ωροσκόπο που είναι κοινωνικός από παιδί. Η φύση του είναι παθητική και έχει ανάγκη την ομορφιά και την αρμονία γύρω του και μέσα του. Δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις γιατί προσπαθεί να ικανοποιήσει τους άλλους αλλά και τον εαυτό του βρίσκοντας τη τέλεια ισορροπία που δεν υπάρχει! Έχει ταλέντο σε όλες τις μορφές τέχνης, την διακόσμηση, το ντύσιμο και γενικότερα στην ωραιοποίηση των πραγμάτων. Έχει μεγάλο κοινωνικό κύκλο γιατί θέλει συνεχώς κάποιον δίπλα του είτε φίλο είτε ταίρι (κυρίως ταίρι). Αγαπά την ειρήνη και έχει έντονο το αίσθημα δικαιοσύνης μέσα του γι’ αυτό και θα υπερασπιστεί κάποιον που βλέπει να αδικείται. Απεχθάνεται την αγένεια, το άσχημο γούστο και τους κακούς τρόπους. Έχει ανάγκη να είναι αποδεκτός και αρεστός από όλους και αμφιταλαντεύεται συνεχώς μεταξύ των δικών του αναγκών και των άλλων ή μεταξύ του μυαλού και της καρδιάς. Θα πρέπει να μάθει να λέει τη γνώμη του και να υποστεί τις όποιες συνέπειες καθώς για να υπάρχει ισορροπία στις σχέσεις, χρειάζεται και η δυσαρμονία που και που. Πιθανά θέματα υγείας προκύπτουν στα νεφρά και τη μέση. Κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου και του χάρτη είναι η Αφροδίτη.

Ωροσκόπος Σκορπιός

Η φύση του είναι επιφυλακτική και καχύποπτη καθώς μπορεί να βίωσε κάποια κρίση σε πρώιμο στάδιο. Χαρακτηριστικό αυτού του ωροσκόπου είναι το μαγνητικό και διαπεραστικό του βλέμμα. Έχει πείσμα, επιμονή, θέτει στόχους που τους πετυχαίνει και δεν ξεχνά ποτέ το καλό ή το κακό που του έκαναν. Διαθέτει τεράστια αναγεννητική δύναμη, έντονη διαίσθηση και ψυχαναλυτικό ταλέντο. Είναι σιωπηλός και κρυψίνους αλλά θα μάθει τα πάντα για αυτούς που τον ενδιαφέρουν. Θέλει την εξουσία για να έχει τον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων και των καταστάσεων κι αυτή την εξουσία του τη δίνει το σεξ και το χρήμα. Ο λόγος που θέλει τον έλεγχο είναι αφενός γιατί είναι πολύ ευαίσθητος και τρέμει στην ιδέα να αφήσει κάποιον να τον πληγώσει, κι αφετέρου γιατί γνωρίζει το χάρισμα του να διεισδύει στις κρυμμένες πτυχές των ανθρώπων κι αυτό τον ιντριγκάρει γιατί του δίνει εξουσία φυσικά. Ασχολείται με τον αποκρυφισμό και τα μεταφυσικά ενώ βασανίζεται συχνά από παράξενες φοβίες. Βασανίζεται από εμμονές εξαιτίας των έντονων παθών του και της ανάγκης του για έλεγχο. Το ταλέντο που έχει να βγάζει στην επιφάνεια τις αδυναμίες και τις σκοτεινές πλευρές των άλλων για να τους χειριστεί θα πρέπει να το χρησιμοποιήσει στον εαυτό του για να θεραπεύσει τα δικά του καταστροφικά στοιχεία ώστε να πάψει να αυτοκαταστρέφεται. Θέματα υγείας προκύπτουν στα γεννητικά όργανα και στο σύστημα αφόδευσης. Κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου και του χάρτη είναι ο Άρης (παραδοσιακά) και ο Πλούτωνας.

Από την Sullaj Katerina

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα