Αφροδίτη, να ένα μήλο

ASTROTEAM GUEST
01/02/2021

«Έρως ανίκατε μάχαν» όπως είπε ο τραγικός ποιητής Σοφοκλής. Μα σε τι άλλο να αναφέρεται φυσικά εκτός από τον Έρωτα, το σπλάχνο της Αφροδίτης. Όπου τα περισσότερα εγκλήματα γίνονται για χάριν αυτής. Όπου οι ψυχές ορκίζονται αιώνια δέσμευση στο όνομα της. Όπου η αγάπη καρποφορεί ζωή και όπου χωρίς αυτή, η ζωή δεν θα είχε σκοπό ανθρώπινης ύπαρξης. Ένας από τους σημαντικότερους πλανήτες στην Αστρολογία.

Η Αφροδίτη υποδηλώνει τον τρόπο που αγαπά, τι αγαπά και την ανάγκη έκφρασης αισθημάτων για δημιουργία και ανάπτυξη αρμονικών σχέσεων και ένωσης ανθρώπων.

Σκοπός της Αφροδίτης στα ζώδια είναι να σε κάνει να αντιληφθείς τι σου αρέσει, πως σου αρέσει και που σου αρέσει, αποκωδικοποιώντας έτσι τα θέλω σου με στόχο την επιτυχία εναρμόνισης σχέσεων όπως άλλωστε θέλουμε πολλοί, αλλά δεν το δουλεύουμε όσο και όπως θα έπρεπε.

Είναι από τους πρώτους πλανήτες που νιώθουμε έντονα στο πετσί μας, μεταξύ εφηβικής ηλικίας (14-21) καθώς πυροδοτεί μέσα μας την ανάγκη του πρώτου μας φιλιού, της πρώτης ερωτικής αγκαλιάς, της πρώτης σχέσης με τις πρώτες απογοητεύσεις. Είναι η χρονική περίοδος εξερεύνησης των αισθήσεων μας, πειραματιζόμενοι στο σεξουαλικό μας πεδίο για ανακάλυψη των κρυφών και φανερών επιθυμιών μας! Η ακόρεστη πείνα αναζήτησης αυτών των αισθημάτων εκρήγνυται μέσα μας με την Αφροδίτη να σερβίρει απανωτά σφηνάκια ορμονών και εμείς να τα καταβροχθίζουμε ωσάν αλκοολικοί.

Η τοποθέτηση της στους οίκους του χάρτη, τονίζει τους τομείς όπου έλκεται κάποιος περισσότερο. Μέσω αυτής μπορεί κάποιος να αντιληφθεί που και πως δίνει αξίες και ποιες είναι οι απαιτήσεις του ανάλογα με τις όψεις των πλανητών που σχετίζεται. Γενικά αρέσκεται στο όμορφο, γοητευτικό, ερωτικό, στο δημιουργικό και είναι η κύρια αντιπρόσωπος της καλαισθησίας, καθώς ευφραίνεται στο κάθε τι «ποιοτικό».

Η προσεκτική διεύρυνση των θέλω μας οδηγεί στην σωστή διαμόρφωση των προσωπικών μας επιλογών και προσαρμόζεται στις σχέσεις με τους συνανθρώπους μας. Ο άνθρωπος ήταν και είναι ανέκαθεν άτομο αγέλης, εξού και η σημαντικότητα της Αφροδίτης του στον βίο μας. Γι’ αυτό ας προσέξουμε όλοι πως αναλώνουμε την Αφροδίτη μας!

Από την Αθηνά Μάλτα

Θέλεις να σπουδάσεις Αστρολογία;

Σπουδές Αστρολογίας εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στην Εναλλακτική Παιδεία!

Σχετικά άρθρα